anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Să oferi o nouă viață vechiului tău telefon e ca o joacă

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

Ați văzut spotul TV al noii campanii despre protecția mediului? Mie îmi place mult, este simpatic și emoționant, îmi aduce aminte de jucariile pe care le iubeam în copilărie 🙂

Campania este construită în jurul unor programe și inițiative pentru a oferi telefoanelor o nouă viață, încurajând returnarea acestora prin programele de Buy-Back, reciclarea sau repararea acestora precum și achiziționarea de telefoane recondiționate. 

Și încă un lucru interesant, un quiz pentru testarea cunoștințelor despre mediu și desigur puteți câștiga premii. Puteți vedea spotul, citi mai multe detalii despre campanie și să participați la concurs în pagina campaniei.

 

Voi ce faceți cu telefoanele pe care nu le mai folosiți?

Eu fie le-am vândut pentru a fi folosite de altcineva mai departe, fie le-am oferit membrilor familiei, dacă au avut nevoie. Nu a fost cazul să nu mai funcționeze, dar dacă aș ajunge acolo aș opta pentru reparare sau reciclare 🙂

22 Răspunsuri 22

Trixen_old
Cunoscător
Hmm.. eu incerc sa sortez si sa strang. Am un telefon de suflet (Nokia E51) care are valoare sentimentala. Mai am un Alcatel OT Easy si un Nokia 5110 in aceeasi situatie. Pe acestea le pastrez. Am adunat de-a lungul timpului multe telefoane si tablete pe care nu le-am mai folosit. Cele intr-o stare impecabila au ajuns in familie. Cele cu grad avansat de uzura au stat intr-un sertar cativa ani - dar nu pentru ca am vrut sa le pastrez, ci pentru ca imi era lene sau uitam sa le dau. In cele din urma o buna parte au ajuns la Orange Shop: "- Buna zua! Nu vreau nimic la schimb, le puteti recicla pentru mine, va rog?" In rest am strans baterii, becuri, laptopuri, DVR-uri, aspiratoare, fiare de calcat, un televizor, telecomenzi - cam tot ce se baga in priza. Le-am strans pana cand mi s-a stricat masina de spalat rufe. Acela a fost momentul in care i-am chemat pe cei de la rorec.ro sa vina sa imi elibereze. Au venit destul de repede, s-au miscat frumos, nu m-a costat nimic. Cred ca le-am lasat atunci mai mult de un metru cub de deseuri. Acum strang din nou si cred ca o sa imi fac un obicei sa adun de prin familie (parinti, frati, prieteni apropiati) si sa ii chem pe cei de la rorec macar o data pe an.

Miha_Z
#StarMember
Ca majoritatea si eu am dat telefoanele pe care nu le mai foloseam rudelor sau le vindeam. Cred ca o singura data am dat un mobil buy back la achizitionarea altuia nou. Si anul trecut am dat la reciclat 2 telefoane in cadrul unui festival.

AlexandraV
Începător
Salut! Vreau sa dau la reciclare doua telefoane care nu mai functioneaza. Nu vrea sa folosesc Buy-Back :), nu vreau sa prelungesc abonamentul, nu imi trebuie bonusuri, vreau doar sa le trimit intr-un loc potrivit, nu sa le arunc la gunoi. Inteleg ca la Orange reciclarea e conditionata? Telefonul trebuie sa fie functional? Si daca valoare e mai mica de 10EUR sunt obligata sa prelungesc aboanmentul?

Ascary
Campion certificat
Salut Alexandra. Du telefoanele intr-un Orangeshop si un evaluator ti le va verifica.Daca sunt functionale primesti un voucher,daca nu sunt ,vor fi date la reciclare. Nu trebuie sa fii neaparat client Orange pentru aceasta operatiune,deci nu esti conditionata.

AlexandraV
Începător
Mersi pt raspuns! Am trimis mail si la Orange si se pare ca esti conditionat. Asta e raspunsul: Prin serviciul Buy-Back orice persoana fizica cu resedinta in Romania, care a implinit varsta de 18 ani si care detine un telefon mobil/tableta (indiferent de reteaua in care este utilizat/a) poate preda dispozitivul in orice magazin Orange (shop sau partener) in schimbul unui cupon de reducere.   Conditia acestui serviciu este ca terminanul predat sa fie functional, iar mai multe informatii puteti gasi in link-ul urmator: https://www.orange.ro/servicii/buy-back/#avantaje Deci un fel de ceva, cu conditii. In fine, o sa trec si pe la un shop sa intreb.

Ascary
Campion certificat
Alexandra mergi linistita,nu vei primi cupon oricum fiindca telefoanele nu sunt functionale dar le vor accepta pentru reciclare.

Roxy_3
Explorator entuziast
Am optat pentru a le da celorlalți membri dar sa stiti ca telefoanele care nu mai merg deloc nu cred ca intra in programul de buy back, mai ales sa nu fie si smartphone.

Ascary
Campion certificat
De unde stii daca nu le-ai dus in Orangeshop?! Daca telefoanele nu sunt functionale Orange le colecteaza dar intra la reciclare nu ti se dau bani (vouchere) pe ele.