anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet fix +tv 2300 Sibiu

Ciprianlas
Junior

De râsul plânsul, ieri în 25.11.2025 am trecut si eu pe fibra de la Orange in Sibiu,Orasul Sibiu,cartier Lazaret , azi dimineață surpriză,  nu mai functioneaza nimic nici internetul nici tv-ul.

Am facut sesizare urmand sa astept dupa spusele operatorului ca la ora 10:00 ma va suna cineva de la echipa tehnică, acum este ora 13:31, nu m-a contactat nimeni.

Este de neconceput astfel de situații mai ales in vremurile astea in care depindem de internet mai ales cei care lucrăm!

Dezamăgitor de-a dreptul, cred că pot venii sa isi adune jucăriile si să plece cu tot cu ele!

Viteza la internet nu depaseste 800/900 de mbs, prin wifi cu un samsung s25 ultra asta numai viteza de 2300 de este.

In lan viteza este setata la status la 1000mbs probabil nu este setat din centrala maximul de aici si viteza dezamagitoare si le lan si le wifi.

Meshul deasemenea nu functineaza corespunzator stau langa router si nu am viteza sa pot accesa site-urile. 

In grila de program sunt posturi care nu functioneaza si anume HBO2,CINEMAX,DISCOVERY CHANNEL. Abonamentul fiind cel maxim premier.

Las aici numar sesizare 276846240 poate vreun coleg mai descurcăreț poate prelua incidentul mai rapid. @DanielaH 

Dezamăgitor mai ales solutionarea rapida a problemelor tehnice !

1 Soluţie acceptată‚

Ciprianlas
Junior

Vă mulțumesc frumos ptr raspunsuri, dar am renuntat este inadmisibil sa astept peste 24 de ore pentru o solutionare la o defectiune tehnică. Telefoane peste telefoane la 300, aceleasi discutii, explicații ca într-un final să imi zică ca ma transfera catre departamentul tehnic cand am zis ca renunț, la ora 17 cand automat tehnicianul a primit sa vina la mine intre 18-19 si a reprogramat pe azi la 14-16.

Am pus sesizare la cei de la digi la ora 17 si in 30 de minute am avut fibra optica legata la loc.

Cu astfel de servicii nu stiu cum rezistati pe piață. 

Sanatate numai bine!

Mulțumesc inca odata ptr răspunsuri. 

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

DanielaH
Moderator

Ciprian, îmi pare rău pentru situația ta. Voi ruga  colegii mâine să verifice sesizarea ta și revin dacă am vreun update.

O seară frumoasă!

Radutuby
Cunoscător

Bună dimineața!

În primul rând, îmi pare rău că viteza nu este la nivelul așteptărilor tale, însă o viteză de 800–900 Mbps pe Wi-Fi este una absolut decentă, chiar și cu un Samsung S25 Ultra. Am același setup și rareori depășesc 1000 Mbps pe Wi-Fi, și asta doar dacă sunt foarte aproape de ONT. Există anumite situații sau combinații de setări Wi-Fi în care poți ajunge la peste 1500 Mbps, dar niciodată la 2300 Mbps pe Wi-Fi. Acest ONT nu poate oferi viteze foarte mari pe wireless (fiind doar Wi-Fi 6, în timp ce S25 Ultra suportă și Wi-Fi 7), însă consider că performanțele sunt totuși bune.

În ceea ce privește conexiunea LAN, dacă în status apare 1000 Mbps, pot exista două explicații:

1. Placa ta de rețea poate fi limitată la maximum 1000 Mbps.

2. Ai nevoie de un alt cablu Ethernet, cel puțin Cat 5e, și cu o lungime de maximum 20–25 de metri între ONT și PC.

Spor și sper să se rezolve cât mai curând situația! Îți doresc o zi frumoasă.

Cat 5e il limiteazǎ, si la frecvențe, și la viteze. Minim Cat6.a, daca are abonamentul Premiere.

Probabil si un firmware, făcut de specialiștii de la departamentul tehnic. 

Înainte de toate, @Ciprianlas: ce echipament ți-au instalat? 

Da este adevărat un cablu de calitate cu standard de lucru mai bun este recomandat. Eu am de 10 ani cabluri cat5e trase prin pereți si merg perfect pe link de 2.5 gbps.

2.5GBASE-T și 5GBASE-T au fost create special pentru cablurile Cat5e existente

Ceea ce ai tu e foarte bun dar e pentru cazuri speciale. 

Dă-ti seama de o chestie - cabluri de 10 ani + fibra 2300. 😄

De aia ești limitat si tu la viteze. 

Pentru un serviciu Fibra 2300, activat si instalat corect, cu un echipament fresh, Ciprian ar trebui sa vadă cam așa ceva:- pe speedtest 2000-2050 Mbps la download și 930-960 Mbps la upload.
- pe Steam -150-170 MiB/s.
- pe "restul" am reușit 215-225 MiB/s, dar nu dintr-o singură sursă, ci cu dwl simultan - mai multe "fișiere".

Dacǎ i-au instalat ZTE F6605R, desigur. 

Putea merge cu 800-900 sau chiar 500, dar stand langa mesh nu putea accesa nici macar Facebook.

A doua zi de la instalare nu a mai mers deloc.

😅bune servicii nu am ce zice.

DanielaH
Moderator

@Ciprianlas, îți confirmăm că situația ta este în atenția colegilor noștri de la departamentul tehnic și este tratată cu prioritate. Sper să se rezolve cât mai repede.

Ciprianlas
Junior

Vă mulțumesc frumos ptr raspunsuri, dar am renuntat este inadmisibil sa astept peste 24 de ore pentru o solutionare la o defectiune tehnică. Telefoane peste telefoane la 300, aceleasi discutii, explicații ca într-un final să imi zică ca ma transfera catre departamentul tehnic cand am zis ca renunț, la ora 17 cand automat tehnicianul a primit sa vina la mine intre 18-19 si a reprogramat pe azi la 14-16.

Am pus sesizare la cei de la digi la ora 17 si in 30 de minute am avut fibra optica legata la loc.

Cu astfel de servicii nu stiu cum rezistati pe piață. 

Sanatate numai bine!

Mulțumesc inca odata ptr răspunsuri.