la 20-02-2026 10:25 PM
bună seara comunitate. Cum pot ca să am acest logo de rețea la 5G+ ca la mine la orange apare 5G normal fara plus. Cand baga acest logo la toate deviceurile din Romania acest logo de rețea 5G+. Am inteles ca sunt zonele cu 5G+ la Orange dar din câte știu apare decât 5G simplu fara plus. Poate pe anul viitor vom avea acel logo de rețea 5G+ ca am înțeles ca cei din America de Nord au 5G+ la acest logo noi nu avem. Să sperăm să avem pe anul viitor în 2027 de acest logo de 5G+
21-02-2026 07:06 AM - editat 21-02-2026 07:11 AM
Salutare!
Îți confirm că nici în zonele unde vitezele depășesc 500 Mbps nu apare simbolul 5G+. În prezent, niciun operator din România, inclusiv Orange România, nu afișează acest indicator. Este posibil ca, pe viitor, să fie introdus și acest mod de diferențiere, însă momentan nu există o confirmare oficială în acest sens.
Momentan daca vrei sa verifici daca in zona ta se pot obtine viteze 5G+ poti verifica harta orange de acoperire.
https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/harta/
De asemenea, poți testa viteza folosind aplicația Ookla Speedtest, iar dacă obții constant viteze de peste 500 Mbps, înseamnă că beneficiezi de performanțe 5G+, chiar dacă pe telefon apare doar 5G.
Dpmdv, cred ca ceea ce doresti tu se va întâmpla atunci cand se va incepe implementarea 5G SA in Romania.
la 21-02-2026 05:55 AM
Salutare!
Nu are deocamdată nimeni în Ro așa ceva. Orange consideră că acolo unde este acoperire și viteze teoretice de până la 500 Mbps este 5g ( mai ales unde se emite în banda N1), iar unde sunt viteze teoretice de până la 1500 Mbps, este 5g+ ( se emite un banda N78).
Baftă!
21-02-2026 07:06 AM - editat 21-02-2026 07:11 AM
Salutare!
Îți confirm că nici în zonele unde vitezele depășesc 500 Mbps nu apare simbolul 5G+. În prezent, niciun operator din România, inclusiv Orange România, nu afișează acest indicator. Este posibil ca, pe viitor, să fie introdus și acest mod de diferențiere, însă momentan nu există o confirmare oficială în acest sens.
Momentan daca vrei sa verifici daca in zona ta se pot obtine viteze 5G+ poti verifica harta orange de acoperire.
https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/harta/
De asemenea, poți testa viteza folosind aplicația Ookla Speedtest, iar dacă obții constant viteze de peste 500 Mbps, înseamnă că beneficiezi de performanțe 5G+, chiar dacă pe telefon apare doar 5G.
Dpmdv, cred ca ceea ce doresti tu se va întâmpla atunci cand se va incepe implementarea 5G SA in Romania.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor