anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

🎬 Ce platformă de streaming folosiți? [CONCURS - Prima repriză]

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Cupa Mondială bate la ușă, așa că dăm startul concursului în comunitate! Suntem la încălzire, intrăm pe teren și deschidem scorul cu o întrebare simplă, dar esențială pentru meciul nostru:

Ce platformă de streaming folosiți cel mai des și de ce?

Ne interesează experiența voastră reală, așa că spuneți-ne despre următoarele (și nu numai):

• De ce o folosiți și raportul calitate-preț (ex: conținut, cost, ușurință în utilizare, obișnuință, seriale sau competiții exclusive, interfață intuitivă)
  • Calitatea imaginii și a sunetului (ex: HD / Full HD / 4K, tehnologii audio ca Dolby Atmos, claritate, culori, diferențe între dispozitive) 
  • Experiența pe diferite tipuri de conexiune (ex: cum merge pe Wi‑Fi acasă vs. 4G sau 5G, diferențe de calitate sau timp de încărcare)
  • Compatibilitatea și experiența pe diferite dispozitive (ex: cum rulează aplicația pe Smart TV, smartphone, tabletă sau consolă; ușurința de navigare și interfața intuitivă)
  • Stabilitatea și utilizarea simultană (ex: buffering, întreruperi, lag la ore de vârf, crearea de profiluri diferite sau partajarea ecranelor în familie)
  • Cum ar putea fi îmbunătățită pentru a fi the one (ex: funcția de căutare, algoritmul de recomandări, viteza de încărcare, accesibilitatea prețului)

Nu există răspunsuri corecte, vrem să cunoaștem experiențele voastre autentice!

Pentru a fi eligibili în concurs, este necesar să abordați toate punctele de mai sus, așa că lăsați răspunsul vostru în comentarii și intrați în joc.

Fie că sunteți suporteri din tribune sau jucători pregătiți să intre pe teren, premiile sunt pentru cei care participă.😉

Aceasta este prima întrebare din Categoria 1 - Prima Repriză, cu care facem și încălzirea. Meciul e lung și urmează și alte întrebări care să ne ducă mai departe.

📌 Puteți citi mai multe despre concurs în postarea inițială și în regulamentul campaniei.

Hai să vedem cine bifează experiența completă!

AndreeaAC_1-1780900686407.jpeg

Un „te rog” deschide inimi, iar un „mulțumesc” le apropie. 🙂
132 Răspunsuri 132

flory19
Junior

Eu folosesc Youtube, chiar Youtube Premium, pentru că am cel mai ușor acces la toate documentarele și vloggerii preferați, în același timp, având și propriul canal. Nu prea am timp de Netflix, pe care îl folosesc doar ocazional.

La calitate folosesc cel puțin HD, dar și 4k, chiar și pentru propriile vloguri pe care le urc pe platforma respectivă, pentru a avea o calitate cât mai bună a imaginii.  Ca și dispozitive, cel mai mult urmăresc conținutul respectiv pe televizoare gen Sony Bravia, Lg, TCL, toate cu calitate 4k la imagine și Dolby Atmos la calitatea sunetului.

Folosesc în general wifi-ul de acasă, de la Orange, care îmi oferă tot ce doresc, cu viteze și experiențe deosebite, dar după caz, dacă sunt în alte locații, folosesc și wifi de acolo sau hotspot etc.

Nu am întâmpinat în ultimii ani probleme cu platforma respectivă prin wifi, totul decurgând conform așteptărilor. Internetul de la Orange nu a avut pauze de mulți ani, doar cablul tv vreo 2.

Din punctul meu de vedere, experiența pe un Smart tv cu diagonală mare este mult mai plăcută decât pe un telefon sau alt gadget mai mic, deoarece poți să trăiești mult mai intens experiențele urmărite, să le vizionezi cu mai multă plăcere, dintr-un fotoliu, relaxat.

Stabilitatea rețelei de internet prin fibră de la  Orange la mine în zonă este fără nicio problemă, funcționează la fel, la orice oră din zi și din noapte. Și folosesc serviciile în două locații, nu doar într-una. Am utilizat și pe 2-3 tv-uri simultan , atât eu cât și ceilalți membri ai familiei și nu au fost probleme, întreruperi, nimic.

Din punctul meu de vedere poate rețelele 4g/5g din zonele mele de interes ar putea fi îmbunătățite, pentru că la fibră optică, calitatea este foarte bună. Sigur, interacțiunea cu Serviciul Clienți și rezolvarea eventualelor probleme tehnice, pot fi mult îmbunătățite prin intervenții mult mai rapide, chiar și în weekend.

În rest, recomand cu drag de mult timp produsele Orange și această platformă de streaming, unde am avut experiențe extrem de plăcute, mai ales de când am fibră optică. 

Știți cum este, fiecare cu ce s-a învățat și ce folosește, aia îi place!

Liv70
Junior entuziast

Eu folosesc de ani de zile platforma Youtube atât pentru muzică cât și pentru filmulețe și fel de fel de prostioare pe care le vizualizezi tot zapând. In rest, pentru filme, canale tv și cele muzicale am downlodat aplicația la care sunt abonat acasă prin cablu și acolo pot vizualiza informațiile pentru a mă pune la curent cu ce se mai întâmplă la nivel național și internațional. Am o vârstă la care am răbdare să văd și reclamele aferente.

Jeno22
Începător

Disney plus, pentru că por reviziona desenele copilăriei

Anig
Începător

You toube, netflix, telefon, , pc, tv

AlinToto
Începător

YouTube pentru streaming 

CarmenAchim
Începător

Buna!

Pentru mine, YouTube este principala platformă când vine vorba de muzică. Mai folosesc Netflix si Diysney.

laurentiufota
Junior

Folosesc cel mai des Netflix pentru că are mult conținut pentru toată familia, aplicația este simplu de folosit, iar raportul calitate-preț mi se pare bun. Calitatea imaginii este foarte bună, inclusiv 4K pe televizor, iar sunetul este clar. Pe Wi-Fi merge perfect, iar pe 4G/5G se adaptează rapid fără întreruperi. Îl folosesc pe Smart TV, telefon și tabletă, iar experiența este similar de bună pe toate dispozitivele. Nu am probleme cu buffering-ul, iar profilurile separate pentru fiecare membru al familiei sunt foarte utile. Ca îmbunătățire, mi-ar plăcea un preț puțin mai mic și recomandări mai relevante pentru gusturile mele. Mi se pare important și faptul că pot continua vizionarea de pe alt dispozitiv fără să pierd timpul căutând unde am rămas.

dodolin
Junior

Folosesc Youtube pentru gama larga de domenii.

Cotofan_Ramona
Începător

Calitate preț și o experiență plăcută YouTube 

dorulete
Junior entuziast

Folosesc Youtube si sunt multumit de calitatea si volumul materialelor incarcate acolo

inelciprian
Junior

Folosesc Youtube pe un Google TV with Google Chromecast HD ,legat la un TV mai vechi si e pe wi-fi si merge bine

CristinaF
Junior entuziast

Bună tuturor! 

Folosesc Netflix pentru că îmi oferă libertatea de a călători prin sute de povești fără să ies din casă. Într-o singură seară pot ajunge în Anglia epocii Regency, pot trăi emoția unui thriller captivant sau pot descoperi lumi fantastice care îmi aprind imaginația.

Îmi place că găsesc mereu ceva nou de urmărit, indiferent de starea de spirit. Unele filme mă fac să râd, altele mă pun pe gânduri, iar unele îmi amintesc cât de frumoasă poate fi puterea unei povești bine spuse.

Singurul lucru pe care mi-aș dori să îl schimbe este faptul că anumite filme și seriale sunt disponibile diferit în funcție de țară. Mi-ar plăcea ca toți utilizatorii să aibă acces la același conținut, indiferent de locul în care se află.

Pentru mine, Netflix nu este doar o platformă de streaming, ci o invitație permanentă la aventură, emoție și descoperire. 

Oriunde ați fi, să aveți…zi răcoroasă!

georgescuvconst
Junior entuziast
#7ani Salutare tuturor,
YouTube Premium combinat cu Netflix
Pentru mine, YouTube Premium ofera cel mai bun raport utilitate cost. Pe santier sau cand am sculele in mana, timpul inseamna bani; interfata e extrem de intuitiva, iar obisnuinta de a da play fara nicio reclama, avand acces la podcasturi tehnice in fundal cu ecranul stins, e imbatabila. Netflix il pastrez pentru seriale exclusive, unde costul abonamentului se justifica prin usurinta de utilizare pentru toata familia.
Merg direct pe 4k si Dolby Atmos acolo unde continutul permite. Diferenta de claritate si culori pe un Smart TV mare fata de ecranul smartphone-ului este uriasa. Sunetul conteaza enorm: cand ruleaza un documentar tehnic sau un film de actiune, claritatea pe un sistem audio dedicat izoleaza perfect zgomotul de fundal.
Acasa, pe Wi Fi ul de mare viteza prin fibra, timpul de incarcare este instantaneu, zero buffering. Pe teren, 5G ul de la Orange face diferenta: rezolutia ramane la Full HD sau 4k pe telefon fara nicio secunda de lag sau buffering, chiar si cand sunt in miscare prin oras sau in zone mai aglomerate.
Aplicatiile ruleaza fluid si trecerea de la Smart TV (unde navigarea cu telecomanda e simpla) la smartphone sau tableta se face la milimetru. Imi place ca interfata pastreaza istoricul exact, reluand redarea de unde am ramas cand schimb ecranul.
La orele de varf de seara, stabilitatea e sfanta. Pe Netflix folosesc profiluri diferite pentru a nu amesteca algoritmii de recomandare, iar partajarea ecranelor in familie ruleaza fara intreruperi sau lag, semn ca serverele lor duc consumul simultan.

danh
Începător

Youtube. Este o platforma care se misca lejer.

Muraraso
Începător

Plex self hosting video si audio