anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Port Forwarding pe modem cu cartela sim tp-link archer mr500

eazyistired
Începător

Salutare, am cumparat recent o cartela sim pentru o solutie de internet in Bucuresti. Voiam ceva rapid si care sa nu fie neaparat permanent. Am ales varianta de cartela sim + model cu speranta ca PC-ul care va beneficia de legatura la internet prin intermediul modemului tp-link archer mr500 va putea fi accesat remote. 
Am incercat sa fac port forwarding ca sa accesez remote pc-ul dar nu pare sa functioneze niciun port pe care am incercat. Am incercat si un work-around prin folosirea solutiei de VPN disponibila pe routere de TP-Link dar nici asta n-a parut sa functioneze.

E cineva care a mai intampinat chestia asta si a gasit o solutie?
Multumesc!

4 Răspunsuri 4

FLo1
#StarMember

@eazyistired: Bun venit în Comunitate. Din păcate Port Forwarding nu se poate face pe 4G, la nici un operator din România. Cauza? Alocarea IP-urilor IPv4. Dacă te referi la IPv6... ar fi posibil. Cât privește VPN-ul, depinde de tipul de configurare al adresei de VPN. Adică are vreo adresă care conține și ”port” în configurare, asemeni unui port FWD? 

Optiunile pe care le am sunt:
- OpenVPN care intr-adevar include si configurarea unui port

- PPTP VPN carepare ca n-ar avea nevoie de un port pentru configurare

Dacă vrei să accesezi LAN-ul conectat la routerul 4G.... nu se poate. Ai putea, dar cu o conexiune fixă, nu 4G. Pe de altă parte, VPN-ul cu serverul configurat în TP-Link să înțeleg că nu e funcțional? Eu am utilizat atât Open-VPN cât și setările interne pentru o conexiune VPN cu server pe TP-Link și e ok. E drept, routerul are IPv4. Dar ar trebui VPN-ul să fie funcțional și pe IPv6.

Trixen
#StarMember

Salutare!

Din cate stiu, prin 4G primesti IP privat, nerutabil. Pe vremuri stiu ca primeam din clasa 10.0.0.0/8 - https://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

Tot pe vremuri, foloseam Hamachi (https://vpn.net/) si puteam face VPN intre dispozitive care erau in configuratii de acest gen, insa foloseste practic un server de-ale lor, deci nu ai chiar controlul absolut al traficului din retea. Nu stiu sa iti recomand solutii acum, din pacate. Daca ai un IP public pe undeva si un computer de care te poti folosi, poti incerca sa configurezi un OpenVPN intre cele doua si sa accesezi computerul din spatele routerului 4G folosind celalalt computer, dar... e ceva mai multa bataie de cap 🙂

TeamViewer si GoToMyPC permit de asemenea sa te conectezi la desktopul unui dispozitiv salvat in contul tau. Nici acestea nu sunt gratis, nu acopera alte porturi (doar conexiunea la ecran), dar ar putea fi luate in calcul.