anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Acoperire retea fibra in Comuna Joita, Jud. Giurgiu

Woyert
Junior

O intrebare ptr Orange, daca tot ati ajuns pana in Sat Bâcu de ce nu mai mergeti inca 5km de fibra sa acoperiti si Sat Joiţa, Jud. Giurgiu?

Exista sanse sau e mai usor sa taiati facturi doar la clientii existenti?

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember & September Problem Solver

Salutare!

Poți pune pe cei de la Primărie să facă o cerere către Orange, ca să existe o cerere.

Pe de altă parte, cred că va veni, dar poate mai durează ceva. Cei de la RDS sunt pe piața asta de mult timp, dar Orange este mult mai nou și cred că important este să existe și cerere. Și la mine, la țară a fost o situație similară, ajunseseră până la aproximativ 2 km de mine și se opriseră. Am luat decizia să îi contactez și am reușit. Poți face chiar și tu o cerere în acest sens și cine știe.

Baftă!

Vizualizare soluţie în postul original

21 Răspunsuri 21

Asa e. Asta e. Si eu tot la Digi ma gandeam ca si Vodafone abordeaza problema la fel ca Orange, printeaza facturi, e mai ieftin.

Vio73

Îmi pare rău! Încearcă varianta cu Primăria și / sau cerere comună!

Asta e. Asa e la Romanica.

Vio73

Din păcate, în unele locații văd că nu prea se mișcă treburile. Pe la mine, prin Argeș, chiar au făcut treabă bună și merge de rupe!

Nu as zice asta. Daca lucrarea costa cateva mii de euro (la care se adauga mentenanta) si se incaseaza doar cateva euro lunar... Nu stiu daca vreo firma va face lucrari care nu renteaza. Daca, totusi, se gasesc clienti (ori mai multe PF sau macar si cateva PJ), s-ar putea sa se intample ceva...

Din pacate, va trebui sa dau exemplu blocului meu (si cam toata zona in care stau): blocul (ca si "residence-ul") sunt cablate de Digi inca de la fundatie. Orange are doar cateva porturi pentru PJ (nu stiu cum au aparut, dar, teoretic, sunt in bloc). Pana anul trecut tot intrebam la cateva luni daca se mai intampla ceva (eram abonamet de mobil, momentan sunt cartelist). Nu s-a miscat nimic, desi 30% din strada, conform site-ului Orange, se poate cabla cu fibra. In bloc, in afara de mine, doar un vecin a intrebat in treacat (nu la Orange, ci la o sedinta de bloc) daca mai sunt si altii in afara de Digi. Din moment ce doar doi avem interes de Orange... din vreo 160 de apartamente, ma indoiesc sa vina cineva sa ii scoata pe cei de la Digi.

Practic, concurenta la mine este fix 0. Singura varianta ar fi DTH (satelit) si net prin cartela SIM, ceea ce nu va accepta nimeni: viteza la interior este putin mai mare decat 0 (3-4Mbps in cel mai bun caz) si nu poate sustine consumul de internet fix (adica streaming-ul). Si cu viteza asta se cam invart cam toti operatorii (vorbesc stict de interior).

La mine Digi a venit acum 2 ani din Dragomiresti Deal si au riscat sa faca investitia peste Vodafone in Joita - Bacu si Orange in Bacu. La Digi preturile din pachetele tv si internet in rural sunt altele fata de Bucuresti, mai mici, nu cu mult, dar daca cunosc marketing stiu ce au de facut. In cativa ani o sa domine plecand de la nimic.

Asa ca sunt firme care fac investitii si se tin de ele ca sa devina profitabile. Daca nu au oameni care sa se priceapa la asta, taie facturi la ce au pana raman si fara aia, dupa care zic ca au avut ghinion.

Nu contrazic ca nu fac investitii, dar... arunca un ochi peste ce ofera fiecare. Digi nu ofera cartele prepaid, orange ofera 3 servicii mobile (abonemente, prepaid si Yoxo). Daca vreau sa testez Digi intr-o zona pe care nu o cunosc (sau ma mut intr-o zona cu semnal slab), ma incalta cu un abonament, asa-i? E o chestie pe care e bine s-o ai in vedere.

Fiecare companie isi face un plan si nu stiu care este cel optim intrucat, desi am si Digi si Orange ca numere mobile, diferentele intre cele doua companii (la calitate) se cam simt.

Ca sa dau cateva exemple asupra serviciilor:

• Digi refuza sa introduca canale cerute (am intrebat de Animal Planet, ID (de la Discovery) si Crime & Investigation (de la History). Nici acum nu exista un orizont de timp daca vor sa le introduca.
  • Am fost in concediu de Sf Maria la bulgari: Yoxo avea VoLTE (chiar si cu roaming inactiv), Digi... apelurile treceau in 3G.
  • Semnalul Digi, desi sunt zone in care este mai bun (o liniuta mai mult ca Orange), stabilitatea mi se pare mai buna la Orange.
  • Apelurile "intra" pe numarul de Digi mai greu decat la Orange (si semnalul este plin la ambele, cu VoLTE activ)

Din pacate, sunt captiv Digi cu serviciile fixe. Desi ma uit la 5-6 canale, platesc degeaba celelalte 200 de la Digi. Practic, finantez DIGI Romania SA cu ceva ce nu ma uit (sau este comun cu alti cablisti la care sunt canale pe care le doresc sa le vad). Nu stiu ce sa zic, dar... Mi se facuse o oferta la Orange de 2E/luna 6 luni si 8E restul de 18 in urma cu vreo 6 ani. Nu erau cateva canale la adresa la care doream abonarea si am refuzat. La mine acasa nu se poate (similar si la Digi: am intrebat daca il aboneaza pe tata [Piata Amzei] si raspunsul a fost ... ciudat: nu avem infrastructura, desi pe deasupra blocului trece o fibra Digi...).

Sincer, as veni cu mai multe numere la Orange, dar am nevoie de un semnal un pic mai bun acasa (la interior), tocmai ca in zonele pe care le frecventez, semnalul Digi are o virgula sub Orange (pot zice ca sufla in ceafa, dar inca mai are ceva de recuperat si doar semnalul nu este indeajuns).

Un dinte impotriva celor de la Digi il voi avea atata timp cat nu asculta (schimbare canale tv, schimbare aparatura internet, etc). Ma deranjeaza ca "clientul nostru, stapanul nostru", dar cand vine vorba sa dirijeze din investitii si catre alte zone... Revin cu exemplul unui unchi al sotiei: foloseste telefon 2G si nu-l intereseaza netul. Oare, daca este intrebat de calitatea semnalului (chiar daca 4G-ul este de 2 linii), va fi multumit sau nu? Si cam toata comuna este asa (cel putin pe plaja de varsta 50-70 de ani). Colact peste pupaza, abonamentul nu este platit de el, deci, daca vine Orange si intreaba daca ar schimba reteaua, iti dai seama ca raspunsul ar fi un mare nu... (si, sincer, i-as da crezare: de ce as schimba ceva ce funtioneaza...).

Iti recomand sa te uiti la privelistea de ansamblu si sa pui si intrebari mai ... intepate. Nu pun in discutie "teoria conspiratiei", dar, in urma cu 30 de ani, atat la Digi, cat si la Kappa/Astra/UPC aveau suspiciuni de monopol cu rea credinta. Daca tu esti singurul care vrea fibra Orange si vecinii nu ("ce-mi trebuie mie, nu ma intereseaza"), o sa vezi ca suntem captivi... Eu as vrea sa am de unde sa aleg, dar nu pot... nici macar prin Satelit+internet prin SIM...