anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Reteaua Orange: calitate, acoperire...

RstdWoo
Cunoscător

Salut,

As vrea sa ating doua subiecte, pt ca se pare ca degeaba faci sesizari ca nimeni nu face nimic, in schimb la reclama si lauda toti operatorii sunt campioni.

1. si subiectul care are legatura cu sesizarile:

Le spun celor de la suport clienti de mai bine de doi ani ca sunt zone intregi in Timisoara unde semnalul 4G este foarte slab concomitent cu viteza mediocra pe date mobile de genul 5-6 mbps, zone in afara cladirilor ca in interior este si mai dezastru. In conditiile in care v-ati grabit sa puneti pe butuci banda 3G, explicati logica aberanta in a scoate 3G cand acoperirea si calitatea retelei 4G este de nivel mediu.

Pe ruta Deva - Caransebes - Lugoj mai bine de jumate din traseu este fara acoperire 4G, doar 3G, iar pe 3G datele mobile deja nu mai merg.

2. Ne laudam ca avem 5G, ei, la Baile Felix poftim retea 5G cu upload de nici 10mbps - vezi imaginea atasata. Nu am pretentia de 500mbps, ca vorba aia, ce sa faci cu ei pe un telefon, dar sa avem pardon, nici in halul asta.

24 Răspunsuri 24

Anonim
Neaplicabil

Salut,

La upload de 10 Mbps era lux.

Erai la interior sau exterior?

In teorie vitezele 4G slabe ar fi trebuit să echivaleze cu cele 3G.

Din păcate sunt zone în care calitatea serviciului lasă de dorit și investițiile se lasă așteptate.

Fericiți sunt cei care au alternative și pot beneficia de servicii decente.

Ce se vede in poza este 5G in afara cladirilor.

Anonim
Neaplicabil

Și pe 4G în aceeași zona ce viteze aveai, doar așa ca fapt divers.

In acelasi loc, Baile Felix, download similar, iar upload undeva la 2mbps

Anonim
Neaplicabil

Am înțeles, un 5G mascat (la nivel declarativ).

arsradu
#StarMember

Ideea scoaterii 3G-ului este tocmai de a elibera banda, in favoarea 4G-ului. Dar da…sunt zone in care semnalul e foarte, foarte rau.

5G-ul de la Baile Felix tind sa cred ca ar putea fi afectat de un numar foarte mare de utilizatori pe aceeasi antena (congestie de retea).

Din pacate, da, Orange a ramas in urma la unele chestii, cu tot 5G-ul. Si da, pot sa confirm si eu ca pe 3G e ca si cand n-ai avea net. Pe 2G nici atat.

Client Orange

Tocmai asta e ideea la 5G, tehnologia elimina problema congestiei, o singura celula pe 5G sa nu mai fie "gatuita" la un numar foarte mare de terminale conectate, dar la se pare ca la Orange avem un 4G mascat in 5G.

Faptul ca antenele sunt mai dese…nu inseamna ca nu au si ele o limita. Problema 5G-ului este frecventa. De-aia sunt atat de dese. Nu ca sa tina mai multi clienti, ci ca sa ofere acoperire (distanta), din cauza frecventei mai mari. Capacitatea…cred ca e un pic alta discutie. Adica, tot vei avea un anumit numar de utilizatori, si acelasi bottleneck, doar ca pe o arie mai restransa. Deci…tehnic, e si mai usor sa atingi capacitatea maxima, tocmai pentru ca celulele sunt mai mici, deci vor deservi mai putini utilizatori.

Acuma, nu stiu exact la ce distanta erai de antena, cati utilizatori mai erau conectati, si tot asa. Dar e doar o teorie. 🙂

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Atunci când dezvolți o rețea anticipezi și numărul clienților care se vor conecta mai ales daca este și o zonă turistică.

Și îmbunătățirea rețelei trebuie sa fie continua mai ales daca sau făcut și sesizări in acest sens.

Nu sunt specialist in retelistica. Si sunt sigur ca e mai dificil decat pare, sa pastrezi o retea la capacitate maxima permanent. Dar da...cu siguranta trebuie facut ceva, mai ales in zonele turistice.

Client Orange

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Da, ideea este că vrem cu prioritate investiții în antene pentru sporturi de iarnă la Constanța sau pentru cei care fac plajă cu Babele păzite de SfinX. Rețeaua este funcțională, dar pentru o congestie într-o perioadă de 2-3 luni clientul dorește investiții majore cât pentru 365 de zile pe an. 

Totuși întrebare: În vacanțe se merge pentru relaxare sau pentru social-media? Păcat că e mereu selectată a doua variantă. Și ne mirăm că românul e veșnic obosit când vine din vacanțe.....

LE: Și că uitasem.... apelurile sunt ”voce” sau ”streaming”? Că pentru apeluri video (virusul generației mileniare) înțeleg foamea după viteze: se pare că în vremurile de azi, dacă unii nu se văd la față nu știu comunica. Păcat.....

Tehnic…apelurile de voce sunt tot streaming. 🙂 Doar pentru faptul ca reprezinta un flux de 0 si 1.

Dar da, ai un punct de vedere valid. In general te duci sa te deconectezi (si la propriu si la figurat). Si da, e nevoie. Pentru ca vezi altfel lucrurile dupa asta. Suntem intr-adevar foarte ancorati, si in social media si in tehnologie in general. Cateodata ajuta, alteori e un pic prea mult. Si ce e mult, strica. 

Client Orange

Problema nu e ca stai neaparat pe social media. Zonele turistice sunt locuite de rezidenti permanenti, cu ei ce faci? Apoi, da sunt in concediu, dar seara nu merg la baute si apoi la somn, poate m-as uita la un film sau sa vorbeasca copilu cu bunicii, cu colegii lui pe video cand vine de la balaceala, si exemplele pot continua, asta legat de experienta mea din Baile Felix unde avem un 5G inutil dpdv tehnic pt ca nu ofera ce ar trebui sa ofere la capitolul congestie si conexiuni simultane. 

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Rezidenții abia așteaptă plecarea turiștilor  pentru a se bucura de locul lor de domiciliu. Un caz concret? Veneția s-a săturat de turiști. Cât privește "vorbitul " eram convins că e .... prin semne și necesită urmărire video, sunetul fiind inutil. Iar despre TV s-a inventat coaxialul conectat la ecrane de 20 inchi, nu de 20 cm. Vacanță plăcută fără social media. Sunt sigur că nu pentru Facebook ai mers la Felix.