anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nou! Masura suplimentara de securitate pentru accesarea facturii Orange din notificare e-mail/ SMS

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Topicul de astăzi se referă la o măsură suplimentară de securitate pentru accesarea facturii electronice Orange pentru clienții persoane fizice. Începând cu luna august, pentru a descărca factura din notificarea trimisă prin SMS și e-mail va fi necesară introducerea unei parole formată din ultimele 6 cifre ale CNP-ului titularului de contract.

Aceasta modificare are scopul de a preveni accesul neautorizat și de a oferi un nivel mai ridicat de protecție a informațiilor personale afișate în factura Orange.

Cum funcționează? Foarte simplu:

• veți primi, ca și până acum, notificarea de emitere factură prin e-mail/ SMS
  • link-ul din notificare trimite către o pagină web în care se cere introducerea unei parole formate din ultimele 6 cifre ale CNP-ului titularului de contract
  • în câmpul destinat parolei va fi necesar să tastați ultimele 6 cifre din CNP, iar butonul “Continuă” va deveni accesbil (se va colora în portocaliu)
  • nu se pot introduce alte caractere și nici nu se pot introduce mai putine caractere (în astfel de situații butonul “Continuă” ramâne pe fundal gri (invalid)

DanielaH_0-1754049144050.png                                

DanielaH_1-1754049144052.png

• după accesarea butonului “Continuă”, factura se poate descărca în format pdf, iar pagina cu link-ul se va reîncărca cu pagina de logare My Orange web
  • veți putea astfel, după descarcarea facturii, să intrați în My Orange și să achitați factura

Atenție!

• din motive de securitate, linkul de descarcare este valabil 30 de zile de la data notificării; dacă ați depășit acest termen, va apărea mesajul de mai jos cu recomandarea de a consulta secțiunea ”Consum și facturi” din My Orange

DanielaH_2-1754049144055.png

• dacă parola introdusă nu este corectă, după 3 încercări accesul va fi restricționat timp de 10 minute

Suntem aici dacă aveți întrebări sau neclarități.

Gânduri bune!

5 Răspunsuri 5

MihaiC99
Campion

O măsură binevenită pentru securitatea datelor personale.

Mulțumim pentru informații!

Vio73
#StarMember

Foarte bună măsura!

Mulțumim!

Cosmin23
Junior entuziast

Foarte bine. Totuși, cred că mai urgent era implementarea 2fa la logarea în contul Orange. N-ar strica nici un dark mode pentru site și aplicație. Dacă Orange Moldova le are, sigur pot exista și la Orange România, doar să se vrea.

CalinR
Cunoscător

Nu stiu cat de buna e masura(alambicata) intrebarea mea este ce facem noi, cei care au datele compromise? CNP-ul, din cate stiu, nu se poate schimba.

Dragos93
Începător

Bună seara!

Ideea e bună dar nu prea funcționează cum trebuie. Eu am primit notificarea prin mail, am introdus parola si m-a redirecționat in pagina Orange fara a putea descarca factura.Si asta se întâmplă de fiecare dată când încerc sa descarc.