la 15-07-2025 03:52 PM
Ziua buna!
Am achizitionat la inceputul lunii serviciul de furnizare internet fix "2300".
Realitatea: de abia se forteaza sa atinga 300 Mbps.
"2300" ? Este cosmos!
1000? In viata aceasta, nu cred!
Raspuns Orange: viteza eligibila este corecta ~140 Mbps
Woaaaw... Am rasuflat usurat 😄
Tehnicienii dau din umeri: "sunteti bine!"
Comunitatea ce spune?
Viitorii pretendenti tot asa se vor lasa ademeniti cu usurinta, chiar nu exista o reglementare mai stricta in astfel de situatii? Sa nu ma plang prea mult, ca sa nu ajunga la ~100, nu-i asa?!
Da-ne Doamne zile!
la 15-07-2025 04:26 PM
Salutare!
Ai și dispozitive care suportă viteze din acestea?
Eu am prins prin wifi viteze destul de ok. Uite un test de zilele trecute, acum nefiind acasă.
la 15-07-2025 05:01 PM
Daca întrebam, macar sa ne referim la ceva concret.
Sunt utilizator nou in Orange. Nu știu ce programe au fost înainte sau nu. Am dorit maxim de pachet și performanță. Ce primesc la schimbul unei reclame sau oferte?
Consider că dețin echipamente noi.
Tehnicianul prezent de asemenea a rămas surprins la 240 Mbps. "Se va echilibra in timp de".
Eu întreb din nou: este corectă abordarea, sunt macar 800-1000?
Cum ar trebui sa gândesc situația?
Sau, de ce nu oficializam denumirea corecta: Pachet viteza medie internet fix 300 Mbps.
Sau, daca nu se atinge pragul de 600, haideți să vedem cum putem ajusta prețul.
Sau cum putem sa afișăm o prezentare de pachet serviciu mai apropiată de adevăr, totuși, e cale lungă fără supărare! 😂
15-07-2025 05:32 PM - editat 15-07-2025 05:45 PM
Repet, depinde de dispozitive!
Dacă ai luat acest pachet și vrei să ai viteze foarte mari cu orice dispozitive ,,noi", nu te supăra pe mine, dar nicio șansă.
Am și eu destule telefoane ( Xiaomi note 12 pro plus, Honor magic 7 lite, etc), care nu sar de 300-400 Mbps nici cu mătănii, pe același router.
Una dintre condițiile principale este să ai dispozitive performante și asta nu e este treaba Orange, ci a celui care cere așa ceva.
Găsești ceva detalii despre ceea ce spun și aici .
la 15-07-2025 06:15 PM
Salut!
Spui că folosești echipamente noi, însă trebuie menționat că pe piață există în continuare dispozitive recent lansate care nu depășesc standardul Wi-Fi 5 — atât în cazul laptopurilor, cât și al telefoanelor mobile.
Pentru a putea oferi o evaluare corectă a serviciului de internet, ar fi util să menționezi modelele exacte ale dispozitivelor pe care le utilizezi pentru conectare. În acest fel, putem determina dacă eventualele limitări de performanță sunt cauzate de rețeaua instalată sau de capabilitățile dispozitivelor conectate.
la 15-07-2025 04:50 PM
Salutare!
Din pacate, abonamentul (sau aparatura/softul aparaturii) se pare ca e problematica la 2.300Mbps (au cam fost in comunitate subiecte referitoare la viteza la abonamentul acesta).
Legat de "predendenti": consider ca majoritatea nu va avea nevoie de viteze mai mari de 1.000Mbps (aici vorbim de abonatii casnici, care nu descarca X TB pe zi doar ca sa arate ca au viteza).
Daca mai stii lansarea abonamentului de 1.800Mbps, era o "steluta" (oarecum stiuta de la inceput): viteza de 1.800Mbps era pe 2 dispozitive simultan, nu pe 1 (adica 2x900Mbps). Daca testai doar pe un dispozitiv, viteza era de aproximativ 900Mbps.
Si ca nota de subsol: asa cum zice si Vio: aparatura duce mai mult de cat ai pe teste? Pot sa vin si eu cu doua exemple cu viteze sub 100Mbps si sa zic ca nu mi se ofera viteza, routerul e nasol si mai stiu eu ce, dar pe un aparat de test care stie doar 2.4GH pe WiFi sau are placa de retea fizica (RJ45) limitata la 100Mbps.
Eventual fa teste simultane si vezi daca totalul descarcarii se apropie de valoarea de 2.300Mbps.
la 15-07-2025 05:07 PM
De ce ar trebui să mă raportez la alții?
Alții nu locuiesc cu mine la aceeași adresă și, poate, lor le funcționează.
De ce divagam de la subiect:
Internet Office Net 2300.
Punct.
Putem discuta despre acest pachet?
Cu router de la Orange,
Cu montaj avizat Orange?
Cu toate feedback-urile Orange deja prezentate: "totul e ok".
Orange nici nu se deplasează la adresa, pentru a verifica din nou. Viteza este eligibilă.
Echipamente multiple testate, inclusiv tehnicianul la montaj.
Așadar, "pretendenții" care aspiră la maximum și plătesc un serviciu, nu sunt îndreptățiți sa primească ceea ce speră că au achiziționat ? Cu atât mai mult cu cât, am citit contractul de mai multe ori și tot nu regăsesc "viteza eligibilă".
Ce părere aveți?
la 15-07-2025 05:59 PM
Eu am Digi si aparatura pusa la dipozitie de furnizor ofera maxim 100Mbps pe WiFi (adica exact ce folosesc). Imi este imposibil sa testez aparatura Digi pe fir (nu am aparatura cu care pot face teste. Fizic, lapopurile detinute nu au port RJ45 pentru a pune un cablu sa folosesc viteza contractuala).
Cand erau reclamele la TV cum ca ofera 1.000Mbps, erau reale? Pe fir da (am router cumparat din banii proprii care imi ofera viteza contractuala). Pe wifi trebuia sa inchiriez (extra cost la factura... deci alta informatie lipsa la un utilizator captiv Digi).
Toti furnizorii de internet ofera o viteza minima (o ai in contract). Si regimul serviciului este best effort. Ca o paralela, verifica contractul daca apar canalele tv (cu "nume si prenume) sau doar un numar X (80-100) ca cifra minima. Sper sa intelegi de ce te intreb: nimeni nu spune ca o sa ai canalul X sau Y in grila, doar o cantitate minima. Restul... e cancan.
Revin cu intrbarea: aparatura ta poate duce viteza de 2.300Mbps? Ai facut teste simultane? Pentru ca daca la teste simultane, suma vitezelor se apropie de 2.300Mbps... s-ar putea sa nu ai dreptate (sau cel putin nu in intregime). Inteleg ca tu vrei totul dintr-un foc (2.300Mbps), dar, Orange sa livreze viteza cumulat pe mai multe dispozitive. Cine are dreptate, cine greseste?
Personal, routerul cumparat duce 1.500Mbps (300Mbps pe frecventa de 2.4GHz si 1.200Mbps pe frecventa de 5GHz). Telefonul meu (Huawei Nova 8i) a prins un maxim de 350Mbps, iar al sotiei (Honor 90) 475Mbps. Oare ar trebui sa reclam pe undeva ca nu prin viteza de 500 Mbps si cu Huawei? Contractual am 500Mbps...
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor