anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Activare eSim prepay in strainatate

skile
Începător

Buna ziua, raspunsurile pe subiect sunt detul de vechi. Si avand in vedere ca acum exista esim si la prepay, intrebarea mea e: se poate activa esim doar din MyOrange pentru Prepay? De mentionat ca voi schimba telefonul din strainatate si nu am acces la un shop.

Multumesc

1 Soluţie acceptată‚

Intr-adevar, prima activare trebuie facuta in tara. Trecerea de la unul la celalalt...teoretic (trebuie si testat eventual) se poate face si din strainatate, atata timp cat ai roaming activ cat sa primesti acel SMS pe SIM-ul vechi. Dar chiar si asa, atata timp cat vorbim de un prepay, nu se poate face decat intr-un Orange Shop. Deci din start, indiferent ca e activare noua, sau migrare de la SIM fizic la eSIM...doar din Shop se poate face.

Dar da, daca nu cumva vorbim de un iPhone de SUA, sau altceva exclusiv cu eSIM, mai bine ramai pe SIM fizic sau faci trecerea pe eSIM/transferul pe telefonul nou, cand te intorci in tara.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

10 Răspunsuri 10

arsradu
#StarMember

Salut,

Din pacate, raspunsul este acelasi: nu. Sau cel putin nu inca. Il poti activa inainte de plecare (daca ai timp), sau la revenirea in tara.

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salutare!

eSIM la prepay doar in magazine (momentan), deci nu scapi de o vizita.

Legat de activarea cartelei: nu sunt sigur de cele existente*, dar cele noi (adica abia activate) necesita prima conectare la o antena de Romania.

*daca ai sim fizic si treci pe eSIM vei primi un sms de activare si nu stiu daca eSIM-ul se activeaza fara antena de Romania sau nu, chiar daca numarul este deja activ.

Recomandarea mea ar fi (daca nu este IPhone de SUA) sa amani schimbul cu eSIM cand te intorci in tara.

Intr-adevar, prima activare trebuie facuta in tara. Trecerea de la unul la celalalt...teoretic (trebuie si testat eventual) se poate face si din strainatate, atata timp cat ai roaming activ cat sa primesti acel SMS pe SIM-ul vechi. Dar chiar si asa, atata timp cat vorbim de un prepay, nu se poate face decat intr-un Orange Shop. Deci din start, indiferent ca e activare noua, sau migrare de la SIM fizic la eSIM...doar din Shop se poate face.

Dar da, daca nu cumva vorbim de un iPhone de SUA, sau altceva exclusiv cu eSIM, mai bine ramai pe SIM fizic sau faci trecerea pe eSIM/transferul pe telefonul nou, cand te intorci in tara.

Client Orange

Multumesc de raspunsurile foarte rapide 🙂

Intr-adevar era vorba de SUA. O mare parte din an o petrec acolo, am deja un abonament la Google Fi tot cu eSim si ma gandeam sa trec acum si Orange Prepay tot pe eSim, sa nu-mi mai bat capul cu sim-ul fizic.

Dar cum rar am nevoie de Orange acolo, nu ma deranjeaza asa tare. O sa pastrez sim-ul in telefonul vechi in caz ca am nevoie si cand ma intorc o sa trec pe esim pe telefonul nou.

Va multumesc inca o data amandurora pentru lamuriri. Zi buna!

Intrebare... de intrebare: de ce nu Pixel? Stiam ca ofera o intregrame mai buna a Fi pe Pixel decat pe IPhone.

PS: pana ca Sprint sa fie achizitionat de T-Mobile, Nexus/Pixel avea avantajul trecerii automate intre Sprint (CDMA) si T-Mobile (GSM) fara interventia utilizatorului, pe cand IPhone era "limitat" la T-Mobile (ca retea utilizata).

Drept sa-ti spun nu am avut vreo problema cu Fi pe 13 pro max, sunt multumit de servicii, semnal, beneficii.

Dar raspunsul la intrebare e ala clasic, sunt in universul Apple cu totul… si eu si sotia cu iPhone, iPad, Watch, TV, Macbook 😂 Fanboy si fangirl, ce sa faci…

Din moment ce Sprint e de cativa ani buni sub tutela T-Mobile, trecerea automata intre retele nu mai e un atuu al Pixel. Plus ca daca stai intr-o zona cu antene "marca proprie" T-Mobile mai puternice, nu cred ca ai fi avut vreun avantaj al acelei "tranzitii" intre cei doi operatori.

PS: chiar nu stiu daca Pixel mai are avantaje care sa merite in favoarea altor telefoane pe Fi. Cel putin nu am mai vazut ceva care sa merite efortul.

Sunt cateva necunoscute aici, si, intrucat vorbim de SUA, si de un iPhone facut pentru piata de acolo, e posibil sa fie cateva diferente.

Cu toate astea, ar fi cateva posibile variante (poate chiar mai multe decat cele enumerate mai jos):

1. pastrezi SIM-ul fizic in telefonul actual si faci migrarea la eSIM dupa ce te intorci in tara, asa cum ai zis si tu, si probabil ar fi cel mai bine.
  2. daca telefonul actual e tot un iPhone, si suporta eSIM, ai putea sa treci pe eSIM inainte de plecare, activezi eventual si o optiune de roaming, in caz ca ai nevoie sa primesti vreun mesaj de confirmare (sau macar te asiguri ca ai credit suficient pentru asta, si serviciul de roaming activat manual), si acolo doar transferi eSIM-ul de pe un telefon pe altul. iPhone-urile au acest feature la schimbarea telefonului. Deci...teoretic, ar putea sa mearga. Dar din nou, nu am testat chestia asta, vorbim de o tara straina, cu alti operatori, si de un model care e foarte rar pe la noi. Deci...mai greu cu testatul. :))

Acum, binenteles, depinde si de cand trebuie sa pleci, si cum stai cu timpul. Dar daca SIM-ul de Orange oricum e unul secundar...ai putea incerca, si cu ocazia asta ne spui si noua, in caz ca mai sunt useri interesati de chestia asta.

Oricum ar fi, mult succes, orice ai decide sa faci, ai grija de tine pe acolo, si sa ne auzim cu bine! 🙂

Client Orange

Pai cred ca doar de dragul de a vedea daca merge o sa fac trecerea, ca mai am timp 😂 Revin cu raspuns pe la inceputul anului cand schimb telefonul 😂

Pacat ca nu avem un !remind me in 3 months, asa ca o sa pun in calendar sa te "stresez" prin februarie sa ne spui daca vor fi ambele eSim-uri dual active (vei fi cu un numar in roaming [Orange] si unul national [Fi]).

EDITARE: PS: ma mananca sa-ti cer un o cartela de 0$ de acolo sa testez Huawei-ul meu, dar nu stiu daca o sa ajung prea curand pe taramul fagaduintei sa vad cat de functional e pe acolo (ca semnal "national" receptionat).