anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Noua lege privind cumpărarea de cartele telefonice prepay doar cu CI

teacher_
#StarMember
De la 1 ianuarie vom putea cumpăra cartele prepay doar cu Cartea de Identitate.
https://www.europafm.ro/cartele-preplatite-doar-cu-buletinul-de-la-1-ianuarie/
Ce părere aveți despre noua lege privind cumpărarea de cartele telefonice prepay doar cu CI?
58 Răspunsuri 58

FaraUnID
Campion certificat
Treaba asta exista deja, este implementata si functioneaza in cazul post-pay (adica abonamentelor). Daca suni la 112 de pe un abonament, pe ecranul operatorului care a preluat apelul apare, printre altele si poza ta, din actul de identitate asa cum se afla a in baza de date a operatorului de telecomunicatii.

Razvan
#StarMember
Nu știam ca sunt ai noștri atât de avansați. Sa vedem ce scuze vor mai găsi, când nu reușesc să găsească pe careva în timp util.

Ascary
Campion certificat
Cartea de identitate la încheierea unui contract cu Orange se scanează nu se fotografiază așa că ce apare pe monitorul operatorului de la 112 nu arata prea bine . Datele din CI sunt ok pentru identificare însă fotografia nu.

FaraUnID
Campion certificat
Eu am spus ca apare fotografia din actul de identitate, asa cum este ea în baza de date a operatorului, nu ca actul de identitate este fotografiat...

Ascary
Campion certificat
Că veni vorba,de unde ai informația asta,cum ca apare actul de identitate scanat al apelantului,in caz că acesta este abonat?

Gianni
Cunoscător certificat
Cei care sună la 112 pe ecranul operatorului apare nr de telefon al aceluia ce a apelat.De ce ar trebui să apară și datele persoanei respective nu văd ce sens ar avea. Atunci când se apelează acesr număr de către o persoană rău intenționată atunci intră in acțiune cei din poliție pt a-l depista și a-l sancționa.

eu_3
Începător
banuiesc ca nimeni nu stie ca 112 poate fi apelat si fara prezenta unei cartele sim in telefon?! legea aceasta este una idioata la fel ca si parlamentarii din ziua de azi

DanielaH
Moderator
Update: Guvernul va prelungi cu trei luni, până la 31 martie 2020, termenul până la care operatorii de telefonie mobilă sunt obligați să vândă noile cartele SIM preplătite numai după ce obțin de la utilizatori date personale precum nume, prenume, adresă, CNP etc.

Dan_13
Începător

Relax. Am gasit aici ca e contestata https://incarca.ro/blog/1

De altfel au mai incercat si in trecut dar nu le- a iesit.

Oricum deja s-a amanat ....

Gianni
Cunoscător certificat
Timp de 3luni au ei timp să facă un proiect de lege care să nu mai poată fi respins de nimeni. Deocamdată au făcut un pas înapoi dar pînă la urmă vor găsi o soluție. Acest lucru îl vom vedea pe parcurs .

Vio73
#StarMember
Vom trăi și vom vedea! Sper să fie ceva clar, pe înțelesul tuturor!

Gianni
Cunoscător certificat
Dacă se va aproba un proiect de lege atunci va fi pe înțelesul tuturor și va trebui respectată de toți și nu cred că vor mai fi probleme.

Vio73
#StarMember
Și eu sper că se va reglementa odată în mod corect și treaba asta!

DanielaH
Moderator
Ordonanța de Urgență nr 62/2019 a intrat în vigoare în data de 3 Septembrie 2019 și a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale la data de 18 Februarie 2020. Luând în considerare decizia CCR, datele de identificare ale utilizatorilor de cartele pre-plătite Orange, colectate până în prezent în baza acestei OUG, vor fi șterse.