anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Yoxo - nepopular

adrian87n
Cunoscător

Sursa: https://arenait.ro/opinie-nepopulara-dupa-schimbarile-abonamentul-ieftin-yoxo-oferta-este-buna-piata...

Opinie nepopulară: după schimbările de la abonamentul cel mai ieftin YOXO, oferta lor nu mai este cea mai bună de pe piață

10.03.2025 07:56 | Cristian Răducă10Articole Speciale Editorial

Yoxo este un serviciu de telefonie mobilă digitală oferit de Orange România, bazat pe un model 100% digital și gestionat printr-o aplicație mobilă. A fost lansat oficial în 2020 în România, ca un răspuns la tendințele moderne de flexibilitate și autonomie în gestionarea abonamentelor mobile.

Folosesc un eSIM de la YOXO de vreo doi ani, pe care l-am ales ca număr secundar, pentru campanii promoționale la care nu doream să fiu neapărat deranjat, fie pentru opțiunea de 10GB de date mobile, pentru că, la locația biroului unde lucram, semnalul era mai bun pe YOXO decât pe DIGI, rețeaua mea principală.

Am apreciat beneficiile oferite de rețea, la fel cum am știu să analizez minusurile acesteia:

Fără contract pe termen lung – utilizatorii pot modifica sau întrerupe abonamentul oricând, fără penalizări.
 Administrare exclusiv digitală – totul se face prin aplicația Yoxo (activare, modificare, reîncărcare, anulare).
 Costuri transparente și accesibile – facturare lunară fără taxe ascunse.
 Opțiuni flexibile – poți schimba abonamentul lunar în funcție de nevoi.
 Rollover pentru date mobile – traficul neconsumat se reportează în luna următoare.
 Conectivitate 4G/5G – folosește infrastructura Orange, una dintre cele mai performante din România.
 Plată automată prin card – nu trebuie să îți amintești să plătești manual.

Doar pentru utilizatorii digitali – lipsa unui call center clasic, suportul este doar online prin chat.
 Necesită card bancar – plata se face exclusiv prin card, ceea ce poate fi un inconvenient pentru unii utilizatori.
 Fără telefoane incluse – spre deosebire de abonamentele clasice, Yoxo nu oferă telefoane la preț redus.
 Acoperire limitată în roaming – în afara UE, costurile pot fi mai mari față de alte abonamente Orange.

După cum v-ați dat deja seama, abonamentul ales de mine era cel mai ieftin, de 9 lei, pentru că nu aveam nevoie de resursele lui în mod constant. Dar, pentru posteritate, las opțiunile valabile pînă recent:

Ei bine, la final de februarie, am aflat că operatorul MVNO a decis să reducă de la 10 la 1 GB opțiunea de internet, pentru abonamentul acesta, lucru care va dezamăgi destui clienți. Zic asta, din două motive. Primul se referă la adresabilitate ofertei lor, care era aproape exclusiv direcționată spre tineri și adolescenți, adică persoane cu venituri reduse, dar cu trafic semnificativ de date. Al doilea este datorită faptului că, deși clienții existenți nu sunt inițial afectați, o dată ce aleg alt pachet, nu vor putea reveni la vechiul status și rămân și ei cu 1GB de internet. Spre exemplu, știu persoane care foloseau același plan ca mine, dar pe perioada concediilor, treceau la unul superior, din motive de roaming, urmând ca, după o lună, să revină la cel ieftin. 🙂

Dacă ar fi să mă uit pe piața de telecom locală, chiar și acum văd opțiuni mai bune, pe care vi le prezint mai jos, în ordinea alfabetică a operatorilor, ca să nu existe supoziții cu privire la acest aspect. Nu de alta, dar am mai fost acuzat că primesc bani pentru articolele mele de la Apple, producători din China sau de la cei locali. 🙂

3 Răspunsuri 3

MihaiC99
Cunoscător

Abonamentul Yoxo de 9 RON poate fi folosit ca alternativă la telefonia fixă.

De asemenea, poate fi folosit de către persoanele care doresc un detox digital.

Din păcate, pentru tineri, acest abonament nu mai este atractiv și cel mai probabil se vor îndrepta către abonamentul de 19 RON.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Așa este, dar este foarte bun cel de 19 lei, care oferă net nelimitat, poate cea mai bună variantă din piață .

Pololică
#StarMember

Salutare! 

O corecție: Yoxo nu este MVNO. Are același mnc ca și Orange. 

Opinie populară sau nu, este o opinie. Într-adevăr, o reducere a beneficiilor de internet cu 90% nu va fi primită bine de clienți, dar (e un dar), fiind un serviciu digital, se adresează tinerilor și aceștia sunt consumatori de net deci 10GB nu prea ajută.