anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Caracteristici pentru schimbare parola

Blue7
Junior
Cum pot afla altfel decat pe bajbaite si prin piedut timpu aiurea cat de lunga pot crea noua mea parola ce simboluri sunt acceptate si din ce cauza trebuie clientii sa dea in bobi fara a afla de la bun inceput caracteristicile unei parole acceptate: numar caractere, ce simboluri, litere, numere sunt acceptate. Schimbarea parolei fara sa contactam 100 de comunitati si comitii. Multumim
1 Soluţie acceptată‚

Salut, Blue7! Conditiile pentru setarea unei parole, sunt cele prezentate pe site. Parola trebuie sa contina: -intre 8 si 24 de caractere -minim o majuscula -minim o litera mica -minim o cifra -minim un caracter special.

Vizualizare soluţie în postul original

16 Răspunsuri 16

mihai_13
Maestru
de obicei pentru securitatea unui cont parola trebue sa cuprinda ; - litere - cifre - o litera mare - un caracter ceva de genul "Mihai@131168" (parola este doar un exemplu -nu o folosec eu)

FLo1
#StarMember
@Blue7: Bun venit în Comunitate. Sunt acceptate oricare simboluri alfanumerice sau caractere speciale.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Mda. De acord. Se poate face un simplu tooltip, si la registration, si la password reset, astfel incat userul sa stie ce asteptari are sistemul din punct de vedere al parolei: lungime, caracteristici, caractere acceptate/neacceptate etc N-ar trebui sa fie greu de implementat. Pe fundal sunt sigur ca se fac niste verificari. Doar ca nu le stie nimeni. :)) Deci, practic, e doar o problema de comunicare a cerintelor catre client.
Client Orange

Blue7
Junior
Eu am inteles ca sunt acceptate simboluri da ele pot fi 33 cu totu sau doar semne de punctuatie care sunt mai putine. Cat despre cat de lunga poate fi parola e o nebuloasa totala. De exemplu scris negru pe alb pot contine 95 de caractere din care putem alege insemnand simboluri litere mari litere mici si cifre 0-9 si cat de lunga poate fi (8 caractere, 10, 20, 64 etc). E cam ciudat ca pe o platforma unde totusi se folosesc carduri sunt date personale, adrese, securitatea parolei e un fel de a cinci-a roata la caruta. Am incercat sa schimb parola cu simboluri litere mari si mici si n-a vrut probabil in cauza lungimii. Da oare de unde sa stim cat de lunga poate fi acceptata?

RafaHelper
#StarMember
Salut @Blue7, Indiferent ca vrei sa iti creezi un cont nou sau vrei sa iti resetezi parola contului vechi, campul parola trebuie sa conțină datele din imaginea de mai jos.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Aparent exista deja informatia asta. Se pare ca mi-a scapat. Mersi frumos! 🙂
Client Orange

Blue7
Junior
Nu e valida informatia prezetata in poza. Am incercat deja sa schimb parola de 2 ori, s-au inverzit toate campurile indicand oarecum ca ar fi ok da cand am dat ok a aparut eroare si mi a dat un hash niste litere de-a valma si nici pic de informatie gen caracter neacceptat ori prea multe caractere sau vreun alt indiciu. Cred ca daca pun !=1234abcdABCD o ia da nu prea sunt curios sa vad ce urmeaza. O sa mai incerc o data da nu am mari sperante. Multumesc oricum pentru incercare. O sa revin in caz de success altfel asta e sper ca parola deja pusa sa fie strong.

Blue7
Junior
Am reusit dupa vreo 10-15 incercari am scazut progresiv de la 63 de caractere la 55 pana la parca la 50 sau 49 si in sfarsit a aparut un indiciu cu rosu ca parola poate sa fie maxim din 24 de caractere restu e clar trebuie minim un simbol un numar litere mari si mici dupa cum alege fiecare. Deci am clarificat misterul. Oricum 24 de caractere e cam firava da asta e alta discutie. Normal era sa stim de la inceput.

Salut, Blue7! Conditiile pentru setarea unei parole, sunt cele prezentate pe site. Parola trebuie sa contina: -intre 8 si 24 de caractere -minim o majuscula -minim o litera mica -minim o cifra -minim un caracter special.

Blue7
Junior
Sunt prezentate pe site doar aspectele legate de dimensiunea minima a parolei (8 caractere) nu si cea maxima care intradevar este semnalata pe site dar doar in anumite conditii pe care deja le-am expus intr-un raspuns anterior. La schimbarea parolei desi reprezentarea vizuala da de inteles ca stringul nou ales este valid prin schimbarea culorii in verde cu toate astea platforma Orange indica erori in momentul salvarii parolei. Cat despre raspunsul corect el deja a fost enuntat inca de acum 11 zile de catre sumbsemnatul. Acela este singurul raspuns corect si complet. Restul raspunsurilor au inexactitati care duc la pierderea absolut inutila a timpului utilizatorilor care doresc schimbarea parolei contului Orange. Va multumim!

Blue7
Junior
Se pare ca in continuare inca nu s-a inteles. Pe site nu apare conditia ca parola sa aibe 24 de caractere maxim. Ea trebuie dedusa prin incercari. Raspunsul considerat ca fiind cel corect nu este complet. A se vedea captura de ecran unde se vede limpede ca nu scrie nicaieri 24 de caractere maxim.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Da, deci trebuie actualizat un text. Atata tot. Sunt curios cat o sa dureze modificarea asta.
Client Orange

FLo1
#StarMember
@Blue7: Scopul unei parole este siguranța unui cont, nicidecum o narațiune pentru cei cu prea mult timp liber. De aceea îți apar doar condițiile MINIME, nu și cele MAXIME. Inclusiv la un soft la instalare ți se amintesc ”condițiile minime pentru instalare/rulare optimă”, nicidecum cele maxime. Dar dacă la un PC tu preferi racheta în locul unui avion pentru că zboară prea lent.... e cu totul altă poveste.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Normal ar fi sa-ti dea toate conditiile. Nu doar minime, nu doar maxime. Toate. Pentru ca sunt oameni care vor vrea parole mai lungi. Si daca tu dai doar limita minima, pot aparea probleme. Nu e chiar acelasi lucru cu cerintele minime pentru un joc. In cazul jocului, daca ai peste, cel mai probabil nu-ti va cauza niciun fel de probleme. Ba din contra. In cazul parolei, daca ai peste 24 de caractere, iti da eroare, si nu-ti ia parola. Deci...daca exista o limita maxima (si, in cazul asta, exista), trebuie mentionata. Daca pui doar limita minima, se intelege ca nu exista una maxima. Adica poti sa pui o parola intre 8 caractere si + infinit. Ceea ce, evident, nu e cazul. Deci, ca sa se evite orice fel de confuzie cauzata de limitele astea, trebuie mentionate ambele limite pe site. Si cum ziceam, e doar o modificare de text. In maxim 1 minut, faci si modificarea, o si testezi, o pui si in productie. Daaar...probabil ca in cazul asta o sa mai dureze.
Client Orange