anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Vor implementa cei de la orange B38?

Robert111
Cunoscător

Salutare!

Eram nu demult in dedeman in Baia Mare și încercăm o cartelă Digi, unde, cred că știți că se pompează cu B38 masiv, am prins acolo, in agregare B7+B1+B38+B38 (2 purtătoare de B38 datorită canalului (EARFCN-ului) diferit), 400Mbps fără 5G-ul NSA al lor, n7 (bine, că la ei 5G-ul NSA nu se vede, dar asta e partea a 2 a 🙂), și mă întrebam dacă orange ar implementa vreodată această bandă, da, știu, ei au B32, dar e foarte rară, am găsit-o până acum doar pe un singur turn din Maramureș, în Oncești, (eNb 93049) și pe lângă asta e și o bandă SDL (Supplemental Downlink), adică ajută doar la downlink și nu poate fi PCC, adică funcționează doar in cadrul unei agregare, în timp ce B38 e o bandă TDD, și poate fi și PCC, adică poate funcționa și singură și aduce un boost de până la 200Mbps per purtătoare. Doar imaginați-vă o agregare B7+B38+B38, fiecare purtătoare a câte 20Mhz Bandwidth, in total 60Mhz, am putea avea throughput de până la 600Mbps la cum optimizează de bine orange! 

Sincer, nu le-ar strica nici B8, se propagă foarte bine, da, au B28, dar nu le-ar strica și un B8 pe ici pe colo.

Deci? Ce spuneți? Eu zic că ar fi realizabil, deși da, într-adevăr ar fi greu cu licențele și probabil ca s-ar zice că nu ar mai ajuta așa mult fiindcă avem deja 5G, tot mi se pare de folos, deoarece până va veni 5G-ul la nivel național, asta ar ajuta enorm!

Voi ce părere aveți?

18 Răspunsuri 18

Radutuby
#StarMember

Salutare 

Da ai dreptate, B38 ar da multă capacitate și combinațiile gen B7+B38+B38 chiar pot urca vitezele, dar pentru Orange nu cred că mai are sens să investească masiv în LTE nou acum, fiindcă merg pe 5G pentru capacitate.

B8 ar ajuta la acoperire, dar e cam redundant unde au deja B28, deci strategia lor e mai mult stabilitate + 5G, nu maximizare LTE ca Digi.

„Less noise. Better signal.”

Vio73
#StarMember

Salutare!

Și eu cred că se vor axa mai mult pe extinderea 5g în continuare, lucru dealtfel anunțat. Pentru 4g, au destul spectru și mai multe frecvențe pe care să le folosească și eu greu de crezut că vor mai investi și în altele!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Știu, au B1, B3, B7, B20, B28 si B32, dar B38 și B8 ar fi "cireașa de pe tort"

Razvan
#StarMember

ORO are B38 pe care îl utilizează preponderent pentru 4G business, dacă vroiau la scară largă l-ar fi folosit pentru toți.

Salutare! Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție ca să fie de ajutor și altuia altă dată în aceeași situație.

Dacă au B38, pe ce EARFCN emite? Deoarece eu am tot forțat telefonul pe B38, unde îmi arată banda si EARFCN-ul (dacă ar fi) chiar dacă intră in emergency calls only și n-am văzut niciun purtător TDD de la Orange. Poate te referi la niște soluții punct-la-punct, deoarece în rețeaua lor publică e liniște totală pe 2600 MHz TDD.

Da, au avut  prin unele zone. Îmi aduc aminte acum că și la mine la țară au avut, dar nu am mai văzut în ultima vreme. 

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

MihaiC99
Campion certificat

Nu prea cred că Orange o să bage B38, nu prea are rost. Mai ales că pe n78 scot mai ușor viteze mai bune decât din tot felul de agregări pe LTE. Cine stie, poate punctual in anumite zone.

Da, dar n78 o sa fie mai mult in orașe și cam atât, căci in rest o sa se pună masiv n28 și n1 și astea cu părere de rău o spun... nu aduc un boost mare de viteză, adică, la B38 sunt și șanse să îl mai pună și în anumite zone rurale, unde desigur, văd trafic mare și aduce un boost extraordinar de viteză. Da, și eu sunt pe ideea cu 5G deși pana acolo 4G-ul încă trăiește și în opinia mea, mai merită investit puțin.

Radutuby
#StarMember

Interesant upload-ul de azi în 5G, foarte mare, zic eu. Printre benzi văd inclusiv B32.

Din păcate S25 U nu afișează in tool-uri de diagnostic benzile NR desi ele sunt acolo 😀

14374.jpg

14372.jpg

14434.jpg

Wow! Da, chiar interesant, dar pentru a vedea banda NR la care ești conectat poti întra in meniul *#0011# si acolo îți arata exact si parametrii 5G, 

Bandwidth-ul in netmonster, acolo la total bandwidth nu e afișat in ordine, sunt 20Mhz pentru B3, 20Mhz pentru B32, 10Mhz pentru B20 si 5Mhz pentru B1, din păcate in B1 nu pompează mult spectru, si in Baia Mare mai mult de 5Mhz nu am vazut nicaieri

Am uitat să menționez: locația asta este în Cluj, în parcarea de la Hornbach. Dej-ul încă nu are acces la astfel de benzi „exotice”. 😁

Am observat, am luat eNb-ul din captura pe care ai atașat-o din netmonster și l-am introdus la eNb search in cellmapper, oricum, foarte bune rezultatele, și da, mai rar așa bandă, dar și când o găsești, primești boost de viteză.

Ai încercat și să dai lock pe ea, să vezi dacă se poate extrage măcar CID-ul?

Din păcate, eram în trecere în zonă și nu am stat prea mult să experimentez, dar când o să mai am ocazia, o să revin cu rezultate. 🙂

Nicio problema! Așteptăm 🙂