anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Există în România tehnologia 5G SA?

Dimitrie569
Cunoscător

Există în România tehnologia 5G SA (de sine stătător)? Dacă da, unde? Că în bacău nu am găsit... doar NSA

(Notă: testul din imaginea de mai jos a fost efectuat cu opțiune de 6€ , deci 5g-ul e standard, fără + )

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Din păcate, la noi în țară nu s-a implementat acest standard și nici nu cred că se va implementa în curând. Este o problemă mare la anumiți operatori, printre care și Orange, care au avut și încă au pe scară largă echipamente chinezești, care nu mai pot fi utilizate pe tehnologia 5g, iar înlocuirea acestora cu vendori europeni, necesită costuri uriașe și de aici și stagnarea în implementarea mai rapidă și pe scară mai largă a tehnologiei respective.

Deci nu știu dacă se va implementa în următorii ani la noi standardul SA!

Referitor la 5g/5g+, pe telefon nu apare, doar că anumite abonamente /cartele prepay au acces la viteze de până la 500 Mbps , deci asta ar însemna standard 5g, iar altele, la viteze mai mari, adică de 1200 și chiar mai mult, deci 5g+. Sigur, asta în funcție de cum suportă rețeaua și ce dispozitive sunt folosite (care să suporte asemenea viteze).

De exemplu, dacă vorbim pur teoretic, acolo unde există acoperire 5g în banda N1, se poate încadra destul de bine la viteze de 5g, iar unde este N 78, se suportă viteze 5g+, adică mai mari de 500 Mbps. Repet, nu scrie pe ecranul telefonului 5g+, ci doar 5g.

Uite, de exemplu o astfel de viteză 5g+, la mine în oraș (Pitești):

Vio73_0-1728274034475.jpeg

Baftă!

Vizualizare soluţie în postul original

57 Răspunsuri 57

Nu contează cum au făcut-o, contează că au făcut-o 🙂

Târziu, prea târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată... Oricum, operatorii noștri tot niște incompetenți rămân și au demonstrat asta de nenumărate ori...

Lasă, hai să nu judecăm... contează că avem acces la internet 🙂

Noi nu putem să dăm decât sugestii, din păcate.

Alegerea a fost simplă.🙂

Au văzut cine a ocupat locul 1 în clasament în ultimii ani.🙂

Alegerea a fost făcută în urma analizei și evaluării ofertelor depuse. Îmi pare rău că Orange nu a depus ofertă pentru realizarea cloudului guvernamental și au lăsat pe mâna proștilor de la Vodafone, care nu sunt în stare să aibă funcționale nici propriile aplicații și site.

Da, fiecare a venit cu dosare privind diferite proiecte care, în urma analizei, au fost aprobate.

https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://hadea.ec.europa.eu/ 

Păcat de cloudul guvernamental, mai ales daca nu au fost depuse și alte oferte.

Aplicațiile Vodafone nu impresionează.

Oare chiar au fost analizate și evaluate pe bune ofertele alea depuse sau a fost doar o alta românească stupida și faptul ca Statul e actionar la Orange și s-a si dat ce trebuie unde trebuie, cum se face la noi peste tot?! Da, clar, prostii de la Orange sigur făceau o treaba mai buna decât prostii de la Vodafone. Nici unii, nici alții nu sunt în stare nici macar sa-si întrețină si sa-si facă cum trebuie propriile rețele, aplicații și site-uri, dapai cloud-ul guvernamental care e o alta mizerie😂

Dacă tot protestezi atât, dă-ți interviul la orange, fă cumva să crești în rang până ajungi director și apoi faci ce vrei 🙂

Niciodată, am alte lucruri mai bune de facut. Dar fiți corecți și realiști, nu mai tot fiți visători, Orange e o **beep** de retea ca toate celelalte, nu-s mai presus cu nimic fata de ceilalti, nu ii mai tot ridicați atâta în slavi degeaba, ca nu are rost și nici nu va dau bani pentru asta, macar de vă plăteau...😅

Ai dreptate, însă comunitatea orange poate fi utilizată și pentru a visa 🙂

Asa e, încercăm sa mai visam pe aici ca să ne mai destindem si ca să mai uităm de problemele contemporane...

Am înțeles că vitezele lasă de dorit in zona ta, însă nu înțeleg de ce ești așa de supărat pe Orange când tu ești abonat la toți furnizorii și tot nu ai obținut rezultatele dorite.

Nu exista furnizorul perfect.

Sunt supărat pe toți operatorii, Orange, Vodafone, Digi și Telekom, nu doar pe Orange, toți sunt niște mizerii și este o bataie de joc a tuturor operatorilor la adresa noastră, a clientilor și suntem luați de **beep** în multe zone din tara. Ma uitam acum pe Softpedia și de exemplu cei din Ploiești se lauda ca au avut mereu la Orange viteze de la 150 mbps în sus, chiar și 250 mbps pe 4G+. Noi prin multe zone și nici macar în centrul unui oraș reședință de județ nu prea am văzut niciodată nici macar 150 mbps pe 4G+, maxim 100 si ceva de mbps în vremurile bune, iar de ceva cam mult timp vitezele au ajuns cum au ajuns. Asta mi se pare discriminare și ca unii nu sunt tratați la fel ca ceilalți, atât timp cât toti plătim la fel, iar unii primesc mai mult decât alții. Si asta e valabila pentru toate mizeriile noastre de retele care nu-s bune de nimic. Mai nou și Telekom a crăpat, iar în toamna mai ridicau puțin capul, mi-am mai si prelungit degeaba abonamentul la ei. Nimic, dar chiar nimic nu merge și nu poate sa meargă cum trebuie in tara asta? E aiurea și frustrant...

Atunci mută-te în EAU 🙂 

Niciodată, nici macar nu îmi doresc sa vizitez Emiratele, Arabia Saudită, Qatar.., nu ma atrag deloc tarile astea. Am înțeles ca Orange strălucesc cel mai tare pe acolo. Ma gândeam si luam în calcul sa ma mut în SUA, Canada, Australia sau Noua Zeelanda, undeva pe malul oceanului, tarile astea ma atrag cel mai mult...

Tu ai pleca din tara?