anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Portforwarding pe router Orange

TheSpecialist
Maestru
Acum 2 ani am încercat sa leg un DVR la routerul 4G Orange, să-i fac portforwarding pt a accesa de la distanta camerele de supraveghere. Rezolvasem problema Ip - ului dinamic ( i-am atribuit un domeniu de pe dyndns), setările erau corecte dar nu voia sa meargă deloc. După lungi tratative am reusit sa iau legătura cu un flăcău de la tehnic care m-a lămurit repede spunându-mi ca nu sunt deschise toate porturile și de aceea nu merge.
Acelasi echipament și aceeași metoda de portforwarding a funcționat perfect anterior, pe routerul de la UPC, iar după ce nu am reușit sa îl împac cu routerul de la Orange, am "tras" o linie de la Telekom și merge perfect pe routerul lor.
Intrebarea mea este: știe cineva, s-a mai schimbat ceva între timp? Sau a reusit cineva sa facă portforwarding pe router de Orange?
24 Răspunsuri 24

eda2k
Cunoscător
Salut, Aceeași problemă o am și eu - răspunsul celor de la tehnic : plata a doi euro pe lună pentru activarea serviciului de portforwarding ... Bineînțeles că nu am găsit în contract/ pe site această "optiune" sau limitare... Așadar, nu am plătit ! Sper ca Orange să revizuiască acest aspect ... Spor !

Vio73
#StarMember
Sincer îți spun, eu am avut pe telefon instalată aplicația prin care să pot observa de la distanță tot ce se întâmplă pe camere. Am sistem Hikvision și ruter B 525. Problema este că nu eu am făcut setările, ci un apropiat și am pierdut tot când am avut telefonul la reparat. O să îl chem din nou să mi le facă, dar suntem plecați de acasă, când eu, când el. Adică nu prea avem timp deocamdată. Ideea este că funcționează fără costuri suplimentare.

Laura_cio
Senior
Din păcate, la Orange nu funcționează in conditii optime, doar porturi comune, in rest port forwarding rămâne blocat.

TheSpecialist
Maestru
@Vio73, la tine e simplu, din câte zici, trebuie doar reinstalata aplicația pe telefon, din meniul DVR-ului iei Ip și numărul portului, parola și gata. Dar pana acolo sunt curios cum a reușit. Sa îl intrebi cum a reușit. @eda2k, cred ca acei 2 euro ii cer pt alocarea unui Ip fix, nu pt deschiderea porturilor. Este cam absurd sa tarifeze asa ceva din moment ce toate celelalte companii oferă serviciul gratis. În schimb, alocarea de IP fix se plătește. Dar asta nu e o problema, se rezolva prin dyndns sau orice site de profil.

Yoyoiuly
Junior
Salut. Daca este vorba de internet prin fibra,setarile de portforward se pot face din interfata routerului. Pentru a ajunge la interfeta trebuie sa te conectezi la router (LAN/WLAN) ,apoi sa accesezi dintr-un browser adresa 192.168.1.1 sau 192.168.0.1 (in functie de serviciul utilizat FTTH sau FTTB). Orange-ul nu blocheaza decat un port (25).Iar daca doriti sa utilizati camerele de supraveghere,o puteti face foarte usor daca cereti activarea optiunii de ip fix (2 euro cu TVA).

TheSpecialist
Maestru
Este vorba de internet mobil ( router 4G). Știu cum sa accesez routerul, știu cum sa fac setările, știu sa ocolesc ip-ul dinamic (am menționat mai sus, cum), dar cu toate astea nu se realizează pana la capăt portforwarding ul. As dori, dacă se poate, informații de la cineva care a reușit efectiv acest lucru. În teorie, știu și eu.

Yoyoiuly
Junior
Să-mi spuneti va rog modelul router-ului. Si daca setarile de portforward raman salvate.

Vio73
#StarMember

Eu am instalat aplicația ivms 4500 și am urmat instrucțiunile din prezentarea de mai jos: https://youtu.be/Ov0ZKc5_fcQ Menționez că am sistem video Hikvision și ruter Huawei B 525 ( 4g+). Și zic că am reușit. De fapt, l-am mai avut instalat, dar am schimbat telefonul. Succes!

Vio73
#StarMember
Nu vă trebuie ip fix. Și eu am trăit destul timp cu impresia asta. Căutați aplicațiile adecvate, le instalați, configurați ce trebuie și reușiți. Succes!

SlowPk
Începător
Cum adică ..sa faci port forwarding ? dar în ce an aveți impresia ca trăim.... în 2019 ? După ce ca dispuneți de internet orange de 1000 "contract frumos semnat în urma falselor promisiuni " mai exista și necesități de mare specialist...auzi port forwarding. Contează doar ca primești pe abonament de 1000 (cu trâmbițe și stegulețe ) un modem dotat doar cu b/g/n fără ac .. ca doar nu suntem în 2019. în concluzie nu te mai chinui ..tehnicul de la orange este inutil în aceasta privință iar cu "rooter-ul" de la orange nu poți face decât sa vezi informații oarecum frumos afișate (exista totuși marele avantaj de a putea schimba parola WIFI - Ha) Orange port forwarding are nevoie și cel din clasa a 5-a .......sau poate ca nu .....trebuie sa fim doar creduli și ...și sa plătim facturile. P.s. IEEE 802.11 ac - este standard apărut în 2014 (decembrie 2013) ce permite viteze teoretice de 1 Gbit/s Un copil de clasa a 5-a cu un raspberry pi ce sa facă ? sa învețe ? ... trăim în România

Vio73
#StarMember
Omul spunea de 4g, nu de fibră!

Florin_D
Cunoscător certificat
Si eu am avut mici probleme cu portforwarding, dar pentru un server multimedia. La inceput a functionat imecabil fara nici un fel de probleme, ulterior m-am trezit ca nu mai functioneaza. Am incercat toate setarile posibile si imposibile, dar serverul meu multimedia din pacate nu vroia sa iasa in internet. Solutia a fost sa fac bridge la routerul orange catre propriul router ulterior toate setarile de portforwarding le-am facut din propriul router. Din acel moment totul functioneaza fara nici un fel de problema!

TheSpecialist
Maestru
Astăzi mi-am dedicat vreo 3 ore încercării de a face acel portforwarding prin routerul Orange și nu am reușit nicicum. Nu merge pur și simplu, nu pot înțelege de ce. Și nici nu memorează setările. Este posibil sa fie o problema tehnica cu routerul în sine, dar nu o sa merg sa îl schimb pt ca momentan am rezolvat problema folosind un router de la Telekom pe care intenționez sa îl mai țin o vreme. In plus routerul Orange e prins în alta schema de supraveghere. Am conectat la el alte camere, prin Wi-Fi și aici nu am avut probleme, totul merge struna. În plus, tot sistemul ( router, camere) este pe un UPS și am avantajul ca pot vedea ce se-ntâmplă pe camere și dacă se ia curentul. Oricum, va mulțumesc tuturor pt implicare!

Snoopz
Începător
Nu o sa mearga in veci portforwarding-ul fara costuri suplimentare. Nu era mentionat in contract ca primesti un router incapabil sa duca macar jumatate din viteza primita si nici ca nu poti face portforwarding. Nu e nimic, inca putin si expira perioada contractuala.