anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pareri abonament Fix net 4g 10

Andyb394
Junior
Salut!
Curand am sa ma mut in Bucuresti, in chire .. si ma gandeam sa-mi fac abonamentul Fix net 4g 10 adica internet nelimitat la viteza 4g si 200gb la viteza 4g+ . Intrebarea este: Routerul se descurca suficient de bine ( spre exemplu) pentru a descarca un film de 30, 40 gb sau a ma uita pe YouTube, sau pentru sesiuni de gaming ?
Are cineva acest abonament? Cum este cu semnalul in Bucuresti, sector 2? Si care sunt vitezele de download/upload?
17 Răspunsuri 17

Stefan12
Junior entuziast
Salut ! Dețin acest tip de abonament din data de 02/12/2020 si sunt foarte mulțumit , locuiesc la oras..si am poziționat acest router la geam ca sa aibă posibilitatea sa comunice mai ușor cu rețeaua Orange fiind prin cartela . Vitezele sunt foarte bune in jur de 40/50 Dowland si 30/40 Upload - dar menționez ca asta diferă de la locație la locatie . Avantajul este ca ai si latime de banda NELIMITATA - ce inseamna ca poti naviga linistit pe internet fara a face cost suplimentar sau fără teamă ca vei fi taxat pentru GB in plus. Recomand Orange !

Vio73
#StarMember
Salutare! Și eu am acest tip de abonament și face față destul de bine cerințelor. Îl folosesc într-o locație rurală la tot ce-mi trebuie în casă și consum lunar peste 500 GB ( este nelimitat). Depinde foarte mult de cum este semnalul în zona respectivă, de cât este de aglomerată rețeaua, din ce fel de material sunt pereții și cât obstrucționează semnalul, poziționarea față de antenele 3g/4g, etc. Te sfătuiesc să iei routerul Huawei B 535, care este foarte bun la recepție și suportă 4g+! Folosesc de peste 13 ani internet de acest fel și îți pot spune că routerul este destul de important în ecuația aceasta. Foarte important: testează semnalul în zonă cu un prepay sau alt abonament înainte. Succes!

FaraUnID
Campion certificat
1. Intrebare: Routerul se descurca suficient de bine? - Raspuns: Routerele personalizate si vandute de reteaua #1 sunt praf. 2. Intrebare: Routerul se descurca suficient de bine pentru a descarca un film de 30, 40 gb ? - Raspuns: Depinde ce intelegi prin bine. Daca vitezele reale demonstrate sunt de nivel 3G, poti sa faci un calcul sa vezi in cat timp se descarca 40 GB! Adica incepi sa descarci lunea, pentru ca in week-end sa poti vedea filmul. 3. Intrebare: Routerul se descurca suficient de bine pentru a ma uita pe YouTube? - Raspuns: Pentru Youtube se descurca acceptabil. 4. Intrebare: Routerul se descurca suficient de bine pentru sesiuni de gaming? - Raspuns: NU, internetul 4G nu este pentru gaming, deoarece o sa ai un ping cat China de mare. Exista un topic deschis de un alt utilizator care semnala probleme in a utilizat NVIDIA GeForce NOW, iar din testele de viteza efectuate de el ping-ul era de 100+ ms Concluzie: Internetul fix 4G in indoor este varza, routere-le personalizate de reteaua #1 sunt praf. Am utilizat ceva de genul asta https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-e5576s_322-airbox-4g in combinatie cu un SIM prepay. Cu toate ca semnalul indoor era full, vitezele erau execrabile asa cum am semnalat aici https://comunitate.orange.ro/questions/2496157-calitate-conexiune-internet-4g-piatra-neamt Personal nu m-as incumata sa zgarii hatia pentru o perioada minima contractuala 24 de luni, pentru un internet fix 4G, decat in cazul in care la adresa de corespondenta nu exista alternative. Cu atat mai putin daca stau in chirie. Ca si alternativa ai avea Vodafone Flex https://www.vodafone.ro/flex/ unde pentru 10 euro lunar ai: - internet 4G / 5G cu trafic national nelimitat; - 1000 minute si SMS international - 7 GB de date disponibile in roaming SEE - FARA PERIOADA CONTRACTUALA; - nu esti limitat doar la aria de utilizare aferenta adresei pentru care a fost activat serviciul; - SIM-ul va functiona si intr-un telefon, nu doar in router Cu mentiunea ca in cazul Vodafone Flex, trebuie sa-ti cumperi tu un router sau sa setezi telefonul pe post de HotSpot WiFi.

Stefan12
Junior entuziast
FaraUnID ... Atentie...ca nelimitat este doar in 5G Viteze internet Viteza maximă estimată și promovată pentru internetul mobil este de 225 Mbps download și 50 Mbps upload, aferentă tehnologiei 5G și în aria de acoperire de aici. Vitezele depind de parametrii tehnici ai rețelei și de specificațiile telefonului folosit și nu pot fi garantate. Pentru procedura de măsurare a vitezei de internet, utilizând mecanismul de monitorizare certificat de ANCOM, și pentru remedii în cazul constatării unor diferențe importante între performanța reală a vitezei și performanța indicată în contract poți găsi detalii aici. Pentru a naviga pe net în rețeaua 5G ai nevoie de un smartphone compatibil 5G, de un SIM compatibil 5G și de o ofertă Vodafone Flex activă. Dacă nu ai un SIM compatibil 5G, mergi în cel mai apropiat magazin Vodafone pentru a obține unul gratuit.

Neaplicabil
Raspuns scurt: nu. Raspuns lung: poti sa testezi singur calitatea retelei in zona respectiva folosind un telefon compatibil 4G, si ruland un test de viteza. Din cate stiu eu, internetul 4G "fix" nu e altceva decat un modem 4G conectat la priza. Ceea ce inseamna ca depinzi de exact aceleasi antene si aceeasi acoperire ca si in cazul netului de pe telefon. Prin urmare, iti recomand sa testezi intai conditiile oferite pe mobil, pentru ca cel mai probabil vor fi foarte similare daca nu identice, si daca iti plac, mai bine ia-ti fibra de la Digi, daca e disponibila, decat 4G de la Orange. Parerea mea, binenteles. Genul asta de abonament (si aici nu vorbesc doar de cel de la Orange, ci in general) e cel mult pentru browsing/streaming. Nu gaming, nu download-uri masive. Decat daca, vorba lui FaraUnID, esti ok cu faptul ca o sa pornesti download-ul acum si o sa vada filmul descarcat stranepotii tai.

FaraUnID
Campion certificat
@Stefan12 In cazul Vodafone Flex este vorba INTERNET NATIONAL NELIMITAT, iar avantaul major este dat de lipsa periodei minime contractuale si faptul ca nu esti blocat la punct fix. In Romania, la ora actuala, nu exista 5G. Abia acum se organizeaza licitatiile pentru vanzarea blocurilor de licente. Prin urmare nu poti oferi nelimitat ceva ce nu exista si care nu este reglementat la nivel legislativ. Foarte multe telefoane compatibile 5G vad si identifica retelele 5G din Romania ca fiind 4G. Intrebare: Unde este 5G-ul in acest caz ??? Bisnitarii de la voi ofera internet cu viteze de 500 - 600 Mbps si il promoveaza ca fiind 5G. Acele valori se pot atinge lejer pe o conexiune 4G+ si un telefon LTE CAT 11. Pe acelasi 4G+ cu un telefon LTE CAT16 se pot atinge 900 Mbps. Iarasi: Unde este 5G-ul si unde sunt vitezele de 1Gbps ???

Vio73
#StarMember
Și internetul fix de la Orange este tot nelimitat, dar este localizat doar pe o arie geografică. @Andyb324, așa cum ți-am spus deja, testează rețeaua în zona respectivă înainte și dacâ funcționează bine, cere un ruter Huawei B 535, care este foarte bun și suportă 4g+. Nu este la toată lumea la fel, dar nu ai cum să știi până nu testezi!

FaraUnID
Campion certificat
In oferta comerciala a operatorul francez cu sigla portocalie, scrie destul de clar ce router primesti in mod gratuit la activarea unui abonament Fix Net 4G 10: Huawei B311-221 Flybox 4G White care suporta maxim 150 Mbps download si 50 Mbps upload. Acestea sunt vitezele maxime teoretice in conditii ideale. Si tot in reteaua operatorului francez cu sigla portocalie, cand vine vorba de internet fix 4G ai parte de: - Viteza maximă de transfer al datelor: 284.4 Mbps download / 47.5Mbps upload - >>>VITEZA de transfer al datelor DISPONIBILA IN MOD NORMAL: 2 Mbps download / 0.5 Mbps upload<<< - Viteza minimă de transfer al datelor: 128 Kbps download / 64 Kbps upload Prin urmare partea cu 4G+ este din seria prosteala pentru prosti, deoarece viteza de transfer a datelor disponibila in mod normal va fi de nivel 3G si nu sa poti face absolut nimic. Practic daca viteza ta la net va fi de 2,5 Mbps, operatorul francez cu sigla portocalie va supne ca este in paramentii pentru o conexiune indoor. Iar daca esti sado-maso - adica iti place durerea pe banii tai - poti avea internet 4G+ la viteze de 128 Kbps, iar operatorul francez cu sigla portcalie va spune sec faptul ca este in paramentrii deoarece este viteaza minima garantata.

Andyb394
Junior
Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Chestia e ca nu pot face abonament nici la digi nici la telekom prin fibra.. pt ca locuiesc intr-o vila ( aici am gasit chiria) si de aceea trebuie sa ma rezum la un abonament de tip Smart Wi FI. Proprietarul a zis ca exista acces la internet prin fibra, insa cand am ajuns mi s-a comunicat ca baietii or sa taie cablurile :)) .. Merci tuturor oricum, raman dator

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@Andyb394 salut! Acum este o promoție la abonamentul Fix Net 4G 10: pentru activarea sau resemnarea unui abonament pe 24 luni, până pe 24 august ai trafic nelimitat în loc de cei 200GB din oferta standard. Traficul nelimitat va fi disponibil cât timp abonamentul de internet activat va fi păstrat în condițiile în care a fost achiziționat (https://www.orange.ro/abonamente/orange-net-4g/) Și referitor la flybox, modelul Huawei B311-221 se oferă gratuit la abonamentul pe 24 luni, dar poți opta pentru modelul Huawei B535 4G+ care este acum la promoție, până pe 31 august 2021 și nu plătești nimic în plus (în mod normal era o taxă unică de 5 euro pentru acest model, pentru activarea sau resemnarea abonamentului pe 24 luni).

Andyb394
Junior
Buna!! @MihaelaC . Tocmai am vorbit cu o consultanta orange si mi-a zis ca la abonamentul de 10 euro ( cu 200gb 4g+ ) chiar daca am nelimitat 4g, dupa ce consum cei 200gb, intru la Cost control adica dau click azi se incarca maine. Din ce am inteles eu reiese asa: Dupa ce consum 200gb 4g+, trec la NELIMITAT 4g dar acel nelimitat este doar 100gb ?:))

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@Andyb394 îmi cer scuze pentru confuzie, probabil consultatul se referea la abonamentul standard, fără promoția de internet nelimitat, care este disponibilă pentru activare sau resemnare abonament pe 24 luni, până pe 24 august 2021. Vom oferi feedback consultantului. Am răspuns la câteva întrebări despre promoție și pe acest topic: https://comunitate.orange.ro/questions/2739754-restart-router-fix-net-4g-happy-night

FaraUnID
Campion certificat
"taxă unică de 5 euro pentru activare sau resemnare abonament pe 24 luni" - Da' ce-i faceti instalati si configurati Wiindows, firewall si VPN pe router-ul ala? Pe romaneste ce inseamna taxa de activare si in ce consta - faptic si punctual - aceasta taxa de activare ?!?!?!? Nu de alta dar, cumperi un router GSM din Altex in care bagi un SIM prepay cu o optiune de date activa si navighezi pe internet fara sa platesti taxa de activare si fara se te legi la cap pentru 24 de luni. Sau pur si simplu utilizezi functia Hot-Spot dintr-un telefon. @Andyb394 Testeaza Vodafone Flex (pachetul de 10 euro lunar cu nelimitat national) si vezi ce viteze obtii. Partajezi conexiunea de pe un telefon mobil sau cumperi un router GSM din comert si nu te mai complici cu zgariat hartia pentru 24 de luni astfel incat - promotional (vai, da' ce pomana face reteaua #1 cu tine) - sa nu platesti taxa de activare (asta in anul de gratie 20-21) si nici nu esti limitat la aria geografica pentru care s-a activat abonamentul.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@FaraUnID taxa este pentru modelul acela de router în situația activării sau resemnării abonamentului, nu activării router-ului 🙂