anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Există în România tehnologia 5G SA?

Dimitrie569
Cunoscător

Există în România tehnologia 5G SA (de sine stătător)? Dacă da, unde? Că în bacău nu am găsit... doar NSA

(Notă: testul din imaginea de mai jos a fost efectuat cu opțiune de 6€ , deci 5g-ul e standard, fără + )

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Din păcate, la noi în țară nu s-a implementat acest standard și nici nu cred că se va implementa în curând. Este o problemă mare la anumiți operatori, printre care și Orange, care au avut și încă au pe scară largă echipamente chinezești, care nu mai pot fi utilizate pe tehnologia 5g, iar înlocuirea acestora cu vendori europeni, necesită costuri uriașe și de aici și stagnarea în implementarea mai rapidă și pe scară mai largă a tehnologiei respective.

Deci nu știu dacă se va implementa în următorii ani la noi standardul SA!

Referitor la 5g/5g+, pe telefon nu apare, doar că anumite abonamente /cartele prepay au acces la viteze de până la 500 Mbps , deci asta ar însemna standard 5g, iar altele, la viteze mai mari, adică de 1200 și chiar mai mult, deci 5g+. Sigur, asta în funcție de cum suportă rețeaua și ce dispozitive sunt folosite (care să suporte asemenea viteze).

De exemplu, dacă vorbim pur teoretic, acolo unde există acoperire 5g în banda N1, se poate încadra destul de bine la viteze de 5g, iar unde este N 78, se suportă viteze 5g+, adică mai mari de 500 Mbps. Repet, nu scrie pe ecranul telefonului 5g+, ci doar 5g.

Uite, de exemplu o astfel de viteză 5g+, la mine în oraș (Pitești):

Vio73_0-1728274034475.jpeg

Baftă!

Vizualizare soluţie în postul original

57 Răspunsuri 57

Un punct în plus pentru Orange.👍

Orange e șefu' la mobil, Digi la fix. Ceilalți sunt de umplutură 🙂 (sper să nu audă asta cei de la vodafone, cei de la telekom oricum vor să iasă 😅)

Orange daaa, sigur sunt șefii la mobil... Au fost, dar nu mai sunt demult, de aia pierd sute de mii de clienți anual și fug oamenii de ei, de șefi ce sunt, pe sistem, campioni pe sate...😂 Cu Digi sunt deacord la partea de fix...

Aș trece la digi doar pentru ipv6 🙂

Eu am IPV6 de la ei activ. Sincer, internetul de la Digi e foarte bun, mai ales pentru cât costă, nu ma așteptam să fie așa de bun când l-am luat. Merita, au cel mai bun internet fix dintre toți operatorii...

Nu este nicio diferență între ipv4 și ipv6. Da, este stabil netul de la ei, când le merg device-urile. Eu am schimbat fiber home cu ZTE, dar sunt momente când internetul pe 2,4 GHz merge la fel de prost ca și cu fiber home și nu știu care este cauza.

Asa este, nu prea am observat nici o diferența între IPV4 și IPV6. Teoretic IPV6 ar trebui sa fie puțin mai sigur și mai rapid decât IPV4. Eu am cumpărat routerul meu, un TP-Link AX73 care este foarte bun si pe care l-am pus la mini ONT-ul de la Digi care este direct în mod bridge, de asta îmi merge internetul de la Digi atât de bine și este atât de stabil. Nu trebuie sa te bazezi deobicei pe echipamentele primite de la operatori, ca sunt în principal mediocre. Eu nu as închiria de exemplu routerele de la Digi, sunt slabe. Fiberhome sunt cam mediocre, ZTE sunt puțin mai bune. Dacă ești dispus, încearcă TP-Link AX73 sau AX53, nu vei regreta și vei vedea o îmbunătățire semnificativa a internetului de la Digi...

Securitatea mă interesează, și spațiul suplimentar de adrese ip pentru cei care încă vor folosi ipv4 🙂 , poate și latența (cred că diferența este de vreo 1ms)

Părerea mea este ca la internetul fix sa mergi pe Digi fără probleme, dar este esențial sa îți cumperi routerul tău, nu te baza pe echipamentele lor dacă vrei calitate...

Statul român este acționar minoritar la Orange prin Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, posibil de aceea au acceptat acest proiect de implementare 5G SA în deltă.

Parcă era cu finanțare europeană😅

Și cu finanțare europeana și cu o întreaga garda în spate? Aoleu...😂

Da, și asta este adevărat. Ce este deranjant este ca Orange au nevoie de atâta mobilizare de forte pentru a face ceva bun si timp de 28 ani Orange și Vodafone nu au fost în stare sa facă nimic pentru oamenii din Delta Dunării, face Orange acuma mare tam-tam pe tema asta si nici macar nu e în stare sa își repare rețeaua prin tara în zonele unde este congestionata...