anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Numar telefon folosit pentru Telegram

Buna ziua,

Astazi o serie de prieteni mi-au scris ca am apărut pe Telegram insa eu nu am avut niciodată cont creat pe Telegram, nu am instalat aplicatia si nu am primit vreun sms/notificare pt a verifica nr de telefon.

Cum este posibil ca cineva sa foloseasca nr meu de telefon pt a crea cont pe Telegram?

1 Soluţie acceptată‚

OrangeCustomer1
Explorator

Bună seara, 

Puteți verifica chiar dvs dacă numărul este conectat la un cont Telegram foarte simplu. Rugați pe cineva (dacă nu aveți un alt telefon în casa) sa instaleze aplicația, sa își facă cont și sa verifice dacă va găsește ca și contact. Dacă da, puteți intra pe my.telegram.org, completați numărul de telefon în format internațional (+40) și va ștergeți contul. Din acel moment nu mai are nimeni acces la cont.

Este important sa va menționez ca e posibil sa nu va lase sa ștergeți contul de pe un număr conectat recent pentru ca Telegram au implementat niște masuri de securitate mai noi și s-ar putea sa așteptati 12-24 ore de exemplu de la ultima conectare pe un nou aparat pana sa va lase sa ștergeți contul. Nu e nimic neobișnuit, numerele de telefon sunt folosite și refolosite la nesfârșit, pentru ca asta e ciclul lor în rețea. 

Vizualizare soluţie în postul original

25 Răspunsuri 25

cristian38
Începător

Buna! Am si eu aceeași problema. Cineva și-a făcut pe 14 Nov cont de telegram cu nr meu, azi mi-a zis cineva de existența lui. A rezolvat cineva pana acum această situație? Am încercat la support telegrame, dar 0 răspuns, iar pe my.telegram.org codul necesar este trimis pe contul de telegram, nu pe SMS. Ce pași pot urma sa blochez contul?

Ma confrunt cu aceasi situatie, cum ati rezolvat problema?

Buna. Am facut reclamatii scrise peste tot (orange, telegram, dnsc -nu stiu daca e de competenta lor). Am bombardat telegram cu mesaje pe toate caile (email, suport clienti). Ce am rezolvat? Telegram mi a inchis contul (am incercat apoi sa imi fac cont, am primit sms cu codul de conectare, dar nu am putut sa finalizez procesul de creare cont pt ca cine l-a facut prima data a pus si parola). Acum nu am cont, iar nr meu de telefon este bannat. 

Mă confrunt cu aceeași problemă. Numărul meu de telefon este asociat unui cont Telegram creat astăzi, dar nu reușesc să primesc SMS sau apel cu codul de verificare. De asemenea, nu am primit nici codul de creare a contului. Am contactat suportul Telegram și am sunat la Orange, însă am înțeles că problema nu ține de ei.

Cei de la Orange spun ca problema nu e la ei pentru ca in retea la ei nu se sesizeaza ca ar fi vreun sms. Parerea mea e ca vulnerabilitatea e la numerele de telefon ale Orange. De ce cred asta? Pentru ca, din cate persoane am identificat eu ca au problema asta, toti, fara exceptie au nr. Orange. Ce a fost suspect tare, a fost ca un prieten a primit sms cu codul de la telegram (fara ca el sa il fi solicitat) pe un nr de telefon care incepe cu 0744, ca si cum ar fi orange, doar ca e portat la alt furnizor de telefonie mobila (noi, ceilalti, nu am primit sms-ul cu codul).
 Las asta aici ca poate intereseaza pe cei de la orange. 

gbuzduga
Începător

Am un abonament cu două numere la Orange, unul dintre ele este utilizat de fiica mea care are acces foarte limitat și controlat în online. Numărul utilizat de fiica mea a fost înregistrat în mod ilegal în Telegram. Răspunsul oficial primit de la Serviciul clienți Orange a fost să raportăm la Telegram și la Poliție. Am raportat la Telegram însă nu știu în ce măsură se vor ocupa având în vedere că este o aplicație în afara controlului UE, iar la Poliție nu mă încumet pentru că până acum ar fi trebuit să acționeze cumva. Mie mi se pare că este o breșă Orange și că numerele sunt furate din baza de date a operatorului. Operatorul este obligat să rezolve atâta timp cît sunt furate numere de telefon utilizate de persoane în vârstă care nu folosesc telefoane smart și de copii care au control parental pe telefoane.

Salutare!

Ce te retine sa-l reclami la Politie? Daca te iau la rost de ce asa tarziu, le zici ca ai intrebat prima data la Orange si Telegram cum a fost creat contul. 

OrangeCustomer1
Explorator

Bună ziua, 

Astăzi am avut un soc sa aflu ca și eu ma aflu în aceasta situație. Nu înțeleg cum poate cineva sa aibă acces la număr decât printr-o bresa de securitate foarte grava. Nu îmi pot șterge contul pentru ca nu primesc nici apelul de verificare și nici mesaj. E incredibil asa ceva. Și cum se întâmplă toate doar clienților orange. 

La mine problema s a rezolvat peste noapte. Am dat mai multe mesaje catre telegram support si s-a rezolvat.

Adica ce inseamna ca s-a rezolvat? Ca ti a fost sters contul? Ca primesti sms, dar nu ai parola ca sa iti faci cont? Ca poti sa iti folosesti numarul propriu sa iti creezi cont?

OrangeCustomer1
Explorator

Bună dimineața dragilor,

Am luat decizia de a rezolva problema "de la rădăcină" pentru totdeauna. Având în vedere gravitatea breselor de securitate care tot apar la Orange, am decis, după mulți ani, să reziliez toate contractele și să mă mut la altii mai "săraci" care nu au astfel de situații. Mutarea îmi va aduce și o economie de peste 72 % pe an. Pana aici a fost pentru mine cu Orange, mi s-a luat.