anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Portabilitate 2019 in cifre

Jay
Campion certificat

Stiati ca de la aparitia serviciului de portabilitate, in 2008, s-au portat peste 6,3 milioane de numere, iar in 2019 s-au portat aproximativ 895.000 de numere de telefon mobil în alta retea si, se impart in procente destul de apropiate intre abonamente si prepay?! Pana sa citesc despre asta, eu am crezut ca portarea abonamentelor este majoritara si ca la prepay, procentul este neglijabil.

Evident, eu, ca si client, cred ca a fost un lucru foarte bun portabilitatea, voi nu?

"Aproximativ 895.000 de utilizatori şi-au portat numerele de telefon mobil în altă reţea în 2019, cei mai mulţi optând pentru RCS&RDS şi Orange"

https://www.zf.ro/business-hi-tech/aproximativ-895-000-de-utilizatori-si-au-portat-numerele-de-telefon-mobil-in-alta-retea-in-2019-cei-mai-multi-optand-pentru-rcs-rds-si-orange-18718195

11 Răspunsuri 11

Ascary
Campion certificat
Nu, nu stiam dar multumim de info, Jay !

Razvan
#StarMember
Da, a fost prima revoluție în industria telecom. Posibilitatea ca să îți păstrezi numărul de telefon a generat o mobilitate mare a abonaților între rețele și a generat oferte bune, majoritar, doar la portare.

Miha_Z
#StarMember
WAW au fost cateva portari...

Anonim
Neaplicabil
Cea mai tare chestie în legătură cu portarea mi se pare păstrarea numărului de telefon. :) Înainte de apariția portării trebuia să-ți schimbi numărul de telefon dacă schimbai rețeaua.

Neaplicabil
Da, e o treaba foarte buna. 🙂 Sunt curios cati dintre acei clienti sunt oameni care au plecat de la Orange in urma modificarii unilaterale a abonamentului. 😄

Ascary
Campion certificat
Nu foarte multi cred fiindca mai sunt si alte criterii care determina portarea: acoperirea, atragerea clientilor prin diferite promotii, preturi etc.

Neaplicabil
Absolut! Dar eram curios, ca idee, cati au plecat din cauza acelei modificari. Pentru ca intotdeauna o sa pui (sau asa ar trebui, zic eu) in balanta toate aspectele, inainte sa decizi daca mai merita sa ramai in reteaua respectiva sau nu. Dar chiar si asa, eram curios, cu toate chestiile puse cap la cap, cati au decis sa plece.

Vio73
#StarMember
Mulți aleg Digi pentru cele mai mici prețuri și Orange pentru calitate. Și din acest raport se vede clar că așa stă treaba!

Anonim
Neaplicabil
Așa este, @Vio73! Digi are prețuri mici, calitatea nu se compară cu Orange dar să știi că și Digi a mai umblat la calitate în sensul că au îmbunătățit acoperirea 4G (viteza netului este încă mică în comparație cu Orange). Totuși, Digi stă mai bine decât Telekom în momentul ăsta, cred! 🙂

roebrt
Junior
Eu m-am portat recent de la Digi. Ca utilizator activ de resurse, experiența nu are comparație. Sa folosești un telefon premium pe Digi consider ca scazi din valoarea dispozitivului chiar și aproape de 50%. Partea mai frumoasa e ca numărul s-a întors ‘acasa’.

Vio73
#StarMember
Ai mare dreptate! Bine ai revenit!