anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fuziunea dintre Orange si Orange Communications primeste unda verde

Blue12
Senior

Vesti bune!

Conform Ziarului Financiar, "Discuţiile privind fuziunea, care au demarat imediat după ce Orange a cumpărat de la OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Germania) pachetul majoritar de 54% din fostul Romtelecom, au accelerat pe finalul acestui an. În aceste condiţii începutul anului viitor va aduce o clarificare a calendarului privind fuziunea. Conform unor surse din piaţă discuţiile dintre cele două părţi erau în întârziere faţă de planurile iniţiale".

 

https://www.zf.ro/business-hi-tech/fuziunea-orange-romania-cu-fostul-romtelecom-a-primit-unda-verde-...

15 Răspunsuri 15

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Salutare!

Spusesem și eu cu câteva zile în urmă acest lucru. Este foarte bine că se mișcă treaba și să sperăm că se va finaliza cât mai repede posibil.

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Se pare că lucrurile merg in direcția care trebuie:

https://newsroom.orange.ro/orange-si-guvernul-romaniei-semneaza-un-acord-in-vederea-fuzionarii-orang...

Orange va avea 80 la sută și statul 20.

Să sperăm că se va face foarte repede!

Deci sa inteleg ca noul Orange va fii detinut si de stat, nu doar de francezi? Totusi, ma bucur ca statul primeste doar 20%, si atat mi se pare mult.

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Era încă de la preluare varianta asta. Da, va avea acțiuni și statul.  Dar să sperăm că nu vor influența prea mult deciziile!

Se pare că se va finaliza în prima jumătate a lui 2024.

Să sperăm că cei 20% nu vor fi "dublați" și de poziții căpușate. 

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Asta este foarte posibil!

Andrei79
Junior entuziast

Bai, ma uimiti parca ati fi francezi si nu romani. Trebuie sa aiba si statul un procent din noua companie avand in vedere ca a avut 46% din fostul romtelecom. E de bun simt parerea mea si e si in interesul tarii acest lucru. Voi de partea cui sunteti , cand zicem sa aiba ministerul digitalizarii cat mai putine actiuni, ne faultam singuri.parerea mea

O întrebare: ai impresia ca în acționariat ar fi util și Statul? Din păcate, nu m-a convins că știe să gestioneze bine finanțele. 

Sa-mi fie cu iertare, dar daca domnul stat si-ar fii meritat partea in noul Orange Romania, nu ar fii fost nevoie ca acest nou structurat Orange sa se iveasca. In primul rand n-ar fii dat faliment Romtelecomul si nu l-ar fi vandut catre OTE. Mai mult, nici cu Romtelecomul vandut si devenit Telekom Romania Communications n-au reusit sa-l tina in viata, ci l-au vandut din nou, catre Orange. Presupun ca stii cum l-au vandut: cu infrastructura de pe vremea impuscatului si probabil profit pe minus. Deci, daca grupul Orange (sau France Telecom, daca doresti) a cumparat lepadatura de Romtelecom, cred ca i se cuvine in primul rand cea mai mare parte a actiunilor. Statul bineinteles ca si-a bagat coada, in speranta ca poate cei de la Orange vor aduce din nou partea din fostul Romtelecom pe linia de plutire, sau poate vor reusi sa faca ceva. Ce bine va incasa statul profit de pe ceva la care n-a lucrat macar o zi...

Eu, ca si client al acestei companii, si chiar ca si Roman, nu cred ca m-as faulta singur daca statul n-ar avea nici macar 1% din actiuni la Orange. Da-mi te rog un exemplu de societate in care Statul este actionar, iar acea socitate sa mearga struna si sa nu aiba numiri politice. Degeaba incercam sa vopsim negrul in roz, cu tot patriotismul de rigoare, Statul nu stie si nu este capabil de a face ceva benefic pentru populatie. Stie doar sa impoziteze si taxeze aproape pana si aerul pe care-l respiram, iar probabil va stii la un moment dat sa ceara sa fie aparat. In rest cam nimic. 

Crezi ca ajungea Orange/France Telecom #1 in Romania daca avea statul coada bagata de la bun inceput? Nu, pentru ca daca ar fii fost asa, Romtelecomul ar fii avut mai multi clienti decat Orange.

E amuzant ca blamam statul pentru management-ul prost al fostului Romtelecom.

Apropo, hai sa vedem cat % din actiuni detine statul francez in Orange S.A? Wow e actionar majoritar cu 23%. Trebuie numaidecat sa cerem Frantei sa vanda actiunile respective, ca de aia merge prost Orange-ul.

Acum pe un ton mai serios. Telecomunicatiile reprezinta un domeniu de interes si securitate nationala, iar fiecare stat are actiuni in companiile de telecomunicati respective. Numai la noi oamenii vad asta ca pe ceva rau, pentru ca statul e un manager prost. Ok, e un manager prost, dar este absolut necesar ca unele lucruri sa fie in mainile statului, indiferent de parerea noastra de consumator. 

Trebuie sa scapam de mentalitatea asta de "sa vina strainii ca ei stiu mai bine si ne vor binele". Din pacate nu e asa. Suntem o vacă de muls pentru UE. Ba vindem Hidroelectrica la straini, ba lasam OMV Petrom sa isi faca de cap si sa nu isi plateasca taxele etc.

End rant.

In concluzie, e bine ca statul are 20% din actiuni si nu va afecta sub nici o forma ofertele comerciale de care ne bucuram.

 

Razvan
#StarMember

Părerea mea, că Orange va avea de pierdut cu statul acționar, toate deciziile vor trebui să treacă și pe la minister, înainte de a fi luate. Procesul decizional va fi ingreunat. 

Ideea este că nu este o conjunctură preferențială, ci una impusă, pe care Orange trebuie să o gestioneze în deciziile pe care le ia. Impunerea face referire la serviciile de telefonie fixă care au ca suport comunicațiile atât ale STS-ului, dar și cele aferente ISU, SMURD, Urgențe etc. Aici statul este și va rămâne factor decizional, nu Orange. 

Similar cu situația cazului în privința energiei, în care (că este gaz sau energie electrică), transportatorul (gestionarul rețelei de transport) NU va fi NICIODATĂ privatizată, fiind de prioritate și considerată de interes național. 

Andrei79
Junior entuziast

Si e mai corect sa nu ramanem cu nimic din fostul romtelecom? Cum zici? Fara suparare dar pe bune acuma indiferent ca nu are Orange de castigat , cand au cumparat pachetul majoritar trebuiau sa se gandeasca ca vor exista aceste probleme , statul e normal sa tina de acele actiuni , tine de integritatea noastra , a tarii si de controlul institutiilor de interes national cum a zis un coleg aici.

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver

Vorbești de parcă am avea noi personal ceva, dacă are statul român o bucată. Eu nu am nimic împotrivă, doar că, unde este acționar statul, beneficiază unii de pe acolo de ceva și cam atât. Ai impresia că investește statul în ceva? 

Dacă era așa în regulă, de ce s-a mai vândut la OTE și nu rămas la stat cu totul? Și eu țin la România și cred că majoritatea, dat unii prea au profitat! Și cum poate Orange să investească în rețele, dacă trebuie să ceară milioane de aprobări suplimentare, care le dublează pe cele normale? Oricum, după părerea mea au făcut o greșeală mare intrând  în combinația asta!