anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Care este motivul pentru care Orange este popular in anumite zone?

bogdan_osan
Junior entuziast
Am o curiozitate. De ce Orange este popular în Ardeal iar în Sud nu prea? Ce a stat la baza popularizării unui operator într-o anumită zonă a țării? De ce britanicii sunt mai populari în capitală, de exemplu?
15 Răspunsuri 15

Anonim
Neaplicabil
Sunt mai multi factori care au aparut de-a lungul timpului - acoperirea, calitatea ei si extinderea retelei, ofertele zonale, faptul ca inainte multi se bazau sa aiba prietenii, rudele in aceeasi retea pentru un cost mai mic... :) Acum, acoperirea si calitatea retelei fiind superioara in continuare in aceste zone iti dai seama ca lumea a ramas la respectivul operator, fie ca e vorba de Orange sau de altii, ca zone de astea are fiecare. Oamenii nu sunt prosti si deja multi au vazut diferenta, urmand a lua decizia care li se potriveste mai bine, pentru ca acum nu mai conteaza reteaua in care suni sau dai mesaje, majoritatea avand resurse nelimitate de voce, iar unii, in functie de oferta, chiar si datele nelimitate.

Neaplicabil
Dupa cum zicea si simple_dreams, depinde de mai multi factori. O sa-ti dau doar exemplul personal. Eu am trecut de la Voda la Orange pentru semnal. Si cu toate ca nu e ideal si mai sunt inca multe zone unde nici Orange nu are semnal (deloc), acolo unde am eu nevoie, Orange sta mai bine la capitolul acoperire. Un alt factor este suportul pentru VoLTE si VoWIFI. Mai nou are si Vodafone, dar pana acum nu avea, si ce avea era doar pe cateva modele de telefon. Iar cand acoperire nu e, daca n-ai nici VoWIFI...e tragic. Deci pentru mine astea au fost motivele pentru care am migrat la Orange. Aplica acelasi rationament si la restul populatiei si o sa intelegi de ce e mai popular un operator fata de altul intr-o anumita zona. :) Raspunsul lui simple_dreams mi se pare foarte corect. Am vrut doar sa adaug experienta personala. 🙂

FLo1
#StarMember
Ardelenii (si eu unul din ei) sunt mai lenți de felul lor și au o inerție mai mare la schimbare. Însă sudiștii, mai iuți de felul lor, reacționează în viteză la orice oscilație din piață. Consecințele pe termen lung își spun cuvântul. Însă fiecare decizie, pe termen lung este rezultatul managementului de la vârful companiilor de telecomunicații. Oricum ai privi-o, nu a fost bine sau rău ci doar o decizie care a influențat viitorul să-și urmeze cursul acolo unde l-ai constatat chiar tu.

FaraUnID
Campion certificat
1. In trecut convorbirile in afara retelei erau tarifate dublu, comparativ cu cele din retea. La acest aspect adauga faptul ca nu exista abonament sau optiune prepay care sa ofere resurse nationale min + sms nelimitate. Prin urmare, in momentul in care alegeai un operator telecom mobil, trebuia sa ai in vedere cam ce retea utilizeaza majoritatea prietenilor si membrii familiei. Daca 9 din 10 persoane din lista ta de contacte utilizau Zapp, nu prea avea sens ca tu utilizezi Cosmote. 2. Pana la aparitia Shop-urilor oficiale in fiecare oras / judet, si pana la explozia online-ului, existau foarte multi parteneri GSM la colt e strada. Cum sunt astazi casele de pariuri si pacanele, asa erau partenerii GSM, in acea perioada. Acesti parteneri ofereau la abonare cadouri constand in: roboti de bucatarie, aparate foto, radio casetofon, DVD Playere, video player VHS, toastere, mixere, storcatoare de fructe, blendere, sandwich maker, etc. In general obiecte electronice si electrocasnice de mici dimesiuni. Poate astazi pare greu de crezut, dar acele electrocasnice oferite cadou, au facut diferenta in cazul multor persoane care aveau de luat o decizie de abonare. Daca ne raportam la anii '90, era $$$mecherie maxima sa ai in casa un robot de bucatarie, sau un video player VHS, deoarece unii inca avea TV alb-negru si antena de camera.

Lucifer
Cunoscător
Orange is francezi, nu britanici 🙂

Anonim
Neaplicabil
Se referea la Vodafone prin britanici... 🙂 Ei au cota de piata majoritara in capitala.

FLo1
#StarMember
"Vodafone majoritari in capitala"??? Daca e să luăm istoria la analiză, oare cât din "plăcinta" de business o are Vodafone și cât Orange? Asta pentru că "britanicii" au atacat sectorul de business de pe vremea când "dialogul" învăța "abecedarul", iar un contract de business poate avea o multitudine de abonamente inclusiv în teritoriu. Orange a vrut să fie mai de "familie" (și este și astăzi), iar acest fapt îl puteți vedea și in abordarea advertising-ului. Restul e subiectivitate.

Lucifer
Cunoscător
Din observatiile mele, in muntenia, Vodafone e mult mai popular fata de Orange, si aici nu ma refer doar la capitala. Orange e foarte popular si in Moldova, nu stiu sigur daca are vreo legatura cu faptul ca Orange in Republica Moldova e reteaua numarul 1.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver
Pe vremea când am luat eu prima cartelă Alo Dialog, stăteau mai bine la acoperire prin zonele prin care îmi desfășuram activitatea. Apoi, cu timpul, m-am obișnuit cu ei și chiar dacă am mai avut abonamente/ cartele prepay de pe la alții, am păstrat numărul de Dialog/ Orange și m-am adaptat la ceea ce-mi oferea această rețea/ companie și am mai luat pe parcurs și alte servicii ( tv , internet, Orange Money). Și acum tot ei stau cel mai bine la vitezele de internet mobil, la acoperire ( mai ales în zona rurală) unde am eu casă, la diferențe considerabile față de competitori! Toate aceste lucruri, dar și altele, mă determină să cred că am făcut cea mai bună alegere și nu regret deloc!

Diana
Cunoscător
Sudistii prefera sa stea cate doi ani intr-o retea si sa se porteze pentru telefoane.Eu sunt o sudista lenesa(ardeleana) de 20 de ani cu abonament Orange

Neaplicabil
Acest aspect este absolut subiectiv și doar cei de la ANCOM pot să vină cu statistici clare în ceea ce privește densitatea și distribuția clienților celor 4 rețele de telefonie mobilă. Dacă scoatem capul din cutie și ieșim din bula noastră o să descoperim că lucrurile sunt un pic mai nuanțate. Sunt multe de spus și de analizat dacă vrem un profil socio-demografic al utilizatorului de telefonie mobilă că altfel exprimându-ne păreri absolut gratuite riscăm să greșim enorm. Uite o părere strict subiectivă: cei care au cartelă prepay sau abonament Telekom Nelimitat la 5 euro nu au după ce bea apă... 🙂 Hai mă e o glumă, nu dați cu parul 🙂

Razvan
#StarMember
La Orange m-am abonat pentru semnal în 2004, în zona rurală din sud. Ca să vorbești la telefon pe Vodafone (Connex, la vremea respectivă), trebuia să te urci în pod/pom. În capitală, Connex s-a extins mai repede, ca semnal și multă vreme a avut ca și tarif "1 cent/minut", oferta care a prins repede la populația tânără, studenți elevi, mulți au rămas și după ce au terminat facultatea în oraș. Când a fost revoluția Cosmote cu 2000 de minute în rețea, mulți și-au cumpărat al doilea număr.

GOLDzila
Explorator entuziast
Piața telefoniei mobile este împărțită după multe criterii , nu doar cele geografice.Semnalul este aproximativ identic , nelimitat au toți operatorii . Din punctul meu de vedere rețeaua Vodafone a fost, este și va fi rețeaua infatuaților . Ca să citez un vechi proverb egiptean : "unde este îngânfare multa este minte puțină " concluzia o las la " longitudinea" voastră . Dacă nu ai un aer de superioritate , nu faci parte din această rețea de " șmecheri ". Am monitorizat acest aspect de 20 de ani nu de ieri, de azi . Eu sunt din sud și nu am avut niciodată nici un punct comun cu "rețeaua aroganților " .

Neaplicabil
@GOLDzila la cât de arogant este comentariul tău înțelegem multe... ești precum cei care înjură Apple dar participă la toate concursurile cu premii în iPhone. Altfel spus ești prea sărac ca să-ți permiți lucruri ieftine... gen cartelă sau gigi mobil ori voodoo phone 🙂