la 07-03-2025 02:41 PM
Se speculează că Apple ar putea lansa primul său iPhone pliabil spre sfârșitul anului 2026. Deși alte companii au adoptat deja această tehnologie, Apple pare să își dedice timpul pentru a perfecționa conceptul, abordând provocările actuale pentru a oferi o experiență premium.
Ce caracteristici ar putea avea?
(Imagine: Apple Insider)
Pe mine mă încântă tare ideea, fiind utilizator de iOS, și trebuie să recunosc că am privit cu interes modelele pliabile deja existente pe piață. Totuși, obișnuită fiind cu sistemul actual de operare, nu am vrut să renunț la el. Oare o să merite așteptarea?
Voi ce părere aveți despre aceste zvonuri? Este acesta viitorul smartphone-urilor sau preferați formatul clasic? Așteptăm opiniile voastre!
la 07-03-2025 02:55 PM
Dacă va avea iar 60hz clar nu 😂
la 07-03-2025 03:19 PM
Daca merg pe declaratia lui Steve Jobs din 2007 in care zicea ca "3G inca nu este indeajuns de matur" (am citat din memorie si textul este aproximativ), cred ca se cam grabesc cu lansarea (glumesc, evident).
Ar fi interesant cat de multa inspiratie vor gasi in piata. Pana acum, varianta castigatoare a fost cea cu plierea spre interior (Huawei Mate X a fost singurul cu deschidere "exterioara", inversa fata de ce avem acum exista in prezent). Nu ma astept sa introduca doua balamale (similar Huawei Mate XT Ultimate), dar pretul de 2.000$ mi se pare mic. Nu au avut niciodata produse ieftine si un pliabil actual (ma rog, cu exceptia Huawei) cam este undeva pe la 1.500-2000$ pe piata americana.
Sunt curios daca implementarea Microsoft Duo (cu balamale aparente [la vedere]) ar fi o varianta de luat in calcul.
PS: era un banc pana sa apara IPhone XR. Cum ai dual sim pe un IPhone? Mai lipesti unul de spate... Sper sa nu fie ad literam pliabilul...
la 07-03-2025 03:38 PM
Apple are tendința de a aștepta și iar aștepta, până când o tehnologie devine suficient de matură (Samung a lansat primul pliabil in 2019 și tot cam pe atunci a început trendul telefoanelor pliabile).
În ceea ce privește prețul – 2.000$ pare destul de „accesibil” pentru standardele Apple, să sperăm că pliabilul va fi ceva mai sofisticat! 😊 Oricum, de abia aștept să văd ce vor aduce nou pe piață.
la 07-03-2025 03:46 PM
O miscare castigatoare pentru o decada (stai cu un pas in spate sa vezi la ce se impiedica si dupa sa lansezi pe baza "experientei" celorlalti), dar a fost necesar si un mic imbold pentru adoptarea unor standarde (USB-C pe IPhone, desi pe IPad exista deja).
Oricum, sunt destul de conservatori (uneori, prea conservatori) si de asta ziceam ca asteptarile asupra unui pliabil sunt legate doar de timp, nu ca nu va fi pus in productie.
la 07-03-2025 03:24 PM
O tableta pe care o poți pune in buzunar.🙂
Ambele formate prezintă atât avantaje cât și dezavantaje, alegerea depinzând în mare parte de utilizator (de mediul de lucru/activitatea pe care o desfășoara).
Pentru moment rămân la telefoanele clasice.
la 07-03-2025 04:03 PM
Eu sunt fanul celor clasice, de preferabil mai mici ca sa le pot folosi cu o mana. Cele FLIP sunt mai atrăgătoare pentru mine. Indiferent de ce as alege sigur nu va fi un Apple.
la 07-03-2025 04:43 PM
Pana lanseaza ei, dispare si moda! Cine stie ce noutati mai apar pana atunci...
la 08-03-2025 09:40 AM
2000-2500 😁 cred ca un tel-gsm de 700 $ este super de ajuns - oare unde se ajunge in 3 ani de acum inainte !!! 3500$ - nu vad o solutie de succes aceste preturi - este o "nisa" de produse doar .
la 08-03-2025 10:36 AM
Sincer, pentru ce cine nu are nevoie de mai mult de utilizare cotidiană, mai mult de 5-600€ mi se pare cam tras de par. Știu, va fi argumentul ca un vârf de gamă va avea un avantaj hard (imediat) și soft (pe termen lung), dar nu știu câți vor păstra același telefon mai mult de 5 ani (ca să nu zic 7 plus cât se mai oferă pentru petice (patch-uri)).
Evident, vor fi vloggeri sau utilizatori intensivi care vor crea o cerință, dar asta nu înseamnă că ar trebui să devină "o modă" pentru cei care nu au nevoie.
la 10-03-2025 01:23 PM
Mi se par foarte interesante modelele pliabile, mereu le admir, însă pentru mine prefer formatul clasic, să pot să îl folosesc cu o singură mână și să fie ușurel.
Pentru că îmi place Apple și folosesc de ceva ani iPhone sunt curioasă de specificațiile pe care le va avea, de aspectul final și clar îmi doresc să mă joc cu un astfel de model când o să apară 🙂
la 11-03-2025 08:28 AM
Daca Apple va lansa un pliabil, cu siguranta va fi cel mai bun de pe piata. Apreciez strategia lor de a face lucrurile pe indelete si de a invata din greselile celor care se arunca cu capul inainte sa lanseze "inovatii". Majoritatea utilizatorilor compara doar specificatii si preturi, dar pierd din vedere esenta Apple, ecosistemul! E singurul de pe piata care se apropie de perfectiune, iar cei care folosesc activ minim trei din produsele lor, inteleg la ce ma refer.
la 11-03-2025 10:47 AM
Singura steluță pe care o am este legată de ecosistem: este sistem semi-inchis. Acceta asociere limitata de la alti producatori, dar nu se pot conecta la cu functii pline la altii.
Caz concret: un Apple Watch va avea toate functiile cu IPhone, dar nu se va putea conecta la Android sau Windows (asta in cazul in care nu s-a intamplat ceva intre timp). La Samsung e ceva similar cu ceasurile, dar, din cate stiu, activarea se poate face pe telefon Samsung, dar se poate utiliza ulterior si pe Huawei, Xiaomi, Samsung, IPhone, etc.
In rest, arunca un ochi la ecosistemul Huawei (in special ca de anul asta Harmony Next ar urma sa intre pe toate dispozitivele lor). Mi se pare cel mai apropiat la ora actuala de Apple (neavand comparatie directa nu stiu cat de apropiat este, dar, administrand un router Huawei cu un telefon Huawei, integrarea mi se pare excelenta).
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor