la 23-08-2026 04:25 PM - editat ultima oară la 24-08-2026 02:31 PM de DanielaH
Orange este intr-o scădere puternica, numărul abonaților la mobil scade, iar la tv și internet fix stagnează sau scad in ciuda investiților făcute. Care este motivul real pentru care oamenii pleacă de la Orange și alții nu mai vin? Sunt trei sau patru ani de când la Orange abonații serviciilor fixe scad sau stagnează. De ce?
la 23-08-2026 04:57 PM
Salutare, ar fi interesant să postezi și niște surse de încredere cu aceste informații. Până una-alta, abonații vin și pleacă mereu de la o rețea la alta și cred că motivele sunt multiple, de la calitatea serviciilor până la preț, plus altele. La ora actuală, Orange încă este lider la numărul total de abonați.
la 23-08-2026 05:34 PM
Este un lucru normal. Diferențele dintre operatori nu sunt atât de mari, iar ofertele sunt asemănătoare.
Digi a crescut mai mult deoarece a menținut prețurile și nu a inclus acea clauză de indexare anuală cu rata inflației. Foarte multe persoane preferă un preț fix, inclusiv după terminarea perioadei contractuale, și nu vor să negocieze la fiecare doi ani. Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care acceptă și serviciile de voce mai slabe ale furnizorului. Mulți dintre ei comunica prin WhatsApp, Messenger etc.
la 23-08-2026 11:40 PM
Salut!
Da, Orange chiar se afla intr-o scadere a bazei de clienti. Orange se bazeaza mai mult pe un ARPU (Average Revenue Per User) ridicat, decat pe un numar mare de clienti. Loializarea este iarasi un punct slab, deoarece cu greu poate face fata ofertelor de la portare. Pe partea de servicii fixe Digi are monopolul, iar restul nu sunt prea interesati, preluarea Telekom-fix a fost si ea dificila si a consumat multe resurse.
la 24-08-2026 05:53 AM
Salutare!
Oamenii vin și pleacă, este alegerea fiecăruia. Este mult mai ușor să rezolvi o problemă printr-un telefon și să se vină rapid la intervenție. Probabil acestea sunt principalele cauze! Dar am înțeles că treptat, treptat și Digi va trece la acest sistem de comunicare și atunci vom vedea. Deja știu foarte mulți care strâmbă din nas când aud de factura electronică și multe altele chiar la Digi.
Baftă!
la 24-08-2026 09:40 AM
Salutare!
Motivele pot fi multiple:
Facand un "pachet" intre motivele de mai sus, daca sunt clienti care considera ca Orange este mai scump ca Digi (si aici ar trebui sa-ti faci singur sumele de cheltuit), ar fi un motiv de plecare. Pe mine ma deranjeaza ca nu introduc canale tv cerute si aparute la altii si introduc umpluturi (atunci cand mai introduc...).
PS: citeam saptamana trecuta, pe un forum pentru Albania (forum romanesc) cum ca Digi ar avea probleme cu receptia acolo. Nu au detaliat in ce zone (sau orase), dar eu am intampinat in urma cu cativa ani o problema pe partea de telefonie in zona Gabrovo din Bulgaria. Nu am mai ajuns acolo si nu stiu daca se manifesta sau nu.
Evident, si Orange mai are sincope (sunt vizibile subiectele aici, in comunitate), deci si asta este un motiv pentru unii sa nu mai utilizeze serviciile lor.
la 24-08-2026 02:24 PM - editat ultima oară la 24-08-2026 02:30 PM de DanielaH
Dacă numărul de abonați pe care-i are Orange nu te afectează în mod direct (nu ai acțiuni la ei sau altceva) îți recomand să-ți consumi energia pe ceva mai productiv.
la 27-08-2026 09:16 AM
Eu cred ca e simplu raspunsul. O sa fie preluat de Digi! De ce sa faca efortul de a creste numarul de abonati?😂
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor