anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Acoperire 5G in Pitesti Arges

BogdanSerb
Începător

Buna ziua...va exista vreodata si cand acoperire 5G in Pitesti Arges...din cate am vazut exista 5G in orase mult mai mici ca Pitesti...

 

Multumesc!!

16 Răspunsuri 16

vladut12am
Cunoscător certificat

Salutare!

Nu doar tu îți pui această întrebare, ci și alții, printre care și eu, fiind tot din Argeș.

Am văzut că din păcate de câteva luni bune nu se mai mișcă nimic pe partea cu extinderea rețelei 5G, ultimul oraș acoperit fiind Galați, lucru care s-a întâmplat în septembrie 2023.

Eu urmăresc Softpedia și sunt foarte activ pe acest forum, având și număr la Digi, și observ că cei albaștrii se dezvoltă agresiv în orașe și nu numai, chiar și pe DN1 (cel mai aglomerat drum din țară) venind cu 5G în banda 2600 MHz FDD.

În Pitești, au 5G Telekom (în banda 2100 MHz) și Digi (în banda 2600 MHz FDD). Am văzut că cei albaștrii au extins ca lumea acoperirea în oraș, făcând upgrade pe din ce în ce mai multe stații.

E mare păcat că există un operator ieftin care are inițiativă și voință în a le oferi clienților săi servicii de o calitate cât mai bună, dar și un operator premium cu pretenții în a scumpi abonamentele și în a aplica tot felul de limitări de viteză la profil, așa cum este Orange, care stagnează de ceva timp.

Părerea mea este că dacă francezii nu se vor trezi la realitate în viitorul apropiat, Digi va continua să se dezvolte din ce în ce mai mult și de ce nu să ocupe locul #1 pe care îl are în prezent Orange la cea mai bună rețea mobilă.

Ar fi foarte mare păcat pentru că Orange a cumpărat în noiembrie 2022 cel mai mult spectru dintre toți operatorii care au participat la licitația organizată de ANCOM.

Să se sperăm că în acest an se va face în sfârșit ceea ce trebuia făcut de anul trecut: minimum toate reședințele de județ acoperite cu 5G.

Mult succes!

Vio73
#StarMember

Salutare!

Și eu stau tot în Pitești și aștept cu interes. Sper că anul acesta să fie unul cu noroc, dar nu se știe.

Bine, să pună și ceea ce trebuie, nu ca T.

Până atunci, ne mulțumim cu ceea ce avem.

Ieri, în Prundu, pe Blv Petrochimiștilor am prins 300. Azi, în parcare la Auchan Bradu aproape 250, pe 4g+.

Să sperăm că vine cât mai repede 5g-ul și la noi!

vladut12am
Cunoscător certificat

Pe Digi, viteza de download trece de 400 Mbps pe 5G. Și chiar și pe 4G+, viteza de download depășește cu ușurință 300 Mbps. E o performanță foarte mare și reușită pentru un operator care are abonamente foarte ieftine și care nu are intenția în a le scumpi ca ceilalți operatori, inclusiv Orange.

Uite o comparație între 4G+ și 5G în rețeaua Digi.

4G+ (B1+B7+B38)

Screenshot_2024-01-18-15-54-57-637_org.zwanoo.android.speedtest-min.jpgScreenshot_2024-01-18-15-54-59-886_cz.mroczis.netmonster-min.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5G (B1+N7)

Screenshot_2024-01-18-16-04-54-026_org.zwanoo.android.speedtest-min.jpgScreenshot_2024-01-18-16-00-35-567_cz.mroczis.netmonster-min.jpg

 

Pune-le atașate, că nu se văd. Cel puțin, eu nu le văd.

vladut12am
Cunoscător certificat

 

Gata!

Sunt pe laptop acum. Eu le văd destul de bine, dar nu-i nimic. Am făcut-o și p-asta.🙂

Edit: M-am uitat și pe telefon și se văd altfel față de cum se văd pe laptop. Nu am idee de ce. Pe versiunea pentru mobil se văd dezordonate, iar pe cea pentru desktop se văd ca lumea și aranjate cum trebuie.

Da, sunt foarte bune vitezele și sper ca Orange să vină cu ceva mult mai bun ( cel puțin dublu).

Sunt convins că la Orange pot prinde vreo 400 pe 4g+. De fapt, am și prins vreo 380 la mine în cartier, dar da, la partea cu prețurile stă mai bine Digi. 

Anonim
Neaplicabil

Probabil că nu în viitorul apropiat in cel mai bun caz în 1-2 ani.

Însă ar trebui sa se concentreze pe 4G 4G+ pentru a atinge vitezele maxime promise și o acoperire de 100%.

BogdanSerb
Începător

nici 4g nu e ok...doar in oras...eu stau la bradu....maxim 10 km de oras...si daca nu ar exista apel wifi...nu as putea vb la telefon deloc...am maxim 2 liniute si asta afara...in casa...una...si eu intreb de 5G 🤦🤦

La Bradu, da, e mai slab semnalul. Am văzut că cel mai rău este in partea de sud, spre Suseni.

Pololică
#StarMember

3G este in curs de inchidere, iar frecventele folosite vor trece pe 4G si 5G. Spre diferenta de Digi (care nu mai are 3G) si Telekom (care este si el in curs de dezactivare a frecventelor 3G), Orange inca este in implementare (ma rog, de schimbare a antenelor). Vor ajunge cu 5G asa cum au ajuns si cu 4G in urma cu aproximativ 15 ani. Deci ar fi de asteptat ceva sincope pe masura ce se schimba antenele si frecventele.

vladut12am
Cunoscător certificat

Apropo de shutdown 3G, azi a venit în sfârșit comunicatul oficial. Din iunie 2024, începe curățenia și în România.🙂

https://newsroom.orange.ro/comunicate/orange-va-renunta-gradual-la-tehnologia-3g-din-iunie-2024-si-s...

vladut12am
Cunoscător certificat

O să te corectez: Telekom a dezactivat complet rețeaua 3G la sfârșitul lunii martie 2023, iar Digi la sfârșitul lunii august 2023, cu excepția metroului unde mai este prezentă pentru că nu s-a făcut încă swap complet de pe Huawei pe Ericsson.

Telekom știu că a dat stingerea dintr-o bucată (o să caut în firmă notificarea. Avem abonamente de date de la ei plus un număr de mobil). 

Legat de Digi: nu știu cum au făcut dar în ultimile luni (un an și ceva) au schimbat la nivel de județ cam toate antenele (dacă nu ma înșel în Vaslui sau Neamț au fost ultimile antene schimbate). Prin primavara lui 2023 mai aveau aproximativ 20-25% din suprafața țării cu 3G). Probabil să mai fie uitate una-două pe undeva. 

catta007
Junior entuziast

Antrebare,orange chiar a oprit de tot implementarea 5G ,vad ca de o jumatate de an nu mai misca chiar nimic,poate sa ami raspunda un moderator orange ce au de gand??