anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Baterie umflata Xiaomi Mi10T Lite

Sinzi1
Începător

Buna ziua, 

Mi s-a umflat bateria telefonului, Xiaomi model Mi 10T Lite. 
Fiind sambata si o ora foarte agreabila, ca asa se intampla, vreau sa stiu cam in cat timp pot schimba bateria telefonului? Exista cumva bateria pe stoc, in Timisoara? In puternica idee in care chiar am nevoie de telefon si de datele de pe el (nu am backup sau telefon de rezerva). Doar bateria trebuie schimbata, telefonul inca merge si chiar foarte bine. Pot rezolva problema azi (duminica) intr-un magazin Orange din Timisoara?

Multumesc frumos.

10 Răspunsuri 10

Vio73
#StarMember

Bună,

Din păcate, va trebui să mergi cu el la un Orange Shop și să ți-l trimită la service, dacă mai este în garanție. Din câte știu, termenul era de 14 zile, dar sunt sigur că ți se va comunica. Poți cere să ți se dea și telefon la schimb!

Dacă nu vrei să aștepți, poți merge pe cont propriu să înlocuiești la un service oarecare bateria, dar dacă se umblă în telefon, se pierde garanția (repet, dacă mai are telefonul).

Baftă multă!

Din pacate nu mai este in garantie. Ai cumva idee cam ar dura cu service-ul? Am inteles ca un schimb de baterie tine undeva la 45 de minute (in alte locuri). Aici dupa cate am citit pe site poate dura zile, daca nu chiar saptamani.

Anonim
Neaplicabil

Durează 45 minute doar daca clientul se prezintă în locație cu piesele de schimb sau printr-o minune service-ul le are in stoc și tehnicianul nu are alte reparatii in lucru.

Nu aș putea să-ți spun asta. Dar vei vedea la fața locului. Te duci la un service și întrebi! Astăzi va fi mai greu, dar nu imposibil. Probabil prin mall,  hipermarketuri (pe holuri), etc.

Baftă!

Anonim
Neaplicabil

Buna,

Din pacate este weekend și dacă îl duci la Orange va dura reparatia cel puțin o săptămână.

In schimb într-un service local probllema poate fi rezolvată în 24-72 ore funcție de modul de aprovizionare cu piese al serviciului.

arsradu
#StarMember

Salut,

Hai sa vedem:

  1. telefonul mai e in garantie?
    Intreb pentru ca, in general, bateriile ajung sa se umfle dupa trecerea celor 2 ani de garantie. Ceea ce inseamna ca inlocuirea va fi contra cost oricum.
  2. in weekend nu ai unde sa schimbi bateria. Si oricum, nu trebuie sa ajungi intr-un Magazin Orange, ci intr-un Service Orange. E adevarat ca trimiterea in service se face dintr-un magazin. Dar daca punctul 1 e adevarat, nu cred ca are rost sa mergi pe varianta asta.
  3. exista service-uri in TM care pot face treaba asta pe loc, daca au baterie pe stoc. Sansele sunt destul de mici sa aiba, dar poti intreba. De asemenea, poti cumpara tu baterie, si ei doar s-o monteze. Dar vezi ca va trebui cumparat si spatele, pentru ca e foarte probabil sa nu se mai lipeasca.
    Poti incerca de exemplu service-ul iFix. Ai
    aici pozitia pe harta. Evident, in functie de locul in care esti, poti gasi si altele.
  4. cu un tutorial de pe youtube (cum e de exemplu acesta) si cu bateria de aici (doar un exemplu) si capacul de aici, ti-l poti repara singur(a) acasa.
  5. intrucat costul total cu baterie si manopera, intr-un service, e posibil sa ajunga undeva la 250-300 de lei, eu zic ca mai degraba incerci sa-l repari acasa. Daca insa nu te pricepi sau nu vrei sa strici ceva, exista si varianta asta.
    Evident, daca telefonul e inca in garantie, probabil ca cel mai rentabil (dar nu si cel mai rapid) ar fi sa-l trimiti in service la Orange.
  6. ca idee, telefonul respectiv se poate cumpara de pe OLX la pretul de 600 RON. De exemplu, uite aici un anunt. Deci, o schimbare de baterie pentru 250-300 RON...nu stiu daca e chiar ceea ce-ti doresti. Astfel incat, daca oricum voiai sa-ti schimbi telefonul, ai doua variante: fie iei un model identic, la mana a doua, cum e cel de mai sus, care pare sa fie chiar nou, si rezolvi problema pentru inca ceva timp, ori investesti intr-unul nou (eventual alt model). 

Sfatul meu: daca telefonul e in garantie, du-l intr-un magazin Orange, cu factura si garantia, si trimite-l in service. Daca nu e in service, intreaba intai cat ar fi costul de reparatie intr-un service (de exemplu cel de mai sus).

Daca costurile sunt prea mari, fie il faci acasa, fie alegi ruta OLX, fie telefon nou.

Cam astea sunt optiunile. Sper sa te ajute.

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Prețul "e cam mare" dar telefonul este mai vechi (data apariției).

Nu recomand schimbarea acasă decât dacă ai înclinații spre domeniul tehnic.

In video pare simplu însă nu este chiar așa.

Nu mai incercati ruta olx și cumpărați din magazine autorizate gen flip.ro ca sa îl poți returna in caz că este defect in plus primești și garanție.

Da, asa e. Uitasem de flip.ro. Daca il au (nu am cautat), merita incercat. 
Eu unul imi repar telefoanele acasa. Mai ales daca nu mai sunt in garantie. Am ustensile si am si un pic de experienta (acumulata tocmai din incercari de genul asta). Dar e foarte adevarat ca nu e pentru toata lumea chestia asta. De-aia am si zis ca daca nu te pricepi sau nu vrei sa risti, chiar daca e un pic mai scump asa, merita sa-l duci intr-un service, ca sa nu risti sa-l strici mai rau. 
Da, e corect ceea ce spui. 

Client Orange

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Personal aș încerca o rezolvare mai simplă: la un telefon care nu mai este în garanție, orice defect care presupune un cost de materiale+manoperă mai mare de 50% din valoarea de RE-vânzare a telefonului conduce automat la recomandarea achiziției unui nou model. De ce? Pentru că defectele apar de obicei fie accidental fie datorită utilizării necorespunzătoare.... ceea ce conduce la apariția defectului. În cazul acumulatorului: utilizarea în timpul încărcării, expunerea la căldură excesivă (pe bordul mașinii lăsată în soare), sau chiar astuparea orificiilor de ventilare (da, modelele mai noi au așa ceva). Pe de altă parte, chiar și cu acumulator nou, acesta nu va rezista ca cel original - încă un motiv de schimbare telefon.

Decizia îți aparține, dar schimbarea cu un alt model ar fi soluția ideală.

delfinas
#StarMember

Daca telefonul inca functioneaza, fa acum, cat se poate, un backup.  Nemaifiind in garantie, poti merge la orice service din oras, sa ii schimbi bateria, totul e sa mai aiba cineva pe stoc un acumulator pt un model asa vechi si nu unul prea comun. Nimeni de aici nu-ti poate spune cat ar dura reparatia, depinde de mai multi factori.

Decat sa incerci sa il repari, mai bine cumperi unul mai nou. Ma mir ca mai functioneaza, avand 4 ani si spatiu mic de stocare. Il poti tine din motive sentimentale, dar nu il mai poti folosi fizic. Daca te apuci sa-i schimbi singur(a) bateria, nu va mai fi etans, orice picatura de apa sau ceva praf  putand intra si crea probleme.

In concluzie, eu asa as face: backup si cumparat un telefon (mai) nou.