anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange începe să ducă în casele clienţilor propria reţea de fibră optică?

Vio73
#StarMember & September Problem Solver
Am citit un articol în care se vorbește despre faptul că Orange și-a tras propria rețea de fibră optică în anumite localități din țară și urmează să conecteze clienții până la sfârșitul anului. Sunt convins că se va continua extinderea la o scară mult mai mare, ceea ce este un lucru extraordinar pentru clienții Orange și nu numai.
Detalii pe aici:
https://www.zf.ro/zf-24/exclusiv-zf-orange-incepe-duca-casele-clientilor-retail-propria-retea-fibra-conecteaza-primii-clienti-pana-finele-anului-liudmila-climoc-ceo-orange-romania-reteaua-dezvoltata-progresiv-multe-18553751
Ce părere aveți?
Mulțumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Ascary
Campion certificat
O veste buna în sfârșit în privința fibrei optice. Tare mult mi-aș dori că și la mine sa ajungă fibra. In special pentru internetul de mare viteză. In rest ce sa zic,felicitări Orange și tine-o tot asa

Vizualizare soluţie în postul original

33 Răspunsuri 33

Romil_61
Junior entuziast
Personal mi-aș dori să se aducă totul DOAR prin fibră optică, fără niciun 5G... Nu de alta, dar îmi doresc din toată inima să fiu SĂNĂTOS atât eu cât și familia mea prezentă și viitoare (nu bolnav de cancer și/sau alte boli pe care le generează 5G, plus că 5G deschide larg ușa pentru 6G, adică nu vom mai putea face absolut NIMIC fără permisiunea Big Broter)...

FaraUnID
Campion certificat
S-a mai discutat despre asta. Exista un parteneriat (nume de cod Apolodor) incheiat intre Orange si Telekom, parteneriat prin care Orange are acces la infrastructura de fibra optica si CATV-ul celor de la Telekom, iar cei din urma primesc acces la infrastructura 4G detinuta de Orange, un fel de roaming national. In paralel ambii operatori au inceput sa investasca si sa-si dezvolte propriile infrastructuri, plus ca exista sanse destul de mari ca serviciile fixe ale Telekom-ului sa fie preluate de catre Orange.

Firefly
Cunoscător
Un început bun, sper totuși sa se extindă destul de mult cu fibra și sa o facă accesibila chiar și la sate.

teacher_
#StarMember
Probabil că la sate se va ajunge doar daca Orange va prelua Telekom. Până atunci, sa speram că cel puțin în orașele mai mari de 50-60 de mii de locuitori va ajunge și rețeaua de fibra optica de la Orange.

Vio73
#StarMember & September Problem Solver
Se pare că au lansat deja: https://www.orange.ro/info/news/zf/article/2932830

Ascary
Campion certificat
Merci Vio. Am zis ca se apuca de treaba.Ii asteptam cat de curand si pe la noi 🙂

Gianni
Cunoscător certificat
Telekom a făcut investiți si a tras fibră optică în multe sate, numai că aceasta nu este folosită la capacitate din cauza lipsei de abonați. Prețurile fiind cam mari mulți au renunțat la servicile Telekom.

Razvan
#StarMember
Telekom are cea mai extinsă rețea de Fibră optică la nivel național, dar mai trebuie sa o aducă și la utilizatorul final.

Gianni
Cunoscător certificat
Are Telekomul cea mai extinsă rețea de fibră optică, numai că e lăsată in paragină și nu este folosită. Eu am internet de la ei sunt foarte mulțumit; am vrut și televiziune și m-iau spus că trebuie să fie măcar 50 abonați ca să poată să dea drumul și la tv. La ei e mai ușor cu antenă, așa își scot ceva bani din chiria aparatelor făra să facă investiți și sa aibă prea mult stres.

Ascary
Campion certificat
Sunasem si eu asa de proba sa vad care este treaba cu internetul minune "fara cabluri si gauri in pereti". Mi-au zis ca momentat routerul cu cartela 4G este in teste si nu este la vanzare iar internet prin cablu nu se poate fiindca nu mai au loc. 🙂

FLo1
#StarMember
Asa cum pentru fibra si TV Vodafone i-a "incoltit" pe cei de la UPC, tot asa se va finaliza intr-un tarziu si povestea dintre Orange si Telekom. Pentru fani, doar rabdare. Ca are Telekomul destula FO intinsa prin localitati. Cat priveste continutul media este alta poveste in alt topic.

Gianni
Cunoscător certificat
Telekom are fibră optică dar nu știe să o folosească pentru a-i aduce benefici ,sau nu vrea avînd alte interese.

VasT
Explorator entuziast
Cam asa, este cunoscut faptul ca Orange cumpara reteaua fixa Telekom. Cat despre retea proprie e logic sa-si faca, acolo unde Telekom are inca comunistele fire de cupru cu vitezele rusinoase de 10-20 mb/s in sec. xxi.

Ascary
Campion certificat
Ba chiar 5 Mbs. Are socrul meu internet prin sârma de cupru a Telekomului si nu prinde mai mult.O fi contand si zona (rural).Macar e constant.

VasT
Explorator entuziast
Am spus cu indulgenta 10 max 20. Cand am locuit la 2km de centrala aveam teoretic 6 practic 4. Acum ca locuiesc la 500m de centrala am 20 teoretic 16. Tehnicianul mi-a spus ca nu voi avea nicio sansa sa am viteza mai mare decat cu fibra iar pretul va ramane identic. Intreband si fibra cand? A spus amabil ca si-a pus si el intrebarea doar ca nu stie cand va primi raspuns sa mi-l poata oferi si mie. Dar un avantaj enorm daca nu esti fan download, la navigare are stabilitate extrem de buna. In 8 ani de cand sunt la ei si voi schimba doar daca va avea aici fibra Orange, are o stabilitate foarte buna. Si cred ca sunt pe-aproape Orange deoarece au instalat fibra pe stalpi pe care din stalp in stalp e lipita sigla Orange cu un numar de telefon. Dar nu se vede numarul clar de jos doar sigla.