anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Reteaua Orange: calitate, acoperire...

RstdWoo
Cunoscător

Salut,

As vrea sa ating doua subiecte, pt ca se pare ca degeaba faci sesizari ca nimeni nu face nimic, in schimb la reclama si lauda toti operatorii sunt campioni.

1. si subiectul care are legatura cu sesizarile:

Le spun celor de la suport clienti de mai bine de doi ani ca sunt zone intregi in Timisoara unde semnalul 4G este foarte slab concomitent cu viteza mediocra pe date mobile de genul 5-6 mbps, zone in afara cladirilor ca in interior este si mai dezastru. In conditiile in care v-ati grabit sa puneti pe butuci banda 3G, explicati logica aberanta in a scoate 3G cand acoperirea si calitatea retelei 4G este de nivel mediu.

Pe ruta Deva - Caransebes - Lugoj mai bine de jumate din traseu este fara acoperire 4G, doar 3G, iar pe 3G datele mobile deja nu mai merg.

2. Ne laudam ca avem 5G, ei, la Baile Felix poftim retea 5G cu upload de nici 10mbps - vezi imaginea atasata. Nu am pretentia de 500mbps, ca vorba aia, ce sa faci cu ei pe un telefon, dar sa avem pardon, nici in halul asta.

24 Răspunsuri 24

Nu cred ca am specificat ceva de facebook, si faci presupuneri cam aiurea. Nu rezolvi nimic ca iei apararea pt niste lucruri care nu sunt ok. 

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Atunci pentru orice serviciu similar cu cel oferit de FB în acest sens, indiferent ce nume ar purta. În acest caz a fost cu titlu sugestiv, iar folosirea acestora nu trebuie să jeneze.

Cred ca este strict problema mea ce folosesc si unde folosesc, nu cred ca trebuie sa ma justific in fata Orange sau a nimanui de ce am deschis eu nush ce aplicatie in concediu sau de ce am eu chef sa vorbesc pe video si nu pe voce. Atata timp cat platesc luna de luna un serviciu, si vad viteze de date la un asemenea nivel mediocru, cred ca am tot dreptul sa ridic problema.

Anonim
Neaplicabil

Prețul abonamentului nu este diferențiat funcție de zona.

Serviciile trebuie sa fie acceptabile in orice zona

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Mulțumesc de clarificare. Pentru mine e suficient. Din păcate acolo unde dorești să folosești acele servicii nu este posibil momentan. Te rog relochează dispozitivul într-o locație care să îndeplinească normele de viteză specificate de către operator. Din păcate Orange nu poate muta stâlpul mai aproape de receptor. Mulțumesc de înțelegere și îți doresc o zi bună.

Uite aici, la punctul 3 si 4. Da, 5G nu este solutia perfecta la congestie, dar fata de 4G ar trebui sa fie net superior

https://telcomaglobal.com/p/5g-technology-advantages-and-disadvantages#:~:text=Enhanced%20Network%20....

Se pare ca in practica, la Orange, nu prea bate cu ce e acolo (nu cunosc cum e la alti operatori)

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu cred că trebuie făcută o analiză rapidă a tuturor zonelor cu probleme, și, după caz, trebuie adăugat spectru sau capacități suplimentare acolo unde este necesar. Dacă sunt reclamații și nu se face nimic mai repede, atunci este strict o problemă de punere în practică în timp util a unor nevoi pe care le reclamă utilizatorii din zonele respective, iar dacă nu se face repede, probabil că îi vor pierde.

Sunt ferm convins că au undeva o statistică și bineînțeles că observă și din calculatoare ce se întâmplă și ar trebui să ia măsuri!

Sigur, sunt zone aglomerate sau zone unde nu este acoperire și ar trebui să adauge noi frecvențe, antene, etc.

Exact. Eu am sesizat problemele din Timisoara de o gramada de vreme. Un exemplu din multe altele este Bd. Liviu Rebreanu, sectorul dintre spitalul judetean si intersectia cu calea Sagului. Iar cu zonele gramada unde nu ai 4G, decat 3G care e papa pe partea de date - vezi exemplu traseului Deva - Caransebes - Lugoj si cu siguranta odata cu oprirea 3G definitiv aceste zone se vor transforma in zone moarte de semnal de date, e alta mare problema. Inteleg motivul opririi 3G, da o faci cand acolo unde aveai 3G ai pus in loc 4G, nu asa pe neveu...

Eu sper că oprirea 3g-ului să fie dublată în timp util de trecerea a măcar 5 Mhz (din cei 10) pe 4g. Mă refer la banda 1, în 2100 Mhz! Sigur, asta măcar în zonele unde există astfel de probleme.

Anonim
Neaplicabil

Având în vedere că sa pomenit Constanta.🙂

Eu ca și localninc nu am nici o vina că mă aflu într-o zonă turistica.

Nu pot fi privat 5 luni pe an de servicii de calitate pe motiv că este congestionată rețeaua.

Aceste lucruri se anticipează ,este normal sa mai scada viteza in plin sezon dar nu la modul prezentat de @RstdWoo .

P.S. Vitezele sunt destul de bune in Constanta/Mamaia, nu mă pot plânge de acest lucru.👍