la 18-01-2026 09:23 AM
Asa merge internetul de la Orange duminica dimineata
18-01-2026 09:46 AM - editat 18-01-2026 09:49 AM
Salutare,
Într-adevăr, viteza afișată în imaginea atașată nu este una normală. Testul a fost efectuat prin conexiune pe cablu sau prin Wi-Fi? Dacă ești conectat prin Wi-Fi, te rog să te asiguri că semnalul este suficient de bun și că nu te afli la o distanță prea mare de router/ONT.
De asemenea, testul a fost realizat direct din router sau din ONT?
Te rog să faci un restart al echipamentelor (router și/sau ONT). De multe ori, această operațiune ajută la restabilirea conexiunii la parametrii normali.
la 18-01-2026 10:45 AM
Salutare!
Poti detalia modul in care ai facut testul? Viteza mica poate insemna un cumul de probleme, de obicei impartite intre consnumator si ISP.
De asemenea:
la 18-01-2026 11:46 AM
Salutare!
Daca vitezele din teste nu se modifică și sunt realizate prin cablu, posibil sa fie probleme in zona ta. Contactează serviciul clienți Orange pentru verificări suplimentare.
la 18-01-2026 12:26 PM
Salutare!
Un reset și o reverificare a conexiunilor, inclusiv a fibrei optice nu cred că ar strica!
la 18-01-2026 09:48 PM
In cazuri de genul ar trebui refacut testul si pe servere care stiu de IPv6, fiind pe DS-Lite (dupa IP-ul din screenshot) e posibil sa fie afectata doar partea de translatare (CGN).
la 18-01-2026 11:22 PM
Nu trebuie să faci nimic. De aproape 7 ani așa este caria dintre dinți numita internet fix de la Orange. Un fel de Vodafone pe fostul UPC, că și la ăia este la fel.
De 7 ani doar 💩 Seara cine joacă jocuri on-line sau face streaming prin Orange doar înjură și blestemă.
la 19-01-2026 12:05 AM
Total gresit, folosit Netograf conform termenilor si conditiilor Orange, se depun sesizari la Orange insotite de rapoartele din Netograf cat si sesizari la ANCOM. Daca ajung la ANCOM mai multe sesizari valide din anumite zone ceva va incepe sa se miste. Scriind doar aici in comunitate nu se va rezolva nimic, niciodata.
la 19-01-2026 12:51 AM
🤦 Statul nu va rezolva nimic mai mult de ai amenda. Și da, aici nu se rezolvă nimic mai mult de a scrie. Prin această comunitate Orange încearcă să atragă clienți.
Oricum, după cum se prezintă rapoartele anuale ANCOM, Digi câștigă clienți de la Orange și Vodafone, de 3 ani încoace.
19-01-2026 06:39 AM - editat 19-01-2026 06:52 AM
Salut,
Înțeleg frustrarea și e clar că ai avut experiențe neplăcute, dar lucrurile nu sunt chiar atât de alb-negru. Ai perfectă dreptate într-un singur punct: cu siguranță există, au existat și vor exista probleme în orice rețea.
Nimic nu este și nu are cum să fie perfect. Totuși, nu mi se pare corect să generalizăm și să prezentăm situația ca și cum toată lumea are exact problema ta, de ani de zile.
Sunt convins că și Digi, pe care îl lauzi foarte mult, are genul acesta de probleme. Diferența este că ei nu au o comunitate unde să poți primi ajutor sau soluții concrete; au doar o pagină de Facebook cu peste 185.000 de urmăritori. Te invit să te uiți acolo vei vedea că există destule nemulțumiri legate de calitatea serviciilor, poate chiar mai multe decât aici.
Este foarte ușor să arunci cu noroi, dar dacă ești atât de nemulțumit de Orange, de ce te-ai mutat de la Digi? Ai avut inclusiv zile în care puteai să revii înapoi la Digi, exact așa cum ai amenințat în aproape fiecare postare că vei face. Până la urmă, fiecare furnizor are probleme punctuale, iar experiența unuia nu poate fi ridicată la rang de adevăr general pentru toți.
la 19-01-2026 10:23 AM
Utilizatorii care reclama faptul ca nu obtin viteza din contract pe ceva telefon prin wireless sunt oile negre din orice retea si nu reprezinta calitatea serviciilor respectivului furnizor din acea zona, doar incompetenta din partea utilizatorului si trebuiesc tratati ca atare, cu indiferenta, dar acele plangeri din mediul online prind la public din pacate. Degeaba se chinuie cineva sa le explice sa faca si un test pe cablu daca el atat are, un telefon din 2017 si vrea 1000Mbps pe telefon.
Niciun furnizor nu ofera servicii Wireless de internet si nu-ti garanteaza viteza din contract prin wireless. Conexiunea se testeaza pe cablu in punctul de demarcare (ONT, echipament oferit de furnizor) al acelui serviciu FIX, punct.
la 19-01-2026 10:28 AM
Ultimul mesaj e prea dur. Utilizatorul nu are internet de doar 3 ore, probabil era obișnuit ca problema să se rezolve instant. 🤣🤣🤣
la 19-01-2026 08:56 AM
Recomand fiecărui utilizator să testeze personal furnizorii, acolo unde are această posibilitate, și să ia o decizie informată. Dacă nu dorește să încheie un contract pentru a testa serviciile, se poate documenta apelând la surse de încredere, cum ar fi vecinii din zonă, care pot oferi feedback real, bazat pe experiență directă.
În rest, internetul este plin de „influenceri”, uneori posibil susținuți de concurență, care induc ideea că „peste tot este la fel” și că nu există alternative. Realitatea din teren demonstrează însă că experiența diferă semnificativ în funcție de zonă, infrastructură și echipamentele folosite.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor