la 15-10-2025 10:41 PM
Azi am avut prima experiență cu contul proaspăt creat pe Orange Romania. Ne având un număr Orange, am sunat la 0374300300. N-am reușit să am o interacțiune cu un operator.
M-am înscris pe forum spre a lua pulsul problemelor exprimate de clienti.
Constat ca-s la fel de indolenți la capitolul securitate cibernetică odată ce se scurg 6Gb de date ale clienților.
Daca sunt raportate flood-ari; încasări pentru servicii pe care clienții nu le recunosc; daca n-ai cu cine vorbi decât mergând într-un magazin, de ce le sunteți clienți?!
la 15-10-2025 11:59 PM
Salutare,
In primul rand as vrea sa te rog sa mă ajuți cu sursa pentru atacul din septembrie/octombrie cu scurgere de date din partea Orange. Nu am găsit nimic nici pe site-urile de știri și nici pe Google. Incidentul de la începutul anului este cunoscut, dar a mai fost vreunul?
Legat de flood-uri... Orice script-kiddie poate face așa ceva, însă sunt și foarte multe dispozitive IoT cu securitate precară ce sunt parte din rețele compromise. Este aproape imposibil pentru un operator să blocheze aceste breșe care nici nu țin de ei. Sigur, apar alarme și se iau acțiuni atunci când vorbim de volume mari de date. Restul este zgomot de fundal. Pe serverele mele am zilnic mii de încercări de brute force și flood. Prefer tar pitting in loc de blocare. Preferința personală, deși operatorii de rețea s-ar putea supăra pe mine... 😅
Factura încărcată nu am avut niciodată pe niciun număr - și sunt client din 1998. Când am avut probleme, am primit răspuns. Orange a fost singurul cu care nu am avut probleme mari. Cu Digi sunt in litigiu că m-au încărcat și nu au vrut sa justifice de ce. Cu Telekom era să ajung in instanță că mi-au emis facturi dar au refuzat să îmi dea SIM-ul cu care sa și folosesc abonamentul. Vodafone m-a lăsat fără internet și televiziune aproape jumătate de an (și nu aveam alternative tehnice). Mai zic?
Nu există un operator perfect, dar la Orange tot timpul am reușit să fiu ascultat și să fiu ajutat. Uneori cu frustrare acumulată, dar... Am lucrat mult și pe partea de servicii clienți și încerc să înțeleg perspectiva fiecăruia. 🙂
la 16-10-2025 07:14 AM
În general (ca o completare), Orange tocmai de aceea nu configurează ”implicit” nici un router în bridge și nu deblochează porturi decât la solicitare expresă. Odată cu deblocarea porturilor accesul ”jucăriilor” de programe care să îți <viziteze> LAN-ul este asigurată. Mai departe rămâne ca fiecare decident / administrator al LAN-ului din locuința sa să își protejeze rețeaua. Altfel, fie nu se leagă la cap (ca să nu-l doară), fie contractează/achiziționează suport de specialitate (similar firmelor care monitorizează și protejează mai strict fluxul de intrări/ieșiri date via IP).
la 16-10-2025 05:20 AM
Salutare!
Din păcate, la partea de comunicare , mai este de lucrat. Le poți scrie din Chat Djingo , între 8-20 ( în cursul săptămânii), dar nu știu când vor răspunde.
La telefon este mai complicat, dar nu imposibil.
Succes!
la 16-10-2025 10:57 AM
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am ajuns sa fiu interesat de oferta Orange dupa ani de lupte cu cei de la Gigi. Ultima luna a fost un calvar: lag, viteze mici de acces la internet... Nu-s un consumator mare de net sau TV, dar cand platesc servicii imi doresc ca operatorul sa depuna eforturi de a rezolva deficientele sesizate. Azi Orange urma sa-mi instaleze serviciile fixe dar cum cu Gigi (clauze contractuale) mai am pana in februarie de suferit... Altfel am fost client la toti operatorii. Fiecare isi are hiba lui. Perfect nu exista!
Referitor la Orange, le-am fost client pana in 2004 (din inceputurile Dialog) si le-am platit peste patru ani de abonament si rooming fara a putea beneficia de vre-un serviciu.
Am sa-mi cer scuze cand am declarat despre atacul Hellcat asupra Orange ca fiind in ultima luna. Acum am observat data articolului www.cybersecurity-insiders.com ca datand martie anul curent. Si totusi... 6Gb de date ale clientilor ce pot contine inclusiv date bancare nu-i de gluma. Cu cei de la Gigi am avut lupte referitor la securitatea retelei si m-am resemnat.c-au declarat ca n-o fac.
Referitor la sigurantarea retelei din casa, sunt complect de acord. Iar echipamentele Orange .permit prin firmware-ul instalat s-o faca fiecare dintre noi. V-o spune cineva care-i utilizator de LFS (bazat pe Slak) de peste 20 de ani si-a trait 10 ani in Nigeria (ceea ce m-a determinat sa trec la Linux).
Cand am intrat in magazinul Orange, primul lucru a fost sa cer legarea la reteau Wifi spre a face un test pe netograf.ro de parametri. Declar ca am fost surprins de calitatea retelei! Apoi,analizand grila de programe TV m-am decis sa inchei contractul.
Ieri dimineata i-am contactat le cei de la Gigi pentru reziliere; au aruncat cu clauzele contractuale (doi ani expira la mijlocul lui februarie) si am incercat sa discut la Orange. Telefonul afisat n-a functionat, Cgat Djingo idem. Noroc ca primisem numarul operatorului ce urma sa-mi instaleze serviciilesi-am anulat pe moment (pana in februatie) activarea serviciilor fixe.
Cum am declarat, fiecare are hibele lui... Important este sa stim pentru ce semnam, iar operatorul sa incerce sa-si imbunatateasca serviciile.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor