Ma tot intrebam de ceva vreme, de ce optiunile de la prepaid (nu stiu la abonament cum sta treaba) nu includ nici macar 1 mesaj multimedia pe luna. :)) Si nu vorbesc doar in afara retelei. Dar nici macar in Orange.
Acuma, stiu ca MMS-ul e un serviciu lasat in paragina de ceva vreme, pentru ca majoritatea folosesc WhatsApp, Facebook, Hangouts, iMessage, mail etc pentru a trimite un mesaj cu atasament cuiva. Dar daca nu ii stii adresa de mail, facebook-ul, etc, si nu aveti amandoi iPhone-uri, devine foarte dificil sa trimiti cuiva o imagine, de exemplu, cel putin fara a plati pentru un mesaj multimedia.
Asa ca, intrebarile mele ar fi:
1. mai este MMS-ul un serviciu care sa aduca vreun profit substantial operatorului (in cazul asta Orange)? Ce procent dintre mesajele trimise de catre utilizatori intr-o luna, de exemplu, sunt MMS-uri?
2. daca nu sunt prea multe, mai exista vreun motiv pentru care optiunile de la prepaid sa nu contina MMS-uri incluse?
3. MMS-urile din cate stiu folosesc o conexiune de date pentru a trimite informatiile de pe un telefon pe altul. Si necesita ca ambele telefoane sa aiba setarile facute. Dar curiozitatea mea ar fi, din moment ce avem deja date incluse in optiune, n-ar putea sa le foloseasca si pentru trimiterea de MMS-uri?
Presupun ca ceea ce vreau sa intreb se poate rezuma intr-o singura intrebare: mai are rost sa fie taxate MMS-urile separat in conditiile in care e un serviciu pe care nu stiu cat de multa lume inca il mai foloseste, considerand ca majoritatea folosesc aplicatii terte pentru asa ceva? Daca nu, sugestia mea ar fi sa fie integrate in optiunile cu minute, mesaje si net. Pana la urma, sunt tot mesaje si ele. Si e util cateodata sa poti sa trimiti mesajul ca MMS, daca nu ai alta varianta.
Acuma, daca mi-a scapat ceva (ceea ce e foarte probabil) si exista un motiv intemeiat pentru care MMS-urile nu au fost incluse pana acum in optiunile de prepaid, m-as bucura foarte mult sa-l stiu. 😄