Antena aia suplimentara de care spui co$$$ta bani. Adica implica niste costuri care costuri, ca in orice business, trebuie amortizate cat mai repede pentru a intra pe profit. Daca din proiectiile financiare ale operatorului amortizarea investitiei se va face extrem de greu, iar profitul va fi infirm pur si simplu investitia nu va avea loc.
Din cate ne spui tu "Bunica mea locuieste intr-un sat aflat la 65 de km de orasul Iasi situat intre doua vai, dupa niste dealuri."
Eu stau in buricul targului si singurul operator care are fibra pe scara blocului este RDS, iar majoritatea locatarilor s-au dus catre Digi. Restul operatorilor (Telekom, Vodafone, Orange) nu au considerat rentabila investitia. Repet, in buricul targului, nu intr-o vale aflata intre doua dealuri.
Solutie 1 - Daca iti permiti, achzitionezi o antena de tip home use, din buzunarul propriu, si soliciti instalarea ei pe casa bunicii.
Solutie 2 - Migrezi catre un alt operator care sta ceva mai bine pe partea de semnal, in zona respectiva.
Nu stiu ce telefon are bunica, dar unele telefoane pur si simplu sunt praf la capitolul receptie semnal in zonele unde acesta (semnalul) este deficitar. Din propria experienta pot sa-ti spun faptul ca in zone in care un Samsung se chinua sa gaseasca reteaua si sa se agate de semnal, un Huawei nu avea nici cea mai mica jena gratie Neural-Network Processing Unit.