anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Oh ce...viteza minunata. Pentru posteritate.

arsradu
#StarMember

Salut,

Las aici pentru posteritate vitezele minunate pe reteaua mobila Orange, outdoors, rural. Daca asta e reteaua #1...nu mai zic nimic.

Am obosit la cate solicitari am facut, si la 300, si din harta de acoperire. Chiar am obosit. Rezultatul dupa ani de zile este acelasi. Ba nu. Nu e acelasi. E mai slab decat a fost pana acum. Si nu era cu mult mai bine oricum.

Conform Orange, in zona respectiva ar trebui sa am viteze de pana la 284.4 Mb/s. Da, stiu. Scrie pana la .... Cu toate astea, o sa vedeti de ce cred ca este foarte departe de ceea ce se ofera de fapt.

arsradu_0-1713155656318.png

Cam asta este viteza reala, la fata locului. Pe outdoors. E la fel si pe indoors, dar am zis sa fac testul afara, ca sa nu apara discutii de "incapacitate de penetrare a undelor radio". 

Screenshot_20240413-212846.png

Ce sa zic? O sa ramana pentru posteritate mesajul asta pentru ca nu ma astept sa se rezolve vreodata.

O zi faina in continuare. Si sper sa fie util si altora.

Client Orange
56 Răspunsuri 56

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

@arsradu: Precum sunt convins că știi, astfel de situații se întâlnesc și pe urban (cu atât mai mult în rural), și se regăsesc atât la limită de areal (acolo unde semnalul este cam la limita ”satelitului”), în zone în care calitatea semnalului este diminuată de diferiți factori perturbatori, sau chiar în zone unde ”congestia” este la ea acasă. În astfel de cazuri îmbunătățirile se vor simți .... în timp și cu răbdare.😇

Situatia persista de multi ani. Si da, binenteles ca problema poate aparea oriunde, nu doar pe rural. Ziceam de asta pentru ca, in general, interesul pentru problemele de semnal in mediul rural este foarte scazut. Si inteleg si de ce. Dar asta nu imbunatateste cu nimic situatia.

Nu stiu cam de cat timp e nevoie pentru rezolvarea ei, dar sunt destul de sigur ca nici langa antena daca as sta, lucrurile nu ar fi cu mult mai bune. Adica n-o sa ajunga de la 0.08Mb/s la 284Mb/s. Putem testa daca vrei. Dar oricum, chiar si asa daca ar fi, nu ma ajuta cu nimic. Nu stau langa antena oricum.

Congestia, cu toate ca este si ea o cauza, si o stiu prea bine, as tinde sa cred ca e mai rar intalnita in mediul rural. Tocmai pentru ca densitatea populatiei este mult mai mica.

Pe urban, da. Si am intalnit-o in mijlocul Bucurestiului, la concertele in aer liber. Deci da, exista si asta. In cazul asta totusi, tind sa cred ca problema este in alta parte. Posibil din cauza distantei fata de antena, de felul in care sunt pozitionate "emitatoarele", sau/si de densitatea scazuta de antene din zona respectiva. Cele care mai sunt in zona "bat" in alte directii.

Cum am zis, nu ma astept sa se rezolve. Si nu asta e scopul topicului. L-am pus aici doar ca referinta pentru viitoarele imbunatatiri. Pentru ca mai rau de atat nu cred ca se poate. Deci, sper ca singura directie in care se va merge, sa fie in sus. Asta e. 😞

Client Orange

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Un exemplu de congestie? Oraș (nu comună/sat), în Sovata ai 4G+ care rămâne în urma unui 3G din alte locații (localități). Niște ”proof”? Uite acum:

Screenshot_20220807-150240_CellMapper.jpg

Screenshot_20220806-234153_Chrome.jpg

Da, sa-ti mai spun ca ieri de multe ori nici macar nu pornea testul? Imi dadea eroare.

arsradu_0-1713164657386.png

Deci da...nu ma mira. In cazul tau, cel mai probabil chiar este vorba de congestie de retea. Ma gandesc ca intrucat Sovata este statiune, e si foarte vizitata. Acuma nu mi se pare chiar vreme de imbaiat, dar banuiesc ca vin turisti tot timpul anului. Oricum, si acolo cred ca ar trebui facut ceva.

 

Client Orange

Vio73
#StarMember

Salutare!

Destul de neplăcută situația. La mine, la serviciu, tot indoor și rural, este cam așa:

Esti un norocos, Vio. La tine se pare ca s-au facut intr-adevar investitii in infrastructura. Cu asa viteza, as fi mandru ca sunt client Orange. Mai ales pe rural. As fi mandru si pe urban.

Ce sa zic? Mai e de lucru.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salutare!

Cu semnalul 3G cum stai? In firma, 4G cam sta in 3 linii, dar, daca intru la "crama", deja e lux si opulenta 4G (la oricare operator). Iar acasa... prefer sa tin in 3G. Pana se schimba antenele 3G cu unele 4G si 5G ma astept sa fie sincope pe 4G.

E doar o solutie de avarie, evident... O sa revin diseara, daca vrei, cu doua teste (unul afara, in pacarea blocului, si altul de la interior).

Dar, pentru o comparatie, cum stau cu semnalul la munca:

WhatsApp Image 2024-04-15 at 11.06.54_a73fa96a.jpg

O sa testez pe Android. Ca pe iPhone nu pot sa-l trec manual pe 3G. Si revin. 🙂

Update:

E mai bine pe 3G decat pe 4G. Pe de alta parte, facand testul acum, observ ca si pe 4G e mai bine. Din pacate, nu pot sa-l tin pe 3G pentru ca indoors nu am semnal aproape deloc. E mai rau decat pe 4G. Nici nu porneste testul de viteza.

O sa mai testez si diseara, la aceeasi ora, in acelasi loc. Sa vedem daca e vreo diferenta pe 3G vs 4G.

Client Orange

Teste facute in acelasi loc (4G vs 3G). As avea o problema cu upload-ul in 4G, dar si cu 3G imi fac treaba.

WhatsApp Image 2024-04-15 at 12.07.33_17d1e253.jpg

3G-ul si la mine e tot pe acolo, ba chiar peste as zice (in jur de 10Mb/s). Upload-ul e similar in schimb.

4G insa e cam cum e la tine 3G-ul. Deci niciunde in apropiere de 30Mb/s.

Dar repet, asta acum. Aseara era cum se vede in primul mesaj.

Client Orange

Testele sunt facute in Damaroaia (Bucurestii Noi), zona printre primele cu fibra "de casa" a Orange, nu prin Telekom.

Am vazut ca in 3G nu prea mai depasesc 15Mbps, desi tin minte ca ajungeam destul de constant pe la 20Mbps anul trecut.

Iar cu 4G... graficul variaza in functie de zona. In cifre medii, "cre' ca" scaderea cam de de 20-30% fata de ultimii doi ani. Bine, nici n-am ajuns la cifrele tale (chiar si in casa ating vreo 2-3Mbps in 4G... cand il prind, dar de obicei baleiaza cu 3G si chiar 2G).

PS: pentru a fi inteles corect: necesarul meu de viteza este dat de un minim de 4-5Mbps pentru utilizarea normala (adica sa pot cauta pe navigatia telefonului un traseu in care sa-mi arate si traficul, respectiv sa-mi mentinta radioul online activa fara sughituri). Orice trece de 50Mbps pe telefon cam este fix degeaba. Sunt 2-3 secunde diferenta.

Acasă, la interior

Screenshot_20240415_184618.jpg

Și pe 3G (la download cam 1Mbps):

Screenshot_20240415_184444_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

 

Razvan
#StarMember

@arsradu, despre ce antena este vorba, o informație legată de noteB din cellmapper? La tine in zonă pare a fi un B20 sharuit cu vodafone, care seara este la limita congestiei. Ca să ajungi la 284 Mbs trebuie să fie instalate B20+ B3, lucru care nu este realizat la tine. 

Ma uit si revin, Razvan. 🙂 Este B20 cu siguranta. Fara agregare, chiar daca site-ul Orange mentioneaza 4G+. Nu a fost niciodata 4G+ aici. Nu ar avea cum. Niciuna dintre antwnele din zona nu are mai mult de o banda, si aia B20.

Dar ma uit si revin. 🙂 Mersi frumos de raspuns. 

Client Orange