anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

💾 Cum vă organizați backup-ul ca să nu pierdeți date importante? [CONCURS - Prima repriză]

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Suntem în ultimele minute din prima repriză, iar o apărare solidă garantează victoria! În lumea digitală, cea mai bună tactică de apărare este o rezervă de siguranță bine pusă la punct. Încheiem această etapă cu o provocare esențială pentru liniștea voastră:

Cum vă organizați backup-ul ca să nu pierdeți date importante (poze, contacte, documente etc.)?

Pentru a strânge soluții cu adevărat valoroase în comunitate, povestiți-ne despre tacticile voastre de siguranță, urmărind aceste puncte:

• Sistemul de backup pentru poze și clipuri video (ex: stocare automată în cloud, sincronizare la rezoluție maximă sau optimizată, organizare pe foldere)
  • Salvarea în siguranță a contactelor și mesajelor (ex: sincronizare cu contul Google/ Apple, export periodic de fișiere vCard, backup pentru aplicațiile de mesagerie)
  • Soluția tehnică pe care o folosiți în prezent (ex: servicii cloud precum Google Drive, iCloud, OneDrive, stocare fizică pe HDD extern, SSD portabil sau server local NAS)
  • Lecții învățate pe pielea voastră (ex: ce s-a întâmplat când ați pierdut un telefon fără backup, cum ați reușit sau nu să recuperați date vechi)
  • Greșeli evitate și bune practici (ex: de ce nu este sigură stocarea doar în memoria telefonului, verificarea periodică a spațiului disponibil, backup-ul securizat prin autentificare în doi pași - 2FA)

Nu există răspuns corect sau greșit, vrem să colectăm cele mai bune strategii din experiența voastră reală!

Ca parte din regulament, atingerea punctelor de mai sus este necesară pentru a rămâne în cursa pentru premii.

Aceasta este a treia întrebare din Categoria 1 – Prima repriză.

Arbitrul se pregătește să fluiere finalul reprizei, așa că asigurați-vă defensiva!

📌 Puteți citi mai multe despre concurs în postarea inițială și în regulamentul campaniei.

Timpul expiră rapid în această etapă. Cum arată rezervele voastre de siguranță?🔒AndreeaAC_1-1781245295218.png

Un „te rog” deschide inimi, iar un „mulțumesc” le apropie. 🙂
15 Răspunsuri 15

kpeter06
Explorator

Pentru backup folosesc o combinație de cloud + stocare locală. La poze și clipuri video am activat backup automat în Google Photos, la calitate mare, și le organizez pe foldere/an. Contactele și mesajele sunt sincronizate cu contul Google, iar din când în când export și un fișier de siguranță.

Ca soluție tehnică, folosesc Google Drive pentru documente importante și, ocazional, un SSD extern pentru backup manual. Am învățat pe pielea mea cât de important e backup-ul după ce am pierdut niște poze vechi fără să le am salvate în altă parte.

Ca bune practici, evit să țin totul doar în telefon, verific periodic spațiul și am activat 2FA pe conturi. Ideal e să ai mereu cel puțin două copii ale datelor importante.