anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei 4G Router 2, model: B311-221, LTE Cat4, internetul nu este stabil

BogdanPM
Junior

Bună seara!
Un sfat vă rog.
Orange România, Huawei 4G Router 2, model: B311-221, LTE Cat4, internetul nu este stabil, iar wireless-ul nu are o rază prea mare de acoperire. Am decis să cumpăr un alt router mai performant, TP-Link Archer MR600 în care să folosesc sim-ul Orange din router-ul Huawei, din păcate o mișcare neinspirată. Discuții telefonice în decursul zilei de astăzi cu reprezentanții servicii TP-Link România și bineînțeles cu cei de la Orange, în total cred că am vorbit cu 9persoane, din păcate fără nici un rezultat. Router-ul TP-Link primește semnal full spre deosebire de cel Huawei dar nu putem accesa internetul pe nici un dispozitiv LAN/wireless. Reprezentanții Orange nu mă pot ajuta cu setările deoarece noul router nu este achiziționat de la ei, am încercat să le explic situația ba mai mult m-am oferit să cumpăr un alt router Orange mai performant însă mi-au spus că se poate doar că în prezent Orange România nu are pe stoc decât modelul Huawei B311 cel pe care noi îl avem deja.
Am fost cu noul router și la un specialist it local pt. a fi setat, mi-a spus același lucru ca și cei de la TP-Link România, totul depinde de setările din sistemul Orange.
ÎNTREBARE:
A mai întâlnit cineva o astfel de problemă?
Îmi puteți recomanda un router mai performant pe care îl pot achiziționa online, nu din magazinele Orange care să fie compatibil cu sim-ul Orange?

 

1 Soluţie acceptată‚

BogdanPM
Junior

Mulțumesc frumos pentru răspunsurile primite. Între timp, supărat și descurajat, am zis să mai încerc odată și am cumpărat un alt router de pe Emag.ro, Huawei B535 șiiii... o surpriză plăcută, nu a trebuit decât să introduc cartela sim și parola și gata, avem în prezent o conexiune internet stabilă. Un singur minus, se pare că acest router nu oferă o conexiune Wi-Fi prea strălucită.
Îmi puteți recomanda vă rog un Wi-Fi extender care să fie compatibil cu acest router? Vorbim de o suprafață de 50-60metri pătrați.

Vizualizare soluţie în postul original

26 Răspunsuri 26

Routerul Huawei B 525 sau 535. 

Mulțumesc. Am văzut recomandarea ta multor persoane de pe comunitate aici. Revin cu rezolvarea când achiziționez alt router. Stimă

Eu spun din propria experiență! Cu plăcere!

BlackWolf
Senior certificat

Are dreptate Vio, ia B535 sau B530. Găsești și pe OLX. Sunt cele mai bune, B311 e un gunoi. Acum am un B535, am avut și B525 care e și el bun și B311 care e praf

Salut, imi pare rau sa il contrazic pe Vio dar nu router-ul Huawei B311 e problema ci semnalul 4G. 

D.p.d.v harware B311 poate atinge viteze de pana la 150Mbs, si de ~1 an are in pachet si o atena externa care aduce castig suplimentar de semnal de  3dBi, diferinta de binecunoscuta antena cu ventuza si cablu care avea 0 castig, doar capta semnalul din exteriorul cladirii.  Pentru a urmarii un videoclip pe Youtube la calitate HD e nevoie de maxim 2-5 Mbps.

Recomandarea mea este sa faci urmatoarele verificari:

1.  A fost montata antena externa din pachet?

2. Router-ul este langa fereastra ca sa aiba semnal maxim?

2.  Daca tot nu e ok de exemplu stai la casa, sau la bloc dar ai ferestre pe 2 directii opuse - incearca sa muti router-ul si in alta camera tot la fereastra. Daca antena GSM de la care primesti semnalul e in partea opusa calitatea semnalului e influentata negativ.

3. reclamatie la Orange pentru a primi o explicatie si suport, teste de viteza, eventual ii intrebi in ce directie este cea mai apropiata antena.

4. poti achizitiona din comert o antena externa cu cablu care se conecteaza la router si care sa ofere un castig de minim 6dBi ( de la160 de lei). Daca e in forma de triunghi trebuie montata si redirectionata catre antena GSM.

Succes!

BlackWolf
Senior certificat

Salut! Da, ai dreptate cu tot ce spui, semnalul 4G e deobicei prima problema, dar și routerul B311 e o problema, e o porcărie instabila, l-am avut și eu. Pica netul des pentru câteva secunde, vitezele sunt mai mici și are doar 2.4 Ghz. L-am schimbat cu un B525 cu antene externe cu ventuza și deja se vedea diferența, viteze mai mari la internet și era mai stabil, dar fiind Flybox personalizat de Orange nu avea decât 2.4 Ghz. Nu știu cât de eficiente sunt antenele externe cu ventuza, dar le-am lăsat puse. Pare ca merge puțin mai ok cu ele. Apoi l-am schimbat cu un B535-333, am pus aceleași antene externe și este și mai bun decât B525. Diferența e maricica. Viteza la internet puțin mai mare la B535 decât la B525, banda de 5 Ghz care practic mi-a triplat viteza la net prin wireless, iar acum am și aceeași viteza la câțiva metri de router ca și cum as fi lângă el. Este excelent. Contează foarte mult și routerul, prima data trebuie schimbat acel B311 dacă vrei performanta și internet mai bun. Era un TP-link de vânzare pe site la Orange. Pana și ala e mai bun decât B311. Acum a mai apărut și B530. Dar dacă ești mulțumit de cum merge B311 și nu îți trebuie internet atât de bun, doar pentru navigat și puțin Youtube, e bun și acel router. Iti spun din proprie experienta și cu mai multe routere încercate. Mie dacă nu îmi duce streaming 4K HDR pe Youtube pe 3 televizoare simultan și sa îmi mai rămână și putina banda libera pentru alte task-uri pe laptop sau telefon, nu e deloc bine. Cer destul de mult de la un router și pana acum doar B535-ul pe 5 Ghz a reușit sa îmi ofere ceea ce vreau. Depășesc 1 TB pe luna trafic pe 4G+. Un utilizator obișnuit care nu are pretenții prea mari poate face treaba și cu B311-le

Salut. Am scos acel router afara pe terasa,sa testez de curiozitate pare că a mers puțin mai bine un moment scurt dar cade viteza. Se incarca greu. Pai mult mai rapid merge netul pe cartela prepay Orange pe tel decât routerul. Pe bune ?! Nu sunt multumit deloc. Dar asta este când inghiti gălușca lor 🥹

Salut, Alecu, resemnarea nu e o solutie, daca ai primit dispozitivul prin curier si ai facut contractul prin telefon ai 14 zile sa te razgandesti. Trebuie sa insisti  la serviciul clienti sa se gaseasca o  rezolvare. O alta solutie ar fi sa soliciti un router mai nou/performant fara costuri MR500 de la TPlink - care are 2 antene externe si tehnologia 4G+ (pana la 300Mbps), si banda de 5Hz pe Wi-Fi. Personal nu l-am testat dar pe hartie  pare mai bun decat ce ai acum.

BlackWolf
Senior certificat

Nasol. Nu sunt ei de vina că routerul este de 2 bani, ca asa sunt toate B311. Asta e singurul router gratis pe care il au ei. Eu când a luat B525 de la ei am plătit 150 lei în plus pentru el, ca nu am vrut B311. Și asa m-am rugat de ei în magazin sa îmi dea ceva mai bun, ca nu vreau prostia aia alba, ca nu prea voiau sa îmi dea altceva și se cam făceau ca ploua. Ar trebui sa ti-l repare pe garanție, dar nu se complica nimeni. Măcar sa ti-l înlocuiască. Oricum și altul nou tot nu cred ca va fi mai bun. Gratis nu primești nimic mai bun, doar contra cost. Eu am luat B535-ul nou, sigilat de pe Olx cu 250 lei si a fost ce trebuie. Și acel Tp-link de pe site-ul lor este foarte bun, nu este de nivelul B535-ului, dar e mult mai bun decât B311. L-am avut. Măcar fii mulțumit ca nu ai primit acel Alcatel alb :)) Deci fără sa dai bani nu o sa primești nimic mai bun, din păcate. Acuma sa fii atent pentru ca au o chestie cu compatibilitatea cartelelor pe alte routere decât cele de la ei. Când am avut eu, nu era asa. Trebuie sa vorbești cu ei sa vezi ce merge si ce e de făcut si eventual sa iei de pe site-ul lor, ca să nu ai probleme. Când ti-ai făcut abonamentul și ce abonament e?

Mai nou  MR500 (4G+) de la TPlink, este tot 0 lei de la pachetul de 8 euro in sus si contract pe 24 de luni.  🙊

BlackWolf
Senior certificat

Aaa, pai e foarte tare asa, are noroc. Atunci sa facă presiuni sa i-l schimbe cu Tp-link-ul. Ar trebui sa poată rezolva. Când am luat eu nu era asa, primeai la abonament gratis doar mizeria aia de Alcatel sau B311, dacă voiai altceva trebuia sa platesti. Și acel Tp-link arata și bine, mie îmi plac mai mult routerele culcate decât cele pe inaltime. Ajuta-ma sa înțeleg ceva, am văzut pe Olx foarte multe routere ieftine sigilate, noi, fără garanție cu eticheta de la Orange Romania, dar la jumătate de preț. Eu bănuiesc ca sunt furate cumva de la Orange de prin depozite de undeva. Ai idee cum le-ar putea șuti? Nu cred ca sunt luate moca la abonamente

Fiecare cu părerea lui, dar routerul ăla este instabil pe soft. Nu e vorba de contrazicere, eu am avut cam toate modelele și știu ce poate fiecare. La 311 dacă prinzi 30-40, în condiții foarte bune, e bine. Sigur, dacă nu este semnalul bun sau  e congrstie de rețea, atunci e altă poveste. Dar ruterele astea recomandate suportă CA și te ajută mult, plus că îți mai amplifică semnalul un pic și sunt stabile pe soft ( nu întrerup). Dacă citeai mai multe postări pe aici, faptul că întrerupe la greu, e cea mai mare problemă la B 311. Dacă îți funcționează bine, mă bucur să constat asta!

Antena externă de interior ( cea aflată în pachet) nu m-a ajutat niciodată.