Orange Assistant, eu am o curiozitate. Daca s-ar pune o antena la poarta casei, tot asa slab ar fi semnalul in interior? :))
Se poate testa chestia asta la nivel micro. Avem o antena mica, varianta de laborator, avem o structura de caramida (doar un zid presupun ca e suficient), testam calitatea semnalului in interior/dupa zid, cand "sursa" se afla la 1 metru si la 10 metri. Comparam rezultatele. E doar o curiozitate de-a mea.
Pentru ca daca face o diferenta, atunci tine foarte mult de Orange ca semnalul (chiar si in interiorul cladirilor) sa fie sau nu mai bun.
Chestia asta cu "nu garantam semnalul in interiorul cladirilor" a devenit un cliseu, si o scuza, pentru toti operatorii de telefonie mobila. Si, cu toate ca are o justificare in fizica (pana la urma vorbim de unde radio, si felul in care se propaga ele in diverse medii), chestia asta e folosita foarte des ca o scuza de la a face ceva pentru o calitate mai buna a semnalului.
la -20 de grade, in toiul iernii, ce-o sa faci? Iesi afara sa dai un telefon? Stai intr-un picior pe acoperis? NU! O sa stai in casa. Nu zic nu, chestia cu VoWIFI ajuta foarte mult! Dar asta depinde de telefon, de wifi, iar printre dezavantajele lipse de semnal, se numara si o scadere accelerata a bateriei. Chestie pe care foarte multa lume pare sa o treaca cu vederea. Asa ca, nu cred ca locuieste nimeni intr-o cusca Faraday. Deci..cu toate ca nu zic ca nu afecteaza semnalul, tind sa cred ca se poate face ceva la nivel hardware, astfel incat sa se imbunatateasca situatia.
Chestia asta cu "nu garantam semnalul in interior", e ca si cand ai zice: vrei semnal, iesi afara. :)) Poate e un pic exagerat, dar nici sa zici ca nu garantezi semnalul la interior la fiecare problema de semnal, nu mi se pare ca ajuta pe cineva. Plus ca, in multe dintre situatii, nici afara nu e semnalul extraordinar. :))