la 29-11-2025 04:42 PM - editat ultima oară la 02-12-2025 09:52 AM de DanielaH
Salut! As dori sa stiu daca routerul oferit la abonamentul Premiere (cand este trecut in modul bridge) suporta prin toate cele 4 porturi LAN conexiuni UTP in alte 4 routere sau doar 1 port si daca transmite semnalul TV in parametri normali daca folosesc splitter pentru 10 televizoare. Pe langa asta, ar trebui sa cumpar 10 cartele CI+ pentru fiecare televizor ca sa mearga? Cred ca pretul abonamentului e mic in comparatie cu cat o sa coste cartelele.
29-11-2025 06:27 PM - editat 29-11-2025 06:31 PM
Salut!
Din câte știu, cartelele CI se închiriază, nu se cumpără. Pentru modul bridge la ONT se poate utiliza doar portul 1, iar în spatele ONT-ului poți conecta un router și mai multe puncte de acces (AP-uri).
În ceea ce privește partea de CATV, există riscul ca, la mai mult de 5 televizoare, să apară probleme de calitate a semnalului. De aceea, va fi necesar un amplificator.
Un splitter obișnuit împarte semnalul și introduce pierderi:
Splitter cu 2 ieșiri → pierdere ~4 dB
Splitter cu 4 ieșiri → pierdere ~7 dB
Splitter cu 8 ieșiri → pierdere ~11–12 dB
La 10 ieșiri, pierderile sunt și mai mari, deci un amplificator devine obligatoriu. După amplificator, se recomandă utilizarea splitterelor în cascadă, câte unul la fiecare 4 televizoare. Este o metodă folosită frecvent în hoteluri.
la 29-11-2025 05:59 PM
Salutare!
Referitor la porturile lan, eu știu doar că din primul poți trage și chiar așa am. Referitor la tv, nu am atâtea tv-uri, dar 5 am și merg fără probleme. Părerea mea este că sigur merg dacă ai tot ce trebuie de calitate.
Baftă multă!
29-11-2025 06:27 PM - editat 29-11-2025 06:31 PM
Salut!
Din câte știu, cartelele CI se închiriază, nu se cumpără. Pentru modul bridge la ONT se poate utiliza doar portul 1, iar în spatele ONT-ului poți conecta un router și mai multe puncte de acces (AP-uri).
În ceea ce privește partea de CATV, există riscul ca, la mai mult de 5 televizoare, să apară probleme de calitate a semnalului. De aceea, va fi necesar un amplificator.
Un splitter obișnuit împarte semnalul și introduce pierderi:
Splitter cu 2 ieșiri → pierdere ~4 dB
Splitter cu 4 ieșiri → pierdere ~7 dB
Splitter cu 8 ieșiri → pierdere ~11–12 dB
La 10 ieșiri, pierderile sunt și mai mari, deci un amplificator devine obligatoriu. După amplificator, se recomandă utilizarea splitterelor în cascadă, câte unul la fiecare 4 televizoare. Este o metodă folosită frecvent în hoteluri.
la 29-11-2025 07:01 PM
Doua intrebari mai am
1.) daca doar LAN1 mai e disponibil (la router e cel de 2.1G) si folosesc un splitter 1 to 2, unul va merge in extender, cel extra de la orange, si celalalt intr-un alt splitter 4 porturi 1G, numai eu am nevoie de 2300, in rest am routere 1G, fac o prostie care o sa scada enorm viteza si o sa am pierdere mare de pachete sau e posibil sa mearga ok?
2.) la televizoare trebuie obligatoriu ci ca sa prinzi semnal sau doar ca sa prinzi canale extra, nu stiu cum e la orange
29-11-2025 07:15 PM - editat 29-11-2025 07:17 PM
Exista router cu port si WAN si LAN de 2.5 gbps deci nu cred că o sa ai probleme în privința asta. La televizoare fara amplificator este cu noroc, si există riscul sa se vadă rău sau cu artefacte sau in funcție de frecventa "nimic"
29-11-2025 07:15 PM - editat 29-11-2025 07:15 PM
Eu cred că nu va scădea viteza dacă ai un router potent legat la primul port și vei avea bridge. Dacă vrei să folosești toate porturile, nu știu.
Legat de ci, da, el desface doar anumite canale gen History și alte câteva, cum zici tu, canalele extra. Restul, adică majoritatea vor funcționa și fără ci, dacă ai televizoare Smart sau care au tuner digital.
Baftă!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor