la 02-06-2025 09:44 AM
Buna ziua! In magaziul Orange un oppo reno 11f RECONDITIONAT este 1600 de lei, iar nou pe ALTEX este 1000 de lei. Ce este cu bataia asta de joc? Unde pot face o sesizare pentru asemenea preturi?
la 02-06-2025 09:58 AM
Nu ai de ce sa faci seziare - este politica Orange - care vinde telefoane cu ce pret vrea sau cu ce pret a fost achizitionat de catre "ei" la un moment dat (de exemplu acum 6 luni pretul era "mai mare" la acest telefon)
mereu pretul din magazinele online va fi mai mic decat pretul de la operatorii de telefonie (orange digi vodafon etc)
02-06-2025 10:11 AM - editat 02-06-2025 10:26 AM
Bună ziua,
Este important să întelegeti că scopul principal al furnizorilor de servicii mobile, cum este Orange, nu este acela de a vinde telefoane mobile la prețuri mici, fără abonament (la liber). Strategia lor comercială se bazează în principal pe vânzarea de servicii – adică abonamentele lunare pe termen lung.
De aceea, veti observa că cele mai mari reduceri la telefoane sunt oferite doar atunci când achiziționezi un dispozitiv împreună cu un abonament, de regulă cu o durată de 24 de luni. Prețurile afișate pentru telefoanele vândute „la liber” (fără abonament) sunt adesea mai mari decât în alte magazine de retail, deoarece nu acela este produsul pe care furnizorul vrea cu adevărat să îl promoveze sau să îl vândă competitiv.
la 02-06-2025 10:34 AM
Salutare!
Ca sa fiu sarcastic, tot acolo unde reclam Altex ca nu vinde abonamente Orange (sau ale orcarui operator)...
Fiecare isi vinde produsele asa cum considera, la care adaugam faptul ca Orange este vanzator de servicii, nu doar aparatura (si baza sunt serviciile), pe cand Altex vinde produse (care sunt baza). Sa mai adaug faptul ca Orange achizitioneaza un numar simtitor mai mic de modele decat Altex?
PS: ca sa iti dai seama ce zic, mergi la piata si intreaba cat e 1 kg de rosii si ce pret iti cere daca achizitionezi 20kg (evident, de la acelasi vanzator). Sunt ferm convins ca la 20kg vei avea un pret mai bun pe kg.
PS2: verifica si pretul telefoanelor pe site-ul Digi. La majoritatea am vazut preturi mai mari decat la Altex sau emag, nu mai spun ca nu primesti reducere la ele... Ce facem cu ei? Ii reclamam ca nu ofera reduceri la abonare/conectare, asa cum au Orange, Telekom sau Vodafone?
la 02-06-2025 11:42 AM
Salut @ANAMARIA72
Conform legislației nu există o limită legală pentru adaosul comercial (în afară de unele cazuri excepționale – de exemplu produse reglementate sau subvenționate). Magazinele își stabilesc propriile prețuri, dar trebuie să fie oneste și transparente, conform Legii 363/2007 privind practicile comerciale incorecte.
Faptul ca ai menționat aici in comunitate aceasta nemulțumire este mai mult decât suficient.
la 02-06-2025 12:45 PM
Salutare!
Fiecare cumpără ce dorește și de unde dorește, deci este la decizia cumpărătorului.
Nu cred că ajută să faci vreo sesizare !
la 02-06-2025 12:52 PM
Sa faci sesizare ca...? Te obliga Orange sa iei acel telefon? Iti baga mana in buzunar cu forta? Nu!!! E treaba ta sa te documentezi inainte, sa afli care e oferta cea mai buna si sa o accepti.
la 02-06-2025 01:20 PM
@ANAMARIA72 dacă doriți să trimiteți o sesizare (feedback), o puteți face și prin e-mail, la adresa magazinonline@orange.ro.
la 02-06-2025 03:17 PM
Va multumesc, dar pretul unui reconditionat nu poate fi mai mare decat pretul de lansare al unui produs, in acest caz fiind de 1599 de lei, nu cred ca au voie din punct de vedere legal sa vanda un produs reparat mai scump decat atunci cand era nou, este absurd. Voi contacta ANPC.
la 02-06-2025 03:24 PM
Treaba ta dacă vrei neapărat să faci reclamație, dar, repet, Orange nu obligă pe nimeni sa cumpere de la ei.
02-06-2025 03:32 PM - editat 02-06-2025 03:50 PM
Prețul produsului nou / reconditionat.
Dacă prețul produsului recondiționat ar fi fost mai ridicat decât cel al produsului nou, s-ar fi putut ridica suspiciunea unei oferte înșelătoare.
Însă în situația dată nu este cazul.
Totuși, prețul este exagerat, fiind cu aproximativ 90% mai mare decât cel practicat de Altex (aproape dublu).
la 02-06-2025 06:43 PM
@ANAMARIA72 daca intri pe eMAG e jale la prețul produselor. Din păcate asta e legislația, in loc sa faci plângere degeaba la ANPC mai bine trimiți o petiție către alte instituții ale statului. Totuși așteptam cu interes răspunsul celor de la ANPC daca vei face plângere. 🙂
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor