26-06-2026 10:31 AM - editat 26-06-2026 10:35 AM
Meciul este strâns, așa că intrăm în prelungiri și scoatem la joc “schema câștigătoare”, acele alegeri care fac diferența pe termen lung:
De data aceasta vrem să vorbim despre aplicațiile fără de care nu vă imaginați telefonul.
Fie că sunt pentru organizare, navigație, comunicare, productivitate sau pur și simplu vă fac viața mai ușoară, vrem să aflăm care sunt alegerile voastre câștigătoare.
Ce aplicații chiar merită instalate pe un telefon nou?
Spuneți-ne în comentarii, care sunt aplicațiile pe care vă bazați zi de zi, cele fără de care telefonul parcă nu este complet.
Puteți avea în vedere:
Ne interesează experiențele voastre reale și recomandările testate în timp. Poate descoperim împreună aplicații care ne economisesc timp, ne simplifică activitățile de zi cu zi sau ne fac telefonul mai util.
Aceasta este întrebare bonus din Categoria 3 a concursului nostru, lansată între cele două reprize. Pentru a vă menține șansele de a câștiga un Samsung S26, este obligatoriu să răspundeți. 👀
Nu există răspunsuri corecte - vrem recomandări bazate pe experiențe reale, care să fie de ajutor întregii comunități. Suntem în prelungiri iar fiecare recomandare poate fi „golul decisiv”!
📌 Puteți afla mai multe despre concurs în postarea inițială și în regulamentul campaniei.
la 29-06-2026 11:17 PM
Lista de aplicații e lungă: Brave, Connectlife, e-bloc.ro, facebook, flashscore, george, gmail, google maps, ihidro, INCI Beauty, Kaufland, LG TinQ, My Orange, My Engie, Revolut, Running, Uber, Voxa, Whatsapp, yahoo mail, youtube, waze
Sunt aplicații care îmi ușurează viața, plătesc rapid utilitățile, altele mă țin conectat la ce mă interesează, fiind pasionat de sport e fix ce îmi trebuie neavând acum foarte mult timp să urmăresc ce mi-aș dori, aplicații care mă încurajează să fac mișcare, altele care îmi dau cărți pentru relaxare și dezvoltare
Greu de spus ce aș fi vrut să știu de ele la început important a fost să aducă ceva în plus pentru mine, să-mi ușureze viața
Recomand browserul Brave, face viața mai ușoară eliminând reclamele agresive, nu am o problemă să văd reclame dar când sunt agasante mai bine lipsă. Și să nu uit de Running, aplicația care îți urmărește progresul mișcării pe care o faci
30-06-2026 12:17 AM - editat 30-06-2026 12:59 AM
Dintre aplicatiile "must have" pe care le am, cred ca cea mai folositoare e Bitwarden. Am avut o perioada in care foloseam aceeasi parola peste tot ca sa-mi fie mai usor, dar cand mi-a fost spart un cont, lucrul asta a facut sa-mi fie sparte toate si am avut batai mari de cap. Cu Bitwarden am parole foarte complexe, random si unice pe fiecare platforma fara sa fie nevoie sa le memorez. Un lucru pe care as fi vrut sa-l stiu de la inceput e ca are "passkey", adica unele platforme te lasa sa dai login cu un singur click in Bitwarden. Fara e-mail, fara parola. Surprinzator si foarte convenient. Fiind gratis, open-source si self-hostable pe propriul server, cred ca e cea mai sigura optiune pentru cei ce vor securitate maxima.
KDE Connect e o aplicatie pe care putini o cunosc dar ma ajuta foarte mult sa-mi imbunatatesc workflow-ul. E pentru a-ti conecta telefonul cu sistemul tau Linux. Vad notificarile telefonului pe desktop, pot folosi telefonul ca touchpad, pot sa impartasesc continutul de pe clipboard intre dispozitive, pot raspunde la mesaje direct de pe tastatura PC-ului, etc, etc. Odata ce te obisnuiesti cu ea nu mai intelegi cum te descurcai fara. Iti face viata mai usoara cand lucrezi la ceva de pe doua dispozitive.
LocalSend e o alta aplicatie mai putin cunoscuta pe care o recomand oricui transfera fisiere intre dispozitive. Functioneaza local pe retea, fara cloud, fara cont, fara limita de marime, fara reclame. Trimiti fisiere intre telefon, laptop sau orice alt dispozitiv foarte rapid. Mi-a usurat foarte mult bataia de cap cu cabluri USB, cloud, sau alte chestii.
Iar pentru cei care stiu cat de frustrant e sa auzi o melodie foarte frumoasa, dar sa nu-i afli niciodata numele, recomand Shazam. Poti s-o lasi sa asculte orice piesa din exterior, iar in cateva secunde o identifica in 99% din cazuri. Cu aplicatia asta am gasit multe piese pe care le ascult si de care ma bucur chiar si in ziua de azi. 5/5 stele.
la 30-06-2026 12:32 AM
De fiecare dată când îmi iau un telefon nou, instalez aproape automat câteva aplicații fără de care simt că nu este complet. În primul rând, WhatsApp și Google Maps, pentru comunicare și navigație. Apoi urmează Google Keep, pe care îl folosesc pentru liste de cumpărături, idei și notițe rapide, iar sincronizarea între dispozitive este un mare avantaj. Pentru gestionarea parolelor folosesc un manager dedicat, deoarece este mult mai sigur decât memorarea sau reutilizarea acestora. În fiecare zi mă bazez și pe Google Calendar, care mă ajută să nu uit întâlniri, plăți sau alte activități importante.
O aplicație pe care o recomand și care nu este întotdeauna în topul celor mai populare este Microsoft Lens. Transformă rapid documentele sau notițele scrise de mână în scanări clare și le poate converti în PDF, ceea ce este foarte util pentru muncă sau studii. Un lucru pe care aș fi vrut să-l aflu mai devreme este că multe aplicații au funcții excelente ascunse în setări. De exemplu, în Google Maps poți descărca hărți offline înainte de o călătorie, iar în Google Keep poți crea note cu mementouri bazate pe locație. Astfel de funcții economisesc timp și fac aplicațiile și mai utile în viața de zi cu zi.
la 30-06-2026 11:36 AM
30-06-2026 12:31 PM - editat 30-06-2026 10:01 PM
De fiecare dată când îmi schimb telefonul, există câteva aplicații pe care le instalez aproape instinctiv. Prima aplicație pe care mă bazez este Google Calendar. Agenda mea este plină de termene pentru dosare, întâlniri și alte activități care trebuie respectate. Îmi programez notificări din timp și astfel reușesc să îmi organizez eficient fiecare zi. Pe partea de comunicare, WhatsApp este indispensabil. Majoritatea clienților îmi trimit documente, stabilim întâlniri sau discutăm aspecte legate de dosare, iar faptul că pot trimite rapid documente, fotografii sau locația îmi ușurează foarte mult munca.
Îmi place foarte mult să călătoresc, iar acest lucru se vede și în aplicațiile pe care le folosesc. Wizz Air este printre primele pe care le instalez, pentru că îmi permite să urmăresc rezervările și check-in-ul direct din telefon. Airbnb m-a ajutat să găsesc cazări deosebite la prețuri bune, iar GetYourGuide este una dintre aplicațiile pe care le recomand cu drag. Datorită ei am descoperit tururi ghidate, obiective turistice și experiențe locale pe care probabil le-aș fi ratat dacă m-aș fi bazat doar pe site-uri de internet. Cred că este una dintre aplicațiile care merită mai multă atenție din partea celor pasionați de călătorii.
În viața de zi cu zi folosesc foarte des și 24Pay, pentru plata transportului public sau a parcării, fără să mai caut automate sau numerar. Bolt îmi este utilă atunci când mă deplasez într-un oraș necunoscut sau mă grăbesc, iar Shazam rămâne aplicația la care apelez ori de câte ori aud o melodie care îmi place și vreau să o găsesc imediat. Mi s-a întâmplat de multe ori să descopăr piese noi în cafenele sau în timpul călătoriilor datorită acestei aplicații.
O aplicație pe care am început să o folosesc extrem de des este Money in Motion, care mă ajută să îmi urmăresc mai bine cheltuielile și să fiu mai atentă la modul în care îmi gestionez bugetul, este foarte bine organizată, iar pe lângă toate astea este gratuită, niciodată nu e prea târziu să ne educăm financiar.
O aplicație mai puțin cunoscută, dar pe care o recomand cu încredere, este INCI Beauty. Am descoperit-o din dorința de a fi mai atentă la produsele pe care le folosesc pentru îngrijirea pielii. Îmi place că este foarte simplu de utilizat: scanez codul de bare al unui produs, iar aplicația îmi afișează ingredientele, explică rolul fiecăruia și semnalează dacă unele dintre ele pot fi controversate sau mai puțin recomandate. Nu iau deciziile exclusiv pe baza aplicației, însă o folosesc ca punct de plecare pentru a mă informa mai bine înainte de o achiziție. De când o am instalată, am devenit mult mai atentă la compoziția produselor cosmetice și am descoperit alternative cu ingrediente mai prietenoase pentru pielea mea.
Cele mai bune aplicații sunt cele care îți rezolvă problemele .😆
la 30-06-2026 10:27 PM
Pe lista mea de aplicatii "must-have" in noul telefon se numara aplicatiile bancare, aplicatia de editat poze pe care o folosesc si jocurile preferate. Aaa da si aplicatia de deschis fisiere pdf daca nu exista deja aceasta optiune. In ultima vreme adaug pe lista prioritara si aplicatiile companiilor aeriene pe care le folosesc des pentru a primi notificari despre intarzieri, zboruri si bilete.
Astfel rezolv principalele probleme din viata mea, respectiv platile, cumparaturi etc. Editat si postat si relaxarea cu jocurile, iar aplicatiile companiilor aeriene m-au salvat de 2 ori sa nu ratez zborul cand ma bucuram prin ceva oras pana sa vad pop-up-ul ca ar fi bine sa fiu in aeroport sau pe drum spre aeroport.
Singurele lucruri care m-ar fi ajutat ar fi fost partea de preseturi pentru editat foto sa nu stau de fiecare data sa editez pozele, acum am acele optiuni si rezolv totul mult mai rapid si eficient si am scapat de bataile de cap. Nu cred ca am vreo aplicatie nepopulara in telefon deci nu as putea sugera vreo aplicatie mai putin populara, dar utila. Poate aplicatia pentru Aurora Boreala pentru situatia in care mai apare in mod neasteptat. Aplicatia se numeste Aurora si are logo cu mov.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor