la 15-01-2020 03:58 PM
QR code este un cod care poate fi scanat de smartphone-uri și deschide în browser un site. Este o modalitate foarte ușoară și rapidă de a accesa anumite URL-uri de pe mobil prin scanarea codului cu ajutorul camerei foto.
Telefoanele cu iOS au scanare QR code încorporată, deci tot ce trebuie să faci este să deschizi camera telefonului și să o îndrepți către codul QR. În partea de sus a ecranului o să apară o notificare de tip pop up, iar pentru accesarea URL-ului tot ce trebuie să faci este să dai click pe acea notificare.
În cazul telefoanelor cu Android nu toate au încorporată funcția de scanare QR code, iar în acest caz poți folosi Google Assistant sau o aplicație dedicată precum QR Code Reader.
Eu de cele mai multe ori am folosit scanarea de QR code în metrou, când am văzut afișe cu astfel de coduri la produse sau servicii care mă interesau. Este mult mai simplu să faci un scan, decât să tastezi URL-ul în browser-ul telefonului.
Voi obișnuiți să scanați QR coduri? În ce situații?
LE - Vă recomandăm un articol detaliat de pe site-ul nostru aici https://www.orange.ro/help/articole/codul-qr-ce-este-cum-se-scaneaza-si-cum-se-genereaza
la 15-01-2020 04:30 PM
la 15-01-2020 04:44 PM
la 15-01-2020 05:53 PM
la 15-01-2020 06:23 PM
la 15-01-2020 07:29 PM
Codul QR este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale (cod matrice). Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. QR este o prescurtare din engleză de la quick response („răspuns rapid”).
Creatorii codului au vrut să producă un decodor rapid. Codul QR este marcă înregistrată (trademark) a companiei Denso Wave, Inc. Deși aceste coduri nu sunt încă utilizate în multe părți ale lumii, ele sunt foarte frecvente în Japonia, unde acestea sunt cea mai populară formă de bare bidimensionale. Între timp s-au răspândit și în SUA, Canada, Germania și alte țări.
Sunt utilizate cu regularitate pe telefoanele mobile de tip smartphone, deoarece codurile QR pot reprezenta (în mod codificat) adrese de situri Internet (de tip URL); pentru acces rapid la un sit dorit utilizatorul trebuie doar să îi scaneze codul QR cu ajutorul camerei foto din telefonul său mobil. Un software cititor interpretează imaginea și descifrează codul, iar browserul telefonului îl direcționează pe utilizator către URL-ul în cauză. Simplitatea acestor legături de la lumea fizică spre lumea electronică, cunoscute sub numele de „hyperlinkuri fizice” (în engleză hardlink), explică popularitatea lor. Codul QR permite companiilor să câștige noi clienți. El devine foarte util atunci când adresele URL sunt lungi și tastarea acestora într-un browser pe telefonul mobil ar fi nepractică.
Un cod QR poate stoca un maxim de 7.089 caractere numerice și 4.296 de caractere alfanumerice. Există două tipuri principale de coduri QR: „Micro QR” și „Design QR”.
Sursa - Wikipedia.com
Site-ul oficial al creatorului codului http://www.denso-wave.com/qrcode/index-e.html
la 15-01-2020 07:53 PM
la 15-01-2020 08:16 PM
Excelentă ideea cu parolă wifi sub formă de cod QR! Mulțumim pentru pont, @rafa.bloger! 😉
Pentru cei care vor să genereze gratuit un cod QR vă las un link:
https://ro.qr-code-generator.com/
la 15-01-2020 08:33 PM
la 15-01-2020 09:30 PM
la 15-01-2020 11:22 PM
la 16-01-2020 07:11 AM
la 20-01-2020 03:23 PM
la 20-01-2020 03:49 PM
la 20-01-2020 06:27 PM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996