la 12-06-2026 09:52 AM
Suntem în ultimele minute din prima repriză, iar o apărare solidă garantează victoria! În lumea digitală, cea mai bună tactică de apărare este o rezervă de siguranță bine pusă la punct. Încheiem această etapă cu o provocare esențială pentru liniștea voastră:
Cum vă organizați backup-ul ca să nu pierdeți date importante (poze, contacte, documente etc.)?
Pentru a strânge soluții cu adevărat valoroase în comunitate, povestiți-ne despre tacticile voastre de siguranță, urmărind aceste puncte:
Nu există răspuns corect sau greșit, vrem să colectăm cele mai bune strategii din experiența voastră reală!
Ca parte din regulament, atingerea punctelor de mai sus este necesară pentru a rămâne în cursa pentru premii.
Aceasta este a treia întrebare din Categoria 1 – Prima repriză.
Arbitrul se pregătește să fluiere finalul reprizei, așa că asigurați-vă defensiva!
📌 Puteți citi mai multe despre concurs în postarea inițială și în regulamentul campaniei.
Timpul expiră rapid în această etapă. Cum arată rezervele voastre de siguranță?🔒
la 30-06-2026 09:55 PM
Nu folosesc sincronizarea automata. Pentru backup poze si clipuri folosesc stocare manuala clasica prin transfer din telefon pe laptop si pe SSD-uri externe.
Am invatat pe pielea mea ca varianta cu cloudul nu este adecvata pentru mine pentru ca se umplea rapid si plateam sa se mareasca optiunea de stocare si apoi iar se umplea rapid plus ca adunam foarte multe poze si videouri pe care ulterior nu le mai vedeam. Asa fac o curatenia mai pragmatica in telefon, pastrez ce imi este relevant si util pentru viitor fie ca informatii fie ca amintiri si astfel am renuntat la foarte multe videouri mari ca si capacitate care ocupau memoria inutil, cel putin dupa parerea mea.
Nu sunt fan nici backup aplicatii de mesagerie, nici macar pe whatsapp, mai degraba fac un screenshot daca vreau sa pastrez ceva anume. Nu fac sincronizari nici pentru contactate decat o data pe an, de obicei la finalul anului ca sa am o oarecare versiune actualizata cat de cat a datelor de contactat. Asta m-a ajutat cand mi-am dus telefonul in service si mi-au dat resetare totala. Am pierdut toate mesajele de pe whatsapp si alte aplicatii de mesagerie, dar nu pot spune ca am vreun regret, maxim ca nu mai am 2-3 mesaje trimise de ziua de nastere si practic urmatorii 2 ani am avut emotii cu urarile la data potrivita.
Singurul sfat de bune practici pe care il am din experienta:sa verifici tot timpul situatia memorie inainte sa mergi in vacanta/vizita undeva unde vei face poze/filma mult sa nu te trezesti atunci acolo ca ratezi momente si sa le vezi si sa le filmezi pentru ca nu mai ai memorie disponibila si fiind telefonul aproape plin merge si mega greu si se blocheaza + se incalzeste.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor