anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Extindere retea 5G in Dej / Gherla

Radutuby
Cunoscător

Bună ziua,

Vă rog să-mi oferiți, dacă este posibil, informații cu privire la planurile Orange privind implementarea și extinderea rețelei 5G în municipiile Dej și Gherla sau eventuale estimări (oficiale ori neoficiale) referitoare la acest proces. În momentul de față, aceste două municipii se numără printre puținele zone din județul Cluj unde infrastructura de comunicații mobile a rămas la nivelul rețelei 4G, fără modernizări notabile încă din anul 2016. Situația este cu atât mai relevantă cu cât operatorul concurent, DIGI, a activat deja serviciile 5G în aceste localități încă din anul trecut, ceea ce creează un dezechilibru în oferta de conectivitate disponibilă utilizatorilor.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și pentru orice clarificare pe care o puteți oferi.

1 Soluţie acceptată‚

Radutuby
Cunoscător

De azi avem semnalizare 5G si in Dej. 🙂

12579.jpg

12585.jpg

12583.jpg

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

DanielaH
Moderator

@Radutuby, mulțumim pentru topic și pentru interesul acordat serviciilor Orange.

Din păcate nu avem astfel de informații, dar îți recomandăm să ramâi conectat cu noutățile verificând site-ul nostru în pagina dedicată acoperirii aici https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/

Dimitrie569
Cunoscător certificat

Radutuby
Cunoscător

Încă mai păstrez o rază de speranță că anul ăsta vom prinde și noi 5G, mai ales că deja au și Caracal și Câmpulung Muscel! 😄 Nu înțeleg cum de a fost sărit tocmai orășelul nostru din lista de „upgradare” — parcă ne-au pus pe modul avion! ✈️📶

Știi că relieful nu te prea.... ajută? Adică un municipiu întins peste dealuri "cere" îmbunătățiri totale. Nu e ca și cum ai pune un "satelit" pe un deal și ai 5G peste tot. Nici centrul nu e mai compact. Ori zona primăriei ori cea de pe zona spitalului sau blocului UM. Despre gară.... nici o șansă. Pe zona 1Mai.... poate nici atât.  .... Totuși, cu răbdare ajunge 5G-ul și la tine.

LE: Știi care ar fi culmea 5G-ului? Să facă un ”upgrade” la un turn în zona unității militare și să ai semnal la...... toroc sau în salină :))))))))))))

Turnul de pe Deal (str. Unirii) are o vizibilitate de aproximativ 80% în întreg orașul, cu excepția zonei străzii 1 Mai, astfel că relieful nu pare să fie o problemă. Am realizat mai multe teste cu Cell Mapper și, în majoritatea situațiilor, telefonul preferă acest turn. Cred că, în Dej, este posibil să existe un număr redus de abonați Orange, ceea ce ar putea explica interesul mai scăzut.

Radutuby
Cunoscător

De azi avem semnalizare 5G si in Dej. 🙂

12579.jpg

12585.jpg

12583.jpg

Ai văzut că nu a fost așteptarea chiar atât de îndelungată.... dar a meritat.  Doar n-o fi antena pe blocul UM....  :)) Dar e bine dacă partea de OMV/Kaufland  sunt acoperite.... pare să fie și pe zona gară / 1 Mai / centru

Deocamdata e doar antena de pe blocul UM. Semnalul 5G este de la intrarea in Dej pana la Liceul Andrei Mureșan din centru. De la OMV spre gara nu am verificat încă. Aici am facut colorare cu zona acoperita si testata cu antena de pe blocul UM.

12594.jpg

De ieri a fost extinsa semnalizarea la inca 3 site-uri. Inca nu am verificat site-ul de pe strada sarata (spre gara).

Super viteza la 5G orange oficial de azi. ... Am rămas speechless 😅 Testat pe Samsung S25 Ultra.

13469.jpg

13467.jpg

13465.jpg

13463.jpg

13459.jpg

13461.jpg

Radutuby
Cunoscător

De azi oficial 5G si pe harta Orange si este doar N1. O sa revin mai tarziu si cu teste de viteză. 

13431.jpg