la 22-06-2026 09:34 AM
Salut tuturor!
Cea de-a treia provocare poarta numele “Antrenorul inteligent”. De ce? Pentru că este momentul să aplicăm tactica finală de viziune și strategie.
Iar întrebarea este: Ce „funcții inteligente” folosim în viața de zi cu zi?
Vreți să fiți antrenori pentru o zi? Răspundeți-ne mai jos cu focus pe:
Nu există răspunsuri corecte, nu există răspunsuri greșite — ideea este ca experianțele să fie ale voastre, iar recomandările să fie clare și ușor de aplicat.
Aceasta este provocarea nr. 6 (a treia întrebare din Categoria 2 – Repriza a doua).
📌 Puteți afla mai multe despre concurs în postarea inițială și în regulamentul campaniei. Baftă! 🍀
la 22-06-2026 01:56 PM
Antrenorul din teren: Strategia mea pentru o zi câștigată! 🧠📊
Ca antrenor al propriei mele rutine, am învățat că tactica bate haosul. Nu poți câștiga meciul cu o zi aglomerată dacă nu îți organizezi echipa de funcții inteligente. Iată cum arată strategia mea bazată pe automatizări și AI:
Casa mea funcționează complet automatizat pe baza prezenței mele (geofencing) și a factorilor externi:
Formația mea de joc pentru eficiență maximă:
Mi-ar plăcea o integrare și mai profundă a AI-ului generativ în zona de Smart Home. De exemplu, un sistem care să poată corela datele mele de productivitate și oboseală de peste zi cu reglajele de lumină și temperatură din casă, pregătind ambiental locuința pentru o recuperare optimă după o zi solicitantă.
la 22-06-2026 04:06 PM
Având un telefon mobil old school spre vintage, Samsung Galaxy A20e, încerc și ei să storc cât pot și mai ales cât mai poate duce el aplicațiile updatate. De puțin timp am început să folosesc Gemini dar cu răbdare și fără grabă pentru a vedea informații despre noi locații de vizitat, condiții meteo și de trafic, diferite opinii ale celor care au mai fost pe acolo. Mai folosesc câteodată Google Lens pentru scanarea diferitelor chestii. Ca să spun eu acum ce aș îmbunătăți la AI sau inteligența artificială mi-ar fi greu de spus. Ar trebui să mă pun mai întâi eu la punct cu noile tehnologii și să încerc să țin pasul cu ele, să fac upgrade către un telefon mai performant care poate prelucra cu rapiditate orice informație și comandă primită și care poate suporta noile aplicații integrand și inteligența artificială!
la 22-06-2026 04:29 PM
Salutare!
1.Ce tool-uri AI folosiți pe telefon (ex. traducere live, chatbots etc.) și în ce situații?
Sincer, nu prea folosesc așa ceva, pentru că în general nu îmi place și doresc să găsesc alte soluții decât folosirea AI.
2.Ce instrumente de organizare utilizați (ex. memento-uri, calendare inteligente, automatizări, setări care vă economisesc timp etc.)?
Folosesc Google Calendar, care mi se pare foarte util
3.Dacă aveți zile aglomerate, cum faceți să nu uitați ce aveți de făcut (ex. folosiți task-uri, note, scanare documente, „quick actions”)?
De regulă, îmi setez reminder sau chiar îmi notez în agenda clasică ceea ce am de făcut, mai ales la serviciu. Dacă sunt documente, îmi fac foldere pe desktop și îi dau denumirea dorită.
4.Folosiți echipamente Smart Home (ex. dispozitive/ funcții care reduc consumul sau vă fac casa mai eficientă)?
Da, am prize smart de tip Tapo și altele cu contorizare puse pe aparatele de aer condiționat, pentru a-mi indica nivelul consumului de energie electrică.
5.Cum arată echipa voastră ideală de gadget-uri? Dați-ne 2–3 exemple de gadget-uri/ servicii pe care le-ați pune împreună pentru „setup-ul vostru intelligent"
Aș vrea ca în perioada următoare să îmi achiziționez câțiva senzori de detecție mișcare, care împreună cu camerele de supraveghere smart tapo cu rotație și urmărirea țintei (pe care le am deja) să fac un sistem de supraveghere așa cum îmi doresc.
6.Ce ați îmbunătăți la voi înșivă cu ajutorul AI/ automatizărilor?
Dacă aș putea, aș face un sistem inteligent care să-mi deschidă/închidă apa automat de la panoul solar de pe casă, când nu sunt acasă, pentru a-l proteja de supraîncălzire. Mă interesez de ceva timp legat de acest subiect și sper să ajung în final la rezolvarea problemei cât mai curând.
Mulțumesc!
la 22-06-2026 05:31 PM
@Vio73: un sistem cu "electrovalvă" chiar și DIY ar trebui să acopere cele necesare. Doar dacă nu e despre ceva mai complex: https://www.atutech.ro/de-ce-este-esentiala-electrovalva-in-sistemele-de-apa/
la 22-06-2026 06:37 PM
Chiar mă gândeam că poate găsesc pe cineva să mă îndrume! Mulțumesc foarte mult!
la 22-06-2026 07:16 PM
Cu drag. Am observat că se găsesc diferite modele inclusiv la magazinele uzuale de bricolaj, deci nu e ceva special, ci doar ceva necesar. 👍
la 22-06-2026 06:45 PM
7 modalitai practice prin care sa ne exersam creierul.
1. Zambetul
2. Ramaneti activi intelectual
3. Relaxati-va constient
4. Cascati
5. Meditati
6. Gimnastica
7. Dialogul.
AI: necesita seturi maive de date(big data) si putere mare de calcul pentru a fi antrenat. Este rigid in afara parametrilor pentru care a fost programat.
Creierul: Invata din doar cateva exemple gratie neuroplasticitatii si se adapteaza constant la medii noi sau situatii neprevazute.
Deci: opinie nepopulara. AI-ul tinde sa reduca dimensiunea creierului nostru. De ce? Nu intru in amanunte.
Nu folosesc AI-ul, ma feresc cat pot de el. Prefer automatizarea. Cu alte cuvinte prefer sa fie utilizate reguli stricte nu decizii dinamice.
Gadget? Hmmm, multe. Nu ai cum sa le ocolesti. De la ventilatia din casa pana la telescopul din foisor. Nu cred ca este ceva ce nu am incercat dar prefer sa folosesc creierul. Bineinteles ca nu vreau sa ma izolez. Stabilesc micro-rutine si ma implic in activitati de grup. Si ce sa vezi, grupul foloseste AI-ul. Si inevitabil totul se in jurul lui.
Exemple la gramada de gadgeturi:airpods pro 3, apple ultra 3, tappo cam, DJ mini , kindle etc. Nu, nu fac economie. Am 2 invertoare si o baterie de 16 kw. Soare sa fie...
la 22-06-2026 09:43 PM
In viata de zi cu zi folosesc functii inteligente mai ales pentru organizare, eficienta si economie de timp. Nu le vad neaparat ca pe ceva spectaculos, ci ca pe niste ajutoare mici care reduc haosul din rutina zilnica.
Folosesc tool-uri AI in special pentru idei, reformulari, traduceri, rezumate si organizarea gandurilor. De exemplu, ma ajuta cand vreau sa formulez un mesaj mai clar, sa structurez o lista, sa compar variante sau sa inteleg mai rapid un subiect. Pe telefon, AI-ul este util si pentru traduceri rapide, cautari mai inteligente sau explicatii atunci cand am nevoie de un raspuns rapid, fara sa caut prin zece pagini diferite.
Pentru organizare folosesc in principal calendar, reminders, alarme si notite. Mi se pare foarte util sa nu ma bazez doar pe memorie, mai ales cand am multe lucruri de facut intr-o zi. Setez remindere pentru task-uri importante, programari, plati, cumparaturi sau lucruri marunte pe care altfel le-as uita. Calendarul ma ajuta sa vad mai clar ce urmeaza, iar notitele sunt bune pentru liste rapide, idei, planuri sau lucruri de verificat mai tarziu.
Cand am zile aglomerate, folosesc task-uri si liste simple ca sa nu uit ce am de facut. Nu trebuie sa fie un sistem complicat ca sa functioneze. Uneori o lista scurta, impartita pe prioritati, este mai eficienta decat o aplicatie foarte complexa. Folosesc si scanarea documentelor de pe telefon atunci cand trebuie sa salvez rapid un act, o chitanta sau o informatie importanta. Mi se pare mult mai practic decat sa pastrez totul doar pe hartie.
La partea de Smart Home, nu pot spune ca am o casa complet automatizata, dar mi se par foarte utile functiile care reduc consumul sau fac lucrurile mai comode: prize smart, becuri smart, control pentru aer conditionat, senzori sau dispozitive care pot fi programate. De exemplu, un aer conditionat folosit cu timer sau programare poate ajuta si la confort, si la consum. Pentru mine, partea smart are sens atunci cand chiar rezolva o problema, nu doar cand adauga inca o aplicatie pe telefon.
Daca ar fi sa aleg o echipa ideala de gadget-uri si servicii pentru un setup inteligent, as merge pe trei lucruri: un telefon bine organizat, cu backup si securitate activate, un asistent AI pentru idei si eficienta, plus cateva dispozitive smart home utile, cum ar fi o priza smart, un sistem de control pentru temperatura si eventual o camera sau senzor pentru siguranta. Nu as complica setup-ul inutil, ci as alege lucruri care chiar imi usureaza viata.
Ce am imbunatatit la mine cu ajutorul AI-ului si al automatizarilor este felul in care imi organizez mai bine informatia. In loc sa tin totul in cap, folosesc remindere, note si liste. In loc sa pierd timp blocata in formulari sau cautari, folosesc AI pentru un punct de plecare. Iar in loc sa fac totul manual, incerc sa automatizez lucrurile repetitive.
Pentru mine, functiile inteligente sunt cu adevarat utile atunci cand te ajuta sa economisesti timp, sa nu uiti lucruri importante si sa iei decizii mai bune. Nu trebuie sa ai cel mai complicat setup ca sa fie eficient. Important este ca tehnologia sa lucreze pentru tine, nu sa iti mai adauge inca un strat de stres.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor