anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Viteza mica internet prin wi fi

Cristina3068
Junior entuziast
Buna
Am un abonament orange home cu tv si internet de 1000Mbps. Desi platesc aceasta viteza wi fi nu prea functioneaza iar noi stam conectati pe date mobile. Prin wi fi este foarte mica viteza. Ce pot face? Multumesc!
1 Soluţie acceptată‚

Cristina3068
Junior entuziast

Multumesc! Am rezolvat cu setarile din router.

Am ales alt canal si am dezactivat economia de energie.

 

Vizualizare soluţie în postul original

34 Răspunsuri 34

Vio73
#StarMember
Cred că ține tot de ei să rezolve problema, dar trebuie să li se facă și cunoscute toate aceste aspecte. Sincer, eu în aproximativ 3 ani, nu am avut mai deloc probleme, doar că primii doi ani, ruterul era praf pe wifi. L-am schimbat ulterior și merge brici. La momentul acela nu exista ceva mai bun, dar au fost fermi când am cerut schimbarea aparatului, după ce apăruse alt model. Așa că este bine să se discute atent problema și se va găsi cu siguranță o rezolvare!

Cristina3068
Junior entuziast
Multumesc foarte mult!

Vio73
#StarMember
Cu plăcere!

Cristina3068
Junior entuziast
Scuze am uitat Cat tb sa fie viteza prin wi fi la net de 1000?

FLo1
#StarMember
@Cristina: La acel model de router, dacă pe LAN ai putea obține spre 900 Mbps, pe WLAN nu cred ca vei depăși 200-300 Mbps. Dar depinde de cum ți-e norocul, numărul de device-uri conectate, configurare router.

Vio73
#StarMember
În mod normal, depinde și de ce device-uri sunt folosite! Dacă acestea sunt compatibile cu vitezele mari, pot prinde in jur de 500 Mbps cu acel ruter, din cate stiu eu ( prin wifi). Cel mai bine te pot lămuri ei.

Cristina3068
Junior entuziast
Am Samsung S10+

Vio73
#StarMember
E ok, trebuie să meargă fără probleme! Ai aici o poză in care arată că ar trebui să supprte până la 450 Mbps prin wifi.

FaraUnID
Campion certificat
@Cristina3068 Vezi ca in poza urcata de tine sunt vizibile urmatoarele informatii tehnice: - adresa MAC a echipamentului - numlele retei WiFi - parola WiFi NexxV39b - nume utilizator logare router - parola logare router Daca nu te deranjeaza aceste aspecte sau daca acele credentiale au fost modificate, atunci este OK.

ClaudiuP_1
Explorator entuziast
Sincer eu as fi multumit si cu viteza pe care o vad acolo pe WiFi. Imi ajut cunostintele de ceva vreme cu routerele si m-am imprietenit cu ONT-urile astea de la Huawei pe care Digi, Orange si Telekom le indragesc asa de mult. Pe WiFi ce rezultate ai obtinut tu sunt mai mult decat multumitoare ! (parerea mea) Ce nu intelege lumea este ca Mbps nu este MB/s (MARKETING pentru toti de la toti operatorii, un articol relevant gasesti aici: https://www.capital.ro/diferenta-intre-mbps-si-mbs-sau-de-ce-este-atat-de-lenta-conexiunea-la-internet-181064.html). Asadar 1000 Mbps din contract tradus in realitate este= 1000 Mbps = 125 MB/s . Acei 80 Mb/s din screenshot-ul tau pe wifi sunt aproape de 75% din ce iti promite furnizorul, mult peste ce am vazut la modem-uri mai slabe de la Huawei. Incearca si o conexiune pe cablu din router pe speedtest si vezi ce viteza obtii (cred ca va fi aproape de cea pe care o vezi pe router). Asadar, daca vrei sa ai 125Mb/s iti recomand sa suni la Orange sa te ajute sa treci routerul in mod BRIDGE si sa iesi cu un cablu in alt router de calitate (Cisco, Linksys, Netgear ce vrei tu) si din ala distribui semnal de calitate - desi repet la 80Mb/s pe Wi-fi eu nu m-as plange. Pe langa cumpararea unui nou router sunt niste chestii de baza pe care fiecare utilizator experimentat le poate face pentru a nu supraincarca departamentul tehnic si anume : setarea frecventei si a canalului pe care emite routerul. Daca stati la bloc, e foarte probabil sa aveti multe alte routere care emit si ele. Din punctul asta de vedere eu recomand: In browser scrii 192.168.100.1 (sau adresa de pe router)-> in general userul e 'root' si parola 'admin'-> mergi la tab-ul WLAN (ca in poza)-> Advanced settings si te asiguri ca: - ai setat la channel Automatic (routerul va cauta cele mai libere canale). Dat fiind ca intr-o cladire fiecare router vine in general in modul automat, nu recomand sa il setezi pe un anumit canal pt ca e posibil ca alte routere sa comute pe canalul tau si te trezesti cu 4 routere pe canalul 5 cand ai libere canalele 1,2,3...11 etc. . Daca stai la casa in camp, poti sa iti setezi tu ce canal vrei si il faci comun cu toate punctele de acces pt a avea o acoperire optima dar aici vorbim de altceva deja. Concluzia: la bloc -> Channel Automatic - la banda eu recomand automatic 20/40 Mhz sau alternativ poti seta fie 20Mhz si apoi 40Mhz si sa testezi ce stabilitate si viteza are reteaua dupa noile setaril Daca vrei sa verifci acoperirea cu semnal prin casa iti recomand un program pt Android (poate e si pe iOS) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netgear.WiFiAnalytics&hl=en_US , cu care poti scana puterea semnalului in diferite camere dupa ce te joci cu setarile. Are un tab unde vezi si toate retelele WiFi pe care ti le detecteaza telefonul si iti si sugereaza ce canale ar fi libere (vezi efectiv pe ce canale emit celelalte routere din zona). Cam astea ar fi setarile de baza sa imbunatatesti WiFi-ul pe ONT-ul tau.

Cristina3068
Junior entuziast

Multumesc! Am rezolvat cu setarile din router.

Am ales alt canal si am dezactivat economia de energie.

 

ClaudiuP_1
Explorator entuziast
De curiozitate , aceleași setări recomandate mai sus?

Cristina3068
Junior entuziast
Da asa ceva

catalin_tanase
Explorator
Chiar voiam să postez că eu prind constant viteze de peste 500 de mega pe wifi și 900 pe cablu. Ce setări ai modificat la router?

Cristina3068
Junior entuziast
Am ales alt canal si am dezactivat economia de energie