28-01-2026 09:03 AM - editat 28-01-2026 09:14 AM
Mobilitatea independentă rămâne una dintre cele mai mari provocări pentru persoanele cu deficiențe de vedere. În România, zeci de mii de oameni se confruntă cu dificultăți atunci când se deplasează singuri prin spațiul urban, iar lipsa unor soluții accesibile limitează nu doar mișcarea, ci și autonomia și participarea socială.
În acest context, .lumen și Orange România au anunțat lansarea unui pachet integrat de mobilitate asistivă, primul de acest tip din țară, dedicat persoanelor nevăzătoare.
.lumen furnizează tehnologia asistivă, ochelarii care oferă autonomie reală, creată și testată în România, recunoscută la nivel internațional. Orange România oferă infrastructura de conectivitate, telefonul și abonamentul, în condiții comerciale preferențiale.
Pachetul .lumen x Orange include:
Toate acestea sunt incluse într-un pachet Plug & Play, gata de utilizare din prima zi.
Cum poți accesa pachetul?
Primii beneficiari sunt selectați prin programul guvernamental Tech Assist, care oferă vouchere de până la 39.990 lei pentru tehnologii asistive.
Persoanele cu deficiențe de vedere interesate să achiziționeze bundle-ul .lumen x Orange se pot înscrie completând formularul de mai jos pentru a fi contactate.
https://www.dotlumen.com/ro/reserve
Sursele informațiilor și detalii suplimentare sunt disponibile în linkurile de mai jos:
la 28-01-2026 09:23 AM
Mi se pare o idee foarte bună. E important că există soluții care chiar îi ajută pe nevăzători să se deplaseze singuri și că sunt făcute și în România. Pachetul pare simplu de folosit și faptul că e „la cheie” e un mare plus. Sper să ajungă la cât mai mulți oameni care au nevoie de el.
28-01-2026 09:30 AM - editat 28-01-2026 10:02 AM
Pachetul este ușor de folosit și sper să ajungă la cât mai mulți oameni, chiar si pentru cei cu dificultăți financiare . Este foarte bine ca si statul sprijină accesul la acesta tehnologie prin programul Tech Assist.
la 28-01-2026 10:44 AM
Ce ma bucura este faptul ca Orange vorbeste activ de acest tip de abonamente (bine, la reclamele de la TV am incetat sa ma uit si nu stiu, dar fac parteneriate care ii ajuta pe cei la nevoie).
la 28-01-2026 10:49 AM
O minunata idee!!! Am trimis informatiile catre mai multe persoane nevazatoare, sper sa le fie de folos!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor