anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Router management/configurare de la distanta

Trevixal
Vizitator

Contextul situației:

• Echipament: Router ZTE ZXHN F6600R.

• Configurație: Utilizez Cloudflare Tunnel pentru acces SSH și monitorizare de la distanță. Toate dispozitivele critice (PC-ul cu auto-boot și routerul secundar pentru camere) aveau IP-uri statice configurate atât local, cât și prin rezervare DHCP în router.

• Problema: Deși internetul funcționează (confirm faptul că una dintre camerele conectate direct la Wi-Fi-ul ZTE-ului este activă), nu mai pot accesa nici PC-ul (prin Cloudflare Tunnel), nici routerul secundar. Ambele apar offline.

Cauze suspectate: Având în vedere că toate echipamentele au setări statice și PC-ul are funcția de auto-boot activată, (PC-ul si ZTE-ul conectate la sistem UPS) suspectez:

1. Resetare la setările din fabrică: Este posibil ca routerul să fi fost resetat de către furnizor, ceea ce a șters regulile de rutare/rezervările IP.

2. Probleme pe porturile LAN: Porturile LAN par să nu mai comunice corect cu echipamentele secundare (PC și routerul Wi-Fi), deși conexiunea principală de internet este activă.

Întrebare: Este posibilă accesarea interfeței de administrare a routerului ZTE ZXHN F6600R de la distanță (WAN), sau există o metodă oficială prin care pot gestiona configurările acestui echipament fără a fi prezent fizic la locație?

1 Soluţie acceptată‚

Radutuby
#StarMember

Salutare, 

ZTE F6600R nu oferă, de regulă, acces la interfața de administrare din WAN pentru utilizatorii finali. Dacă ai pierdut accesul la PC și la routerul secundar, iar internetul funcționează, problema este cel mai probabil pe partea LAN sau de configurare.

Pentru viitor, instalează Tailscale pe un Raspberry Pi sau PC din rețeaua locală. Astfel vei putea accesa de la distanță întreaga rețea (inclusiv routerul) chiar dacă administrarea WAN nu este disponibilă.

O zi frumoasă să ai 🙂

Behind every connection, light moves in silence.

Vizualizare soluţie în postul original

3 Răspunsuri 3

Radutuby
#StarMember

Salutare, 

ZTE F6600R nu oferă, de regulă, acces la interfața de administrare din WAN pentru utilizatorii finali. Dacă ai pierdut accesul la PC și la routerul secundar, iar internetul funcționează, problema este cel mai probabil pe partea LAN sau de configurare.

Pentru viitor, instalează Tailscale pe un Raspberry Pi sau PC din rețeaua locală. Astfel vei putea accesa de la distanță întreaga rețea (inclusiv routerul) chiar dacă administrarea WAN nu este disponibilă.

O zi frumoasă să ai 🙂

Behind every connection, light moves in silence.

Într-adevăr, ai dreptate. Recunosc că mă gândeam de ceva timp să adaug un dispozitiv de back-up și un modem cu internet prin SIM, tocmai pentru situații de acest gen, dar nu am mai apucat.

Viper
Cunoscător certificat

Se presupune că F6600R era în mod router, IP-urile interne să se fi schimbat pare imposibil fiindcă ai menționat că le-ai setat și `local` (adică direct pe dispozitive? sau cel puțin asta înțeleg eu din acea afirmație), regulile de rezervare IP de pe F6600R devenind redundante și s-ar fi aplicat doar dacă acele dispozitive trec cumva singure înapoi pe DHCP.

Reguli de rutare pe F6600R nu prea există, poate de Port Forward, dar nu ai menționat așa ceva.

Resetarea lui cred că se face remote doar dacă au fost raportate probleme în acea locație sau s-a realizat o actualizare de firmware, deși nu-mi amintesc sa fi pierdut setările personalizate când s-a întamplat asta (actualizare firmware).

Și ca răspuns la întrebările finale, fără să folosești alt dispozitiv din rețea: nu și nu.