la 28-08-2026 11:35 AM
Salutare, comunitate!
De citit am tot citit săptămâna trecută și am aflat aici că avem preferințe asemănătoare. E clar că cei ce seamănă, se adună!
Dar între două capitole, știm cu toții ce urmează... scroll, scroll, scroll. 😅 Așa că trecem de la lectură la social media și vrem să știm pe ce platformă navigați cel mai des: Facebook, Instagram sau TikTok?
Care este favorita voastră și de ce? Ce vă ține acolo mai mult decât poate ați planificat? Sunteți mai degrabă spectatori sau creatori de conținut? Postați, comentați, urmăriți grupuri, căutați inspirație sau intrați doar pentru câteva minute care se transformă, din când în când, în mult mai mult?
Spuneți-ne în comentarii în ce echipă sunteți:
#TeamFacebook, #TeamInstagram sau #TeamTikTok
Sau poate preferata voastră este cu totul alta și nu am inclus-o în această confruntare. 👀
Vrem să vedem răspunsurile voastre!
la 28-08-2026 12:06 PM
Sal all 😍, ce greu este de ales! 😄 Parcă am simțit că asta urmează 🤗😮💨
O să le pun în ordinea în care le folosesc:
1. Facebook
2. Instagram
3. TikTok
O să încep cu Facebook. Din fericire, fac parte din generația „cu cheia la gât” și mă bucur că am prins evoluția internetului și a rețelelor de socializare.
Înainte de Facebook, am avut plăcerea să trăiesc emoțiile primelor cuvinte și conversații transmise pe internet, prin aplicațiile de la începuturile socializării online. Am început cu mIRC, Yahoo Messenger, MSN Messenger, BorgChat, iar apoi am ajuns la prima platformă care semăna destul de mult cu ceea ce avem astăzi pe Facebook: Hi5.
Era o modalitate frumoasă de a-ți petrece timpul pe internet, de a-ți împărtăși gândurile, poveștile și, mai ales, fotografiile cu prieteni virtuali și nu numai. Era ceva nou și interesant să poți cunoaște oameni și să păstrezi legătura cu ei, chiar dacă se aflau la kilometri distanță.
În ziua de azi, Facebook este, dintre cele trei, platforma căreia îi dedic cel mai mult timp, chiar dacă tinerii din ziua de azi spun că Facebook este „pentru bătrâni”. 😄 Pentru mine, Facebook nu este doar o platformă de socializare, ci și o sursă de diferite informații oficiale sau neoficiale, divertisment, discuții și, bineînțeles, o modalitate de a rămâne conectat cu oamenii și lucrurile care mă interesează.
Instagram îl folosesc ocazional, iar TikTok cel mai puțin dintre cele trei.
Așa că, dacă trebuie să aleg o echipă, eu merg pe #Team Facebook! 😄
la 28-08-2026 12:39 PM
De această dată, uite că mai sunt și ...excepții: nu sunt ”undercover”, nu am nici secrete, însă pur și simplu nu am timp. Din acest motiv uneori ”spectator” la discuțiile altora, susținător... deloc, prefer socializarea ”față către față”, iar pe astfel de platforme las libertate deplină celor cu timp dedicat la așa ceva. Eu, mai bătrân de fel, rămân de modă veche, adică ”neafiliat”. 🙂
la 28-08-2026 12:42 PM
Eu sunt #TeamComunitateaOrange 🤗
la 28-08-2026 01:21 PM
Salutare!
Eu nu mă dau în vânt după nicio rețea de socializare prea tare.
Folosesc ocazional Facebook și Tik tok, atât cât să nu zic că le folosesc.
Sigur, mai mult Facebook, pe cel de-al doilea doar de urmărit anumite postări.
De ce este prima favorită, pentru că mi se pare ceva mai de luat în calcul, Tik tok fiind mai mult de bășcălie, în concepția mea.
În concluzie, mă pot încadra liniștit la #Team Facebook!
Mulțumesc!
la 28-08-2026 01:42 PM
Îmi aduc și eu aminte cu drag de Yahoo Messenger, pe undeva mai am păstrate arhive de mesaje și-mi propun să le recitesc în viitor, după ani și ani, cândva. 😅
Eu n-am decât Facebook, pe care îl folosesc tot mai rar. Și, cum algoritmul m-a prins într-o buclă, în feed îmi apar aproape numai căței și rețete pe care le salvez ca să le încerc într-o bună zi. Cred că ajung mai des pe LinkedIn și, desigur, în Comunitatea Orange. Până la urmă, comunitățile online au fost printre primele rețele sociale. Diferența este că aici știi din start de ce participi, în timp ce pe celelalte platforme descoperi pe parcurs, dar ajungi de multe ori, tot la aceleași subiecte și pasiuni. 😁
la 28-08-2026 05:14 PM
Din start, va spun ca nu folosesc Tik Tok. Imi sunt de ajuns FB si Insta.
Prin FB mai tin legatura cu cei cunoscuti, vad ce mai fac, ca mai sunt vii, fara sa-i intreb personal. Pe Insta am intrat mai tarziu, la indemnul unor prieteni, pt ca le placeau pozele facute de mine si au spus ca ala e locul potrivit pt ele.
FB e populat mai ales de cei trecuti de 40 de ani si, paradoxal, replicile, comentariile sunt mult mai pline de ura si de greseli gramaticale decat pe Insta, unde sunt mai mult tineri. Ma asteptam ca cei din generatia mea sa fie mai intelepti, mai cu bun-simt...ei bine, nu e asa, din pacate!
Fireste ca am trecut, in 25 de ani de internet, prin Chat/mIRC, YM, MSN Mess, hi5, diverse forumuri... hehehe, ce amintiri!!! 🙂
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor