anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Acoperire 4G

CalinR
Cunoscător

ati observat vreo imbunatatire 4G in tara? Zone care nu aveau acoperire si acum au? Eu de vreo 4 ani nu am observat nimic nou sub soare. Aceeasi infrastructura forjata la maxim. Din punctul meu de vedere Orange se axeaza doar pe 5G in marile orase.

12 Răspunsuri 12

Trixen
#StarMember

Salut,
Nici eu nu am observat vreo schimbare la acoperirea 4G, insa am remarcat ca multe zone (inclusiv rurale) au inceput sa aiba acoperire 5G. Chiar la mine acasa pot spune ca 4G nu am avut niciodata, insa am 5G si merge decent.
Nu stiu daca asta e strategia, dar cumva are sens: de ce sa investeasca in ceva oricum foarte vechi?
E motivul pentru care, in urma cu doua luni, am ales un telefon 5G pentru a-mi schimba telefonul de rezerva, folosit pentru navigatie.

Ce faci daca te haituiesc vreo 5 caini sau 2 ursi in creierul muntilor? 5 g nu penetraza, 2 g are acoperire doar pe hartie

In spirit de gluma si in speranta ca nu supar pe nimeni, zic asa:
Daca esti o persoana credincioasa, te rogi.
Daca esti o persoana cu pregatire fizica, alergi (sau te lupti, ca alergi degeaba).
Daca esti o persoana pentru care comunicarea e cheia, vorbesti cu ei. 😅
Oricum ar fi, ai sanse mai bune decat presupunand ca ai avea semnal, cand faci live pe Facebook/TikTok. 😂

Sunt foarte multe zone in tara, in munti, unde nu ai semnal de niciun fel de la niciun operator. Orice operator ar avea semnal, chiar daca nu e al tau, apelul la 112 merge.
Mai mult de atat, am prins locuri unde pe iPhone nu aveam semnal de nicaieri si imi arata ca nici apelurile de urgenta prin satelit nu pot fi facute.

In alta ordine de idei, din discutiile pe care le aveam cu un inginer de retea in urma cu cativa ani, o buna parte din testele derulate aveau ca scop sa optimizeze 5G-ul astfel incat sa aiba penetrare mai buna (cu latime mai mica de banda deci viteze mai mici) in zonele greu accesibile si viteze mai mari acolo unde accesul este facil. 5G-ul inteleg ca a fost gandit tocmai sa reduca simtitor problemele tehnologiilor actuale (2G-3G-4G). Nu va fi perfect, dar ar trebui sa fie mult mai bine.

Amin! Cu alte cuvinte un 4G undecover in 5G

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă în multe zone se face trecerea de la 3g la 4g și în altele de la 4g la 5g, atunci asta trebuie să se întâmple și este o evoluție, chiar dacă nu este una foarte vizibilă la nivel național. Dar puțin câte puțin, lucrurile se schimbă și asta contează!

Este o evolutie dar multi ne-am cam pierdut rabdarea. Ce faci in zonele congestionate?

Pololică
#StarMember

Salutare!

Stirile spun ca Orange va inchide 3G anul asta si 2G in urmatorii 5 ani. Ca un client care a inteles stirea din spatele stirii, merg pe premisa ca acoperirea 4G si 5G va avea modificari pe parcurs. Vodafone a oprit 3G "din buton", desi ma asteptam sa inceapa lucrarile de schimbare a antenelor (sunt convins ca atat Orange, cat si Vodafone au zone in teren unde doar 3G se receptioneaza la modul utilizabil).

La informatiile asta as mai adauga si antelene Huawei care trebuie schimbate cu altele (cel mai probabil Ericsson sau Nokia) si o parte din antene inca nu s-au amortizat.

Salut!

Îmbunătățiri au fost, cel puțin în zonele în care îmi desfășor activitatea. Vitezele 4G crescând considerabil de la 120 Mbps la peste 200 Mbps.

În schimb în zona in care locuiesc vitezele au rămas constante în ultimii 2 ani, nu am observat modificări considerabile (oricum vitezele fiind foarte bune).

Teoretic, in zonele cu semnal bun (si viteze bune de internet) nu cred ca se vor face modificari prea curand. Stii vorba aia: nu repari ce nu e stricat.

Ma astept ca zonele cu semnal deficitar sa inceapa sa "recupereze" (atat prin natura schimbarii de antene uzate, cat si prin aducerea de antene noi compatibile cu 5G). Nu ma astept sa se intample peste noapte (desi 3G mai are 6 luni pana la prohod), dar... ar fi bine sa se intample mai repede.

Acoperirea cu 5g a zonelor muntoase e cam greu de facut pentru ca si rata de penetrare e mai mica. Eu merg tot pe 4G eventual pentru decongestionare un 4G+

RafaHelper
#StarMember

Salut @CalinR

Sa ne spui si in ce zona stai tu.

Ardeal. Cam general spus dar cam peste tot e la fel. E foarte adevarat ca e greu de acoperit cu semnal zona muntilor de aceea am deschis subiectul. In afara de acoperire cu 4G+ in unele zone din sudul tarii nu am vazut nimic notabil in informarile orange.