anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5G, acoperire mai bună decât 4G?

Vio73
#StarMember
Sunt nerăbdător să vedem ce va fi cu această tehnologie.
120 Răspunsuri 120

Vio73
#StarMember
E bine că are acolo, dar prin sate întregi lipsește cu desăvârșire.

FLo1
#StarMember
Si in "sate" precum Cluj Napoca lipseste semnal de GSM Orange... chiar la nivelul solului in buricul targului. Nu la periferie si nici in subsoluri "antiatomice". Iar promisiuni de imbunatatire si remediere de la "specialistii reprezentanti ai portocalei" sunt de ... ani de zile la stadiul de vorbe goale. Si va mai continua o buna perioada de timp. Asadar 5G e ca o promisiune ca vei vedea paradisul, insa vei constata muuult mai tarziu ca nu vei apuca sa ajungi acolo.

Neaplicabil
Sunt la inceput 5g sper ca in viitor sa acopere

FLo1
#StarMember
Speranta a dezamagit mereu. Si mereu o va face.

Lupul_cu_un_sin
Începător
Va avea o diferență de acoperire ca între 4g și 3g

Fanyca
Începător
Toată lumea se bucura de aceasta noua tehnologie si toată lumea se gândește cat de repede o sa sa încarce rețeaua etc... dar nimeni nu se gândește cat e de nociva acea radiație si care este partea rea din tot acest lucru despre care lumea crede ca e o mare descoperire!!! Altii deja au renunțat din motive de sanatate dar noi suntem Romani, la noi e bine si bun, pe noi nu ne radiază!!!

Neaplicabil
Nu a renuntat nimeni si nu sunt probleme reale nicaieri, nu cad pasari, nu danseaza pestii etc... este doar o minciuna promovata de grupuri de interese.

Neaplicabil
https://www.youtube.com/watch?v=Lsr2yyl31js

FLo1
#StarMember
andreic: "grupurile de interese" au problemele lor, eu le am pe ale mele. Ideea este mentionata chiar in acel video indicat de tine: De ce nu poate functiona un cuptor cu microunde fara usa speciala din sticla? Ei, la fel e si cu radiatia 5G. Si ca sa iti mai exemplific 2 cazuri: 1. Nu receptorul e problema ci emitatorul. Alege pentru tine un loc unde sa stai 24 ore/zi, vreo cativa ani, la mai putin de 10m de un emitator de telefonie mobila sau TV si vei avea raspunsul singur. 2. Studiaza comportamentul florei si faunei in zonele traversate de catre retelele de IT (inalta tensiune), adica cele de peste 400/750 kV, in special in zona statiilor de transformare, dar si a liniilor de transport. Vei avea iarasi un raspuns interesant. Pana atunci.... "copiii spun lucruri trasnite"... vorba unui contemporan in viata. In rest, pentru amuzamentul fizicii, Casa Experimentelor din Bucuresti va asteapta pe fiecare cu surprize pe masura!

Neaplicabil
Cuptorul cu microunde (unde centimetrice) nu e gandit sa mearga cu usa cu insertie metalica (nu din sticla) deschisa pentru ca nu se mai acordeaza cavitatea sa in frecventa de 2.45GHz si se pierde energia EM plus ca apar undele stationare care pot distruge emitatorul (lampa). Cuptorul functioneaza doar atunci cand ansamblul este acordat. Deasemenea energia termica produsa se disipeaza si ea asemeni unui cuptor clasic cu usita deschisa si poate ajunge si al persoana provocand incalziri nedorite dar care sunt in regula pentru mancare. Vegetatia in jurul instalatiilor de inalta tensiune e aceeasi ca si cea de la distanta de ea atat ca atunci cand se construieste o linie de inalta tensiune sau bloc de transformare se taie arbustii si arborii prea inalti din jur ca sa se evite riscul unui arc electric in conditii de umiditate crescuta, deci e o actiune intentionata. In timp aceasta vegetatie creste iar si echipele transportatorului electric trebuie sa lucreze din nou sa taie si tot asa, acest lucru da nastere unor diferente de marime si densitate dar vegetatia e aceeasi genetic vorbind. Oricum daca ai urmarit materialul o idee e clara si trebuie adptata rapid daca vrem sa gandim rational, energia EM folosita sau care va fi folosita NU este capabila sa altereze invelisul de electroni ai atomului deci nu poate genera efecte severe asupra organismului... energia EM genereaza doar efect termic de suprafata in functie de frecventa, cu cat e mai mare cu atat penetreaza moleculele dipolare mai putin (corpul, apa).

FLo1
#StarMember
Daca n-ai inteles ideea ..asta e. Topicul e pentru alt subiect, nu pt efectele EM asupra vietii. Arbustii se taie pentru a face loc culoarului liniei electrice (total alt subiect), dar cu restul cum ramane? Cat priveste viata ta la cativa metri de un ”emitator”... nu se va intampla prea curand si o stii si tu. Sfarsit de poveste. Pentru detalii si amuzament esti invitat la Casa experimentelor din capitala.

Neaplicabil
Care restul... Viata noastra se desfasoara alaturi de diferse aparate, cabluri, betoane cu radiatii naturale (si Pamantul radiaza), energie solara in toate spectrele inclusiv UV-B si UV indepartat (ionizant, cancerigen)... fum de tigare samd... ne descurcam cum putem fiecare nu ? 🙂 Nu poti decat sa balansezi riscurile utile cu riscurile inutile. Are vreun rost sa folosesti cuptorul cu usita deschisa ? Nu... dar daca vrei iti asumi un risc inutil. Are vreun rost sa mergi cu masina ori sa comunici prin telefon mobil cu cineva ? Da... deci este un risc util.

Vali
Junior entuziast
Pentru un utilizator normal, de voce si internet pentru youtube, FB si alte asemenea aplicatii, 4G sau 5G va fi exact acelasi lucru. Adica nu veti sesiza nici o diferenta. Daca vreti insa sa faceti streaming video...Numai sa va si permiteti echipamente care stiu 5G!

Unul
Începător
Ideea este ca, mai ales in orase, este "aglomeratie" mare pe acest sector de unde radio. Radioul, tv, telefonia mobila, cam tot ce inseamna device electronic prin casa, chiar si dronele, etc., folosesc acelas spectrum de unde radio pana in 6 GHz. 5G muta practic "activitatea" telefonului pe tronsonul 30-300 GHz. Aceste unde sunt unde "scurte" care nu trec foarte bine prin pereri, deci pentru a fi functional va trebui montata cate o antena la fiecare colt de strada. Deci e o tehnologie gandita mai degraba pt. orasele marei si mai putin pentru o acoperire mai larga. Cat este de nociva? practic nu stie nimeni, nu au fost facute teste suficente. In america este un caz cu o antena amplasata pe trotuarul din fata unei scoli iar in aceea scola au facut cancer 2 copii(se poate gasi pe youtube mai detaliat), unii zic ca e coincidenta altii nu. Iar cei care au locuinta langa antene spun ca experimenteaza foare des dureri de cap, ameteli, stari de oboseala et. Cert este ca vom fi bombardati cu niste unde la o frecventa cu care corpul uman s-a mai intalnit. Asa ca eu zic sa nu plange dupa 5g deocamdata, macar sa lasam alte tari experimenteze primele.

Neaplicabil
Eu cred ca 5g-ul va folosi ca benzi, cele normale adica sub 3.7GHz intrucat am inteles de la licitatiile ancom ca sunt destule, inclusiv in 700MHz ! Partea superioara de 10-70GHz sau cat o fi va fi doar zona de download (burst data), adica celula->tel... telefonul nu cred ca tehnic va putea emite pe acolo. Prin urmare sistemul va fi asimetric, frecventele de baza ramanand in zona udne e si 4g-ul. Si da, in frecvente inalte vor fi antene dedicate unor zone, piete, strazi, cladiri etc... unde va fi disponibila viteza foarte mare prin acest burst de date cu spectru larg, dar evident ca nu va fi peste tot asa 🙂