anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme router Huawei hg8247h din custodie

Von_Neurath
Junior
Detin tot pachetul Orange Love, cu viteza maxima de 1 gb. Pe cablu, in teste, imi iese n jur de 925mb/s, dar la wifi viteza este inconsistenta si foarte slaba. Chiar si la 40 cm de router poate sa scafa si la 2 mb/s.
Am tras pe unul din porturi, cred ca al doilea, un router apple prin fir. Viteza maxima si constanta pe el este de aproape 100mb/s . Atata poate duce routerul Apple.
Deci problema e la routerul Huawei dat de Orange, presupun.
Intrebarea: mai are cineva probleme cu semnalul wifi de la modelul de router dat in custodie de Orange? Ati rezolvat problema si cum?
19 Răspunsuri 19

Razvan
#StarMember
Wifi de la ONT în general este slab, dacă vrei ceva calitate, îți montezi alt router wifi după echipament, după ce în prealabil soliciți la ORO să-l treacă în mod bridge, ca să te poți juca cu setările pe routerul tău.

Vio73
#StarMember
Eu am serviciul acesta (dar cu netul de 300 Mbps) și îți pot spune că ONT-ul lor este slab pe wi-fi. Eu prind lângă el maxim 100/100. Dar am un alt ruter, pe care îl conectez la un port lan și am vitezele aproape de cele din contract, chiar și prin wi-fi. Sigur, ruterul meu îl folosesc doar când am nevoie de viteze mai mari.

FaraUnID
Campion certificat
In general pe conexiuni Wi-Fi viteaza este mai slaba decat in cazul conexiunilor pe fir din simplul fapt ca semnalul din router interfereaza cu alte semnale Wi-Fi provenite de la alte echipamente de la tine din casa sau aflate in apropiere (telefon fix fara fir, termostat centrala fara fir, sonerie fara fir, alte retele Wi-Fi de la vecini, sisteme de alarma fare fir si exemplele pot continua). Ca o recomndare, router-ul de internet este indicat sa fie conectat direct la o priza de perete si nu la o priza cu prelungitor. in care este posibil sa ai inca 2 - 3 consumatori mari de curent.

Von_Neurath
Junior
Sunt constient de toate aceste limitari. Router-ul e in priza in perete singur. E asezat relativ bine. Problema e ca scade uneori viteza pe wifi la 2 mb/s si e frustrant cand ai echipamente bune in casa. Multumesc pentru raspuns

Neaplicabil
Probabil ai mai multe retele wireless in zona care sunt fie pe acelasi canal cu al tau, fie apropiate. Cu cat mai multe routere wireless, cu atat mai rau, in general. Incearca sa-i setezi latimea de canal pe 20 MHz si sa cauti ce canale sunt mai libere in zona ta cu o aplicatie de genul InSSIDer.

DanielaH
Moderator
@Von_Neurath, s-a rezolvat situația ta cu routerul? Dacă apreciezi că răspunsurile pe care le-ai primit te-au ajutat, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai usor informațiile dorite. Mulțumim!

Von_Neurath
Junior
Problema nu se rezolva, presupun, pana nu voi achizitiona un alt router, mai bun decat cel din custodie, pe care sa testez solutiile propuse. Nu am gasit o solutie buna pentru router-ul pe care il am de la Orange, care e depasit moral de 2 ani, cel putin. Mai astept raspunsuri pe care sa le testez

Vio73
#StarMember
Trebuie să mai pui un ruter după acela, cu un cablu lan introdus în una dintre cele 4 ieșiri lan pe care le are. E cam singura soluție de a avea net wi-fi la viteze mult mai mari.

Von_Neurath
Junior
Am sa incerc cat de curand am sa achizitionez un router mai bun. Multumesc mult

Vio73
#StarMember
Pentru puțin!

Szatyi
Începător
Aceeasi problema am avut si eu acum...WiFi foarte slab de la ei. maxim 60mb/s din 500... Am si renuntat

Vio73
#StarMember
Nu prinde prin wi-fi mai mult de 100/100, ci prin cablu. Noul model poate.

Szatyi
Începător
Nu le inteleg de ce ofera modem asa slabut, pierd doar clientii ...

Ascary
Campion certificat
Asta într-adevăr este o problema pe care Orange ar trebui sa o remedieze. Este frustrant.